marți, septembrie 8

adevarul despre frumusetea naturala


Adevarul este ca ea, frumusetea naturala exista, si e foarte bine ca exista.
Insa trebuie precizate cateva lucruri, pornind de la euforia cu care toate publicatiile de gen au intoxicat lumea cu pozele perfecte ale unor modele nemachiate si spun ei, neretusate.
Dragele mele, adevarurile in industria de beauty se spun numai pe jumatate, daca se spun.
Nu am de gand sa public si eu acele poze frumoase, le-am admirat pe bloguri, site-uri si reviste de gen. Nu cred ca mai e nicio fata pasionata de beauty care sa nu le stie, dar daca totusi mai e cineva, sa imi scrie la comentarii si ii dau un link.
Eu vreau sa va spun acum cateva lucruri pe care nu le-au spus acum o luna cei care le-au promovat. De acord, poate ca nu erau machiate. Insa fetele acelea de la 14 ani, sau poate cu mult inainte, merg la masaje si tratamente faciale si corporale exorbitant de scumpe, cei mai mari doctori dermatologi din lume le recomanda creme de mii de euro, parul e vopsit de cei mai mari specialisti in culoare, hair cutting-ul e realizat numai de nume grele in industria de gen, sprancenele sunt pensate numai la Anastasia. E o intreaga industrie ca ele sa fie nemachiate. Fetele erau perfect coafate, sprancenele erau maiastru desenate si vopsite, la fel ca si genele, putin pigment in nuanta naturala la buze nu strica absolut deloc daca ai trecut de 40 de ani, iar cremele cu efect luminoptic sunt si ele o realitate, ce mai incoace si incolo. Sunt sigura ca nu se uita la bani cand se duc la un facials.
In plus, ele nu s-au lasat pozate de un amator cu blackberry, din contra, cei mai mari fotografi ai lumii s-au straduit sa faca din imperiul luminilor si umbrelor un univers in care partile lor cele mai frumoase sa fie puse in evidenta.
Ma urmariti? vrea sa imi spuna cineva ceva?
Si nu in ultimul rand, fetele acelea au atitudine. au invatat asta pe podium, la sedinte pentru reviste gen vogue sau elle si stiu si ele cum sa rada, cum sa zambeasca, sa priveasca in asa fel incat sa fie extrem de expresive.

25 de comentarii:

Magda spunea...

foarte frumos.sper sa citeasca acest post si sutele de domnisoare complexate care inca mai cred in perfectiunea divelor de la Hollywood.
mi-a placut mult.te pup,Adela

Anonim spunea...

sa imi fie rusine dar eu nu stiu despre ce poze vorbesti:(poate e o scuza faptul ca anul asta am foarte mult de invatat (anul 6 medicina:-s ) dar vreau sa stiu:)despre ce poze e vorba?pupici multi
gaby

SoSheSays spunea...

si mie mi-a placut foarte mult articolul tau ...ca de obicei, normal!
eu nu stiu acele poze sincer, ai putea sa imi dai si mie linkul?

adela sirghie spunea...

iata link-ul:
http://stylefrizz.com/200908/supermodels-supernatural-in-harpers-bazaar-september-2009/

adela sirghie spunea...

pt Gaby: draga mea sunt de-a dreptuil ONORATA ca o viitoare doctorita imi citeste blogul! sincer, ca un copil m-am bucurat cand am citit comentariul tau. Trebuie neaparat sa ne spui ce specialitate ai...
succesuri iti doresc, dar astept sa ne reintalnim, adica sper sa mai ai timp sa intri la comments pe beautynews!
xoxo

adela sirghie spunea...

pt beauty:u r so very sweet!

Anonim spunea...

va citesc de multa vreme:)si de multa vreme ma gandeam sa scriu cate ceva...
nu am inca o specialitate...voi putea sa imi aleg dupa examenul de rezidentiat din 15 noiembrie si sper sa fie bine:)o sa te tin la curent:)
pupici
gaby

Zuzele spunea...

ai atins punctul sensibil! fix chestia asta ma preocupa si ma enerveaza in acelasi timp, si pe mine! mor cand aud comentarii "uite cutareasca ce frumoasa e si nu se machiaza deloc", sau vreo diva d-asta cu aere "eu nu ma machiez, nu suport fondul de ten" bla bla... pai ca sa nu te machiezi, trebuie sa arati intr-un mare fel...si eu, daca as avea cateva mii de euro de investit in pielea mea asa incat ea sa arate perfect...nu cred ca m-as mai chinui zilnic, uneori in zadar, sa-mi acopar imperfectiunile...Asadar, trebuie sa ai multi bani ca sa ramai "naturala" :)
si faza cu "frumoasa de la mama natura" e trasa de par...pai normal ca arati perfect nemachiata, vorba ta,daca de cativa ani tu folosesti la creme de la creme in materie de medici, saloane de infrumusetare, cosmetice
nu pot decat sa visez in continuarea la microdermoabraziunea mea :)) sau la peelingul meu chimic despre care cred ca imi va lasa o piele frumoasa

adela sirghie spunea...

pt doamna doctor gaby: te asteptam!

adela sirghie spunea...

pt zuzele: mie mi s-a parut ciudat ca toata lumea s-a extaziat cand a vazut pozele acestea, dar nimeni nu a spus nimic din "culise".

Alexa spunea...

Frumos ai scris, acelasi lucru incerc sa explic si eu dar se pare ca unii prefera sa idealizeze beauty icon-uri.
Eu nu inteleg rostul campaniilor acestora. Nu este mai corect sa spui: esti frumoasa naturala, nu ai nevoie de artificii care uneori pot degenera in kitsch, dar...investeste lunar intr-un facial de cea mai buna calitate, alaturi de ingrijirea in acelasi ton de acasa?
Am citit cam acelasi lucru si despre celulita. Vedetele internationale dadeau "unda verde" si spuneau condescendent ca 95% dintre femei au celulita. De ce nu spun ma duc zilnic la sala, fac masaje, investesc in creme scumpe si totusi...am putina celulita, life is unfair. Altel mi se pare doar reala ipocrizie si indemn la delasare.
Ah, si ma mai enerveaza sau amuza foarte tare placa: mananc sanatos, ma hidratez cu 2l de apa zilnic, ma odihnesc noaptea...incerc sa mentin un stil de viata cat mai sanatos, asta e tot. :)

adela sirghie spunea...

isn't it ironic?
yes it is.

madalina spunea...

iata cum spune Adela lucrurilor pe nume! Asa da! Felicitari pentru articol!

adela sirghie spunea...

multumesc pentru aprecieri!
cred ca este post-ul cu cele mai multe aprecieri, ceea ce inseamna ca suntem multe care ne-am gandit la aceste lucruri...
ceea ce nu are cum sa nu ma bucure nespus, evidemment

adela sirghie spunea...

PS: haideti ca il mai citesc si eu inca o data daca spuneti ca e asa bine scris... joking :)

Zuzele spunea...

apropo...am vazut si eu pozele alea inca o data. le-am mai vazut, dar nu mi-au atras atentia... drept urmare, nu mi s-au parut interesante, iar fetele alea mega-cosmetizate nu m-au impresionat cu nimic. Si, daca stau sa ma gandesc bine, nici nu arata extraordinar. pai daca ai poza tu, adela, sigur le faci :)))) oricum un fotograf bun face minuni, si mai avem si photoshopul si muuulte alte chestii..asa ca, sa ma lase pe mine divele nemachiate :P

adela sirghie spunea...

:)
o zi plina de complimente,
multumesc!

Butterfly spunea...

In primul rand pe mine nu m-au impresionat deloc fotografiile, si da se vede ca sunt femei care au avut grija de ele toata viata, si in plus sunt sigura ca daca nu ar fi fost fotografii alb negru altul ar fi fost rezultatul..deci sa nu ne pacalim singure, frumusetea se obtine prin eforturi constante si in nici un caz nu pica asa din cer...:))

adela sirghie spunea...

buna seara, butterfly, welcome around!
ai punctat foarte bine, multumesc!
eu uiasem sa amintesc de acest amanunt, ca pozele supermanechinelor sunt pe deasupra si alb-negru!

Alexandra M. spunea...

Adela,in primul rand tin sa te felicit pentru acest blog plin de tips-uri utile,cat si comentarii pertinente si de bun simt asupra acestei mari industrii,si anume "Beauty".
Urmaresc blogul de mult timp,insa abia acum mi-am gasit putin timp sa aprofundez si acest subiect recunosc ca mi-a atras atentia in mod special.Vazusem si eu fotografiile acelea,insa nu le-am acordat prea mare atentie din cateva motive simple:Acele femei sunt SUPERMODELE,job-ul lor de zeci de ani(Claudia Schiffer,spre ex) este sa arate "perfect",insa chiar si asa s-au folosit fotografii alb negru. Sincer fetelor,setati aparatul foto pe sepia sau alb negru intr-o zi in care nu va machiati si veti vedea ca macar jumatate din imperfectiuni sunt "anulate".
Asa ca nici nu vad de ce ne-ar trezi invidia aceste fotografii din moment ce sunteti frumoase,chiar daca ingrijirea si frumusetea acesta nu vine la pachet cu zeci de mii de euro cheltuiti :)
Mult succes in continuare Adela si la cat mai multe posturi,ca audienta ai din plin!

adela sirghie spunea...

@Alexandra M, bine ai venit pe beautynews si multumesc frumos pentru aprecieri. Este foarte placut cand cineva iti lasa mesaj la un post atat de vechi, iti aduce aminte ce faceai prin septembrie anul trecut:)

Anonim spunea...

Buna seara!

..sunt intarziata,se pare,am aflat de poze abia acum...le-am si vazut ...si nu sunt impresionata,nu sunt extraordinare la cate zeci de mii de euro au bagat ma asteptam la altceva, alb negru si cu o cosmeticizare inainte cred ca toate(cele care se ingrijesc in genere) aratam asa.

Anonima....care citeste arhiva

adela sirghie spunea...

@Anonim:a fost o adevarata isterie cu pozele acestea. Toata lumea ofta cat de frumoaseeee suuuunt si ce tinere paaar...

Vero spunea...

Imi place foarte mult blogul tau:) Mie nu-mi place cum arata aceste modele "nemachiate". Sunt machiate, oricum, se vede clar. Majoritatea au rimel iar la unele se observa si ochii conturati cu creion, hai sa fim seriosi. Sunt date cu fond de ten, iluminator, etc. Sunt machiate natural. Vad pe strada unele fete nemachiate care arata superb. Nu sunt perfecte, nimeni nu e perfect, dar se vede ca nu sunt machiate si sunt foarte frumoase naturale. Eu insami nu ma machiez decat rar, machiaj insemnand rimel, eventual creion negru, ruj si un pic de corector daca e nevoie pe eventuale cosuri, uneori. Nu suport fondul de ten, parca as avea o masca, si imi fura toata prospetimea tenului. Zi de zi folosesc doar ruj, sunt moarta dupa rujuri:) N-am fost in viata mea la tratamente cosmetice, nu folosesc creme, folosesc doar ulei de migdale dulci(anti-rid), beau multa apa, mananc sanatos, sunt vegetariana, fac miscare, dar cred ca in mare parte este vorba de un dat genetic. Mie mi se pare normal sa arati cel mai bine dimineata cand te trezesti din somn, nemachiata, e firesc sa fii mai frumoasa, fiindca muschii sunt relaxati, esti odihnita, tenul e stralucitor si proaspat, iar fata arata mult mai bine. Nu inteleg de ce toata lumea sustine contrariul, ca dimineata arata oamenii cel mai rau... nu e un pic...ilogic? Cel mai rau arati cand esti obosit, asa ar fi logic.

adela sirghie spunea...

Mie mi se mai intampla sa ma trezesc cu fata putin umflata de somn...