marți, septembrie 1

crema de maini din gradina cu legume


nu, nu am de gand sa va spun ca am cules rosii si castraveti eco sau bio sau 100% naturali din...evident, celebra gradina a vecinului bulgar si mi-am preparat singura masti, creme si lotiuni miraculoase! acum doua zile, cand la teveu anuntau ca temperaturile vor scadea, ca toamna isi va intra in drepturi(acestea sunt chiar cuvintele lor), am realizat ca tot acest sezon de primavara-vara am avut foarte mare grija de celulita, vergeturi, calcaie ingrosate si bataturi, bube obraznice rasarite nervos, cuticule dure, dar nu am pus nici macar o data mana pe o crema de...maini. Sigur, era cald, as fi transpirat in doua minute, dar am preferat sa ma dau la nimereala cu ce ramanea din lotiunea de corp, din crema cu SPF, sau din uleiul acela cu miros de migdale de la keune.

Tot e ceva, aveti dreptate. Dar eu am vazut femei frumoase cu maini urate si neingrijite, si nu imi puteam lua ochii de la aceasta disproportie teribila. Asa ca am cautat repede crema de maini pe care am parasit-o prin martie sau aprilie, Baume du Jardin Biologique de la L'Occitane, cu extract de rosii si ulei de masline, unt de karite, extract de aloe vera si galbenele. Este de fapt un balsam de maini, are o textura mai apoasa, nicidecum grea si uleioasa, dar care intra foarte repede in piele si o lasa catifelata si hidratata. Miroase foarte agreabil, a rosii proaspat culese, indulcite cu ulei de masline, dar pe mine mirosul acesta de zacusca ma distreaza la culme.


desi nu vreau, imi dau seama ca incet incet, ritualul meu de beauty se schimba. Folosesc un serum de ochi puternic, aplic constiincios crema de maini, sunt curioasa sa vad ce mai urmeaza.
iata si gama completa:

20 de comentarii:

madalina spunea...

iubesc produsele L'Occitane. Mi-am cumparat un ulei demachiant cu mar si sunt foarte multumita de el. Crema aceasta de maini, despre care povestesti aici am testat-o de pe o mostra. Mirosea a tomate si a flori de camp. Cred ca e miraculoasa...Minunate sunt si parfumurile. Acum folosesc unul fabricat din bulb de iris. Oricine nu a incercar aceste produse ar trebui sa faca acest pas.

beautyandthecity spunea...

si eu si eu le iubesc, sunt grozave texturi mirosuri efecte totul... mmm
Pot sa laud lotiunile de corp cu lapte de migdale pentru fermitate, cu flori de cires cu efect irisant si cea fresh cu verbina. Toate sunt la fel de hidratante si au un miros excelent.
Legat de crema de maini, trebuie sa recunosc ca am cam uitat si eu de ea vara asta, pana ieri cand am scos-o din sertar pe cea de la Sabon cu miros de trandafiri, pentru ca DA vine toamna cu aerul rece si vantul care usuca pielea.
De asemenea e foarte important ce zici tu in post, o hidratare la timpul potrivit si constant ne ajuta mult pentru aspectul pielii in viitor deoarece mainile sunt cele mai expuse imbatranirii, doar de-asta se spune ca varsta unei femei dupa maini se poate deduce.

Cred ca primul lucru pe care o sa il fac cand intru in magazinul L'Occitane va fi sa testez crema aceasta, pentru ca sunt foaarte curioasa.
Ce alte creme de maini mai recomanzi?

adela sirghie spunea...

eu am mai folosit hands!up nice day de la firma alessaandro care mi s-a parut divina.
o cumparam de la showroom topline, dar am vazut ca au si la parfumeriile douglas mai nou.
de recomandat, eu ma feresc sa recomand, spun doar ce mi-a placut mie si ce cred eu ca merita, pentru ca pana la urma pielea fiecarei femei este unica si reactioneaza diferit.
de fapt eu insist sa recomand un singur lucru, pana la epuizare: sa incerci fiecare crema inainte de a da banii pe ea, chiar daca ti-o recomanda insasi celebra paula begoun!

beautyandthecity spunea...

Corect! foarte bine spus ;)

xoxo

Adina spunea...

e aiurea sa fii obsedata de cosmetice, ma refer in general, nu vb de tine. stiu tipe care se dau cu crema din 15 in 15 minute. doamne fereste! si crede-ma ca nu locuiesc la tara sa ma spal cu sapun de casa. nu am tone de produse cosmetice, am putine si de calitate.
nu fac un scop in viata din a cauta formule minune. poate doar daca as lucra in domeniu as face-o.
acum o intrebare: am inteles ca se gaseste namol din marea moarta la Manufaktura. stii ceva de el? e bun?

Zuzele spunea...

hai sa-ti zic ceva! am mers ieri la L'occitane din incinta Sensiblu Plaza Romania si ma uitam eu printe produse, cand vine o tanti la mine (aparent dispusa sa am ajute, dar in fond se uita disperata la mine ca imi bagam nasul prin testere, de parca faceam ceva interzis) : "pot sa va ajut cu ceva?", la care eu :"da, caut o crema de maini cu extract de rosie si ulei de masline, nu stiu cum se numeste exact!". babeta a facut ochii mari si, pe un ton de superioritate :"nu exista asa ceva! aici suntem la l'occitane, nu la plafar!" si ranjea ca o idioata. I-am spus si eu :cum sa nu existe? poate nu o aveti aici, dar exista sigur!" si ea, la fel de nesimtita "domnisoara, daca exista asa ceva, era aici undeva, nu?" si zambea in coltul gurii foarte dispretuitor! normal k m-au luat nervii, dar am plecat si i-am sugerat sa se mai documenteze!
o sa mai caut la alt magazin l'occitane pentru ca am mare nevoie de o crema buna de maini!

adela sirghie spunea...

pt zuza: stii, daca vanzatoarea este nesimtita, poti sa ii faci reclamatie. Te-a jignit, tu esti clienta, o chemi pe sefa de farmacie, ii spui nemultumirea, iei frumos numele vanzatoarei obraznice, trimiti reclamatia la sensiblu headoffice. Poate ca nu or sa o dea afata, dar sigur o sa ii scada salariul pe chestia asta. Daca te enerveaza, draga mea zuza, te rog frumos sa o enervezi si tu. Acum sincer, vina este a...ta, chiar daca te superi pe mine. Pai sta o ziarista frumoasa si isteatza ca tine la mana unei vanzatoare fara educatie?!
te rog sa imi spui ca data viitoare vei proceda altfel...

adela sirghie spunea...

bine ai venit pe bueautynews, Adina!
am ras cu pofta cand am citit ca sunt fete care se dau cu crema din sfert in sfert de ora, eu nu am cunoscut persoane atat de dependente pana acum.
cat priveste manufaktura, mie imi plac produsele lor, imi plac extractele de bere si vin, dar namol nu am incercat niciodata. iata unde poti afla amanunte, chiar comercializeaza namol din marea moarta 100%natural: http://www.manufaktura.com.ro/shop/index.php?mod=category&id_ctg=98
mie nu imi place deloc senzatia de...namaol, sunt sigura ca e un produs "bun" si interesant, daca tu incerci cumva, te rugam sa ne spui si noua, Adina!

Zuzele spunea...

pai adela, ideea e ca nu vazusem crema pe nicaieri si d-asta am acceptat ajutorul "priceputei"! pentru ca standul l'occitane din sensiblu este micut si exista posibilitatea sa nu aiba toate produsele. asta i-am si zis nesimtitei, dar se contrazicea cu mine ca NU exista asa ceva! in general, nu am nevoie de ajutorul lor pentru ca stiu foarte bine ce caut si, daca au si testere, ma descurc si singura, mai ales ca imi place sa ma uit la toate produsele, sa le analizez, sa le miros, testez, etc. dar, "aia" care este platita sa ajute clientii, mai mult ii incurca! nu-i fac nici o reclamatie, ca nici nu-i mai stiu fata, dar as printa o poza cu produsele sau ma duc direct cu produsul si ii arat ca exista! ;))

adela sirghie spunea...

daca vrei razbunare, te ajut cu mare drag. poti de ex sa treci pe la mine in seara aceasta si iti dau crema sa i-o si arati!:)i-o bagi sub nas si spui ceva f istetz si documentat de genu' atinge-o femeie, caci crema de tomate chiar exista!
daca nu merge nici asa, gasim un plan B...

Anne spunea...

fetelor va multumesc pentru informatii, spre rusinea mea nu stiam de produsele L'occitane. Abia astept sa le incerc. O Zi buna va doresc!

adela sirghie spunea...

draga Anne, welcome! ma bucur mult ca ai intrat pe beutynews,sa stii te astept cu mare drag si la testimoniale!

Magda spunea...

ce planuri diabolice :)))))

adela sirghie spunea...

ne/am amuzat si noi, magda!
am facut haz de necaz.

Alexa spunea...

ha ha, ce m-ati amuzat! :X Va sustin si eu planul. Cand vin duminica in Bucuresti, ma duc si eu la ea sa o stresez cu informatii despre crema de tomate. :))
Tot de la L'Occitane, mai este crema de maini cu shea butter, foarte populara si apreciata.

adela sirghie spunea...

shea butter nu am incercat pana acum...

cosmofever spunea...

Produsele L'Occitane sunt, intr-adevar, foarte bune - cred ca isi merita cu prisosinta banii. Parerea mea e ca mai bine dai o suma mai maricica pe un produs bun, care face ceea ce promite, decat sa ajungi sa iti cumperi pana la urma 2-3 care se lauda ca ar avea efectul dorit, si sa fii dezamagita. Spre exemplu, crema masca din gama albastra cu imortele este foarte buna - eu am ten mixt si e destul de complicat sa gasesc o masca eficienta pentru zona T, dar care in acelasi timp, sa nu imi usuce pometii.

adela sirghie spunea...

mie imi place foarte mult si l'Erbolario, ai incercat ceva de la ei?

cosmofever spunea...

Nu, nu am incercat. Se gaseste la Sensiblu, nu? Parca am vazut.

adela sirghie spunea...

Da, numai la Sensiblu se gaseste. Eu iti recomand Sensiblu din Romana, pentru ca acolo am vazut ca au gama lor intreaga. Sper sa iti placa.