miercuri, septembrie 23

marile sperante: extensiile de gene


Am genele lungi, curbate, frumoase. Cu doua sau trei straturi de mascara pentru volum arata extraordinar de bine. Cu toate acestea, in urma cu trei ani mi-am pus extensii de gene. De curiozitate, pentru ca era o procedura relativ noua si toata lumea parea sa fie entuziasmata in aceasta privinta, dar si pentru ca vroiam sa scriu un articol despre aceasta experienta.
Am regretat dupa primele doua minute, dar nu mai puteam da inapoi.
Procedura: genele se pot aplica fir cu fir, sau in manunchi de cate trei, cu ajutorul unui glue aplicat la baza ta naturala. Eu am ochii sensibili, nu suport nici lentilele de contact, asa ca acest glue mi-a stors cateva lacrimi si a prelungit serios sedinta de infrumusetare. Am ales manunchi de cate trei. Clipeam des, iar cosmeticiana, una dintre cele mai renumite din Bucuresti, de-abia isi putea face treaba. Dar le-a montat exceptional, iar la final aratam de parca ma dadusem cu...trei straturi de mascara, dar evident fara sa o fi folosit. Abracadabraaaaaaaaaaaaa...pana seara, cand au inceput problemele. Clipeam des si ma jenau, le simteam ca pe un obiect strain atarnat aiurea, nu ma puteam demachia asa cum eram obisnuita, era interzis sa folosesc demachiantul in acea zona. Noaptea nu am dormit bine, ma foiam intruna pentru ca ma jenau foarte tare, senzatia era teribila, ca si cum mi-ar fi aparut cate un ulcior la fiecare ochi, iar acel glue ma facea sa imi doresc sa ma scarpin si sa ma frec la ochi, alte doua operatiuni care ar fi distrus extensiile. A doua zi am pierdut primul manunchi de gene, pentru ca m-am spalat pe cap si desi am avut grija cat am putut de mult, mi-a intrat apa cu sampon in ochi, m-a piscat, eu am uitat de gene si am sters fata cu prosopul. Deja nu mai era funny deloc, nu mai imi placea nimic, as fi vrut sa le dau cat mai repede jos, am tras de ele, unele au cazut, altele se tineau bine infipte, am mers la cosmeticiana si am rugat-o sa incercam diluantul de glue. Eram nervoasa , obosita si iritata, clipitul devenise un calvar. A fost anevoios, extensiile mele atarnau dizgratios pe la margini dar se incapatanau sa ramana. Ochii mi se inrosisera din nou de la dizolvant,iar multe din genele mele naturale cazusera. A durat doua sau trei luni pana si-au revenit.
Eu o consider o DEZAMAGIRE COSMETICA.
Daca mai vrea cineva sa incerce, neaparat sa imi scrie inainte!

15 comentarii:

Ella Gheorghiu spunea...

Chiar iti multumesc ca ne-ai impartasit experianta ta pt. ca ma gandeam la extensiile fir cu fir si acum sunt mai convinsa ca niciodata ca nu reprezinta solutia cea mai buna.Si asa am o sensibilitate a ochilor incat am zile cand dak port rimelul de dimineata pana seara,undeva pe la ora 18-19 imi lacrameaza puternic ochii.Am tot schimbat rimelurile insa refuz sa le folosesc pe cele pt. ochi sensibili pt. ca am convingerea ca nu mai alungesc genele la fel de mult ca cele obisnuite.Acum,sunt singura ca nu as mai incerca extensiile de gene.De cam 2 saptamani,folosesc uleiul de ricin zilnic,dimineata si seara,si am observat ca au mai crescut putin si sunt mai negre.Multumesc mult pt. sfat!

Zuzele spunea...

si pe mine ma batea gandul sa-mi pun. m-a sfatuit cineva sa aleg varianta de o zi daca am un eveniment special si sa nu-mi pun permanente pentru ca raman fara gene. am inteles ca sunt ok cele de o zi..si se mentin cam 3 zile daca ai grija de ele. tu de care ti-ai pus?

adela sirghie spunea...

cred ca cele pe care le-a incercat eu tineau intre trei si sapte zile, in functie de cata grija aveai de ele.
dar mie mi-au iritat cumplit ochii si a trebuit sa le scot de urgenta.
o idee mai buna ar fi genele false, pe care le dezlipesti cu usurinta dupa ce petrecerea s-a incheiat, le pui frumos in cutiuta lor pana la next great party.

Ella Gheorghiu spunea...

Givenchy a lansat acum un rimel cu o periuta revolutionara total diferita de ceea ce exita acum pe piata.Se numeste Phenomen'Eyes.Ce parere iti face?

adela sirghie spunea...

nu l-am incercat:(
stau cam prost cu noutatile de la givenchy!
incerc sa trec data viitoare si pe la standul lor!

Alexa spunea...

Si pe mine m-au tentat extensiile de gene si clipirile misterioase de ochi create, insa am meditat apoi cum voi reusi sa ma demachiez ok, cum ma voi spala pe cap etc...Mai sunt si purtatoare de lentile de contact, de vedere. In mintea mea nu ducea decat la un rezultat haotic...asa ca am renuntat la experiment.
Pentru fetele dibace, genele false (cateva asezate printre genele naturale) poate ar fi o solutie mai putin riscanta si in acelasi timp de efect.
Mi-am luat zilele trecute Hypnose, Lancome, sper sa imi placa desi sigur nu va arata rezultat de extensii :)

adela sirghie spunea...

sa ne spui neaparat cum te intelegi cu noua mascara...
eu nu am incercat-o.

Diana P spunea...

mi-am pus si eu anul trecut, eram obligata sa imi pun pt ca am participat la un concurs de frumusete iar tema missului era retro,si trebuia sa am gene lungi si curbate.am lacrimat si eu foarte mult, ma ustura foarte tare, in ziua missului simteam ca la un moment dat imi vor cadea,ma jena foarte tare.dupa cateva zile mi le-am scos singura nu mai rezistam cu ele desii arata atat de bine!!!! cand mi le-am scos mi-am smuls si cateva gene era igrozitor de dureros ,a durat ceva vreme sa-si revina genele . Si spun NU genelor false. Sincer nu mai vreau sa trec prin acasta experienta dureroasa. :)

adela sirghie spunea...

Exact, Diana, ai dreptate, daca vrei gene false, mai bine le aplici pe cele clasice, cu banda.

micaela_neagu spunea...

Eu tocmai am castigat o aplicatie de gene false Extreme Lashes, adica genele mele si ochii mei vor muri??? Acum nu stiu daca sa ma mai programez sau nu - se pare ca sunt din alea ce tin intre 60 si 90de zile...

adela sirghie spunea...

Eu cred ca ar trebui sa le incerci: le-ai castigat, esti curioasa, de ce nu?
Insa cere detalii multe multe despre cum se pot scoate si documenteaza-te, in cazul in care nu le suporti-asa cum mi s-a intamplat mie.
Eu nu am suportat nici lentilele de contact.

Anonim spunea...

Buna,am citit blogul tau si m`am cam speriat citind ca ti s`au facut "ulciori la ochi" eu saptamana aceasta vroiam sa merg la un salon sa imi pun gene false,fir cu firiar acum imi e foarte frica...nu cred ca am ochii asa sensibili dar mie frica sa nu patesc ceva la ochi,roseata sau sa imi cada genele.Poti te rog sa imi dai si mie un sfat?Ce are trebui sa fac? Sa imi pun?

adela sirghie spunea...

@Anonim: daca totusi vrei sa incerci. o poti face, evident, insa trebuie sa fii pregatita sa mergi la salon sa le dai jos in cazul in care ochii tai sunt mult prea sensibili. Sau pot incerca genele false clasice, cu banda adeziva, pe care le aplici numai la ocazii.

Unknown spunea...

Imi pare rau ca nu am citit asta inainte deami pune genele eu am patit lafel casi tine si acum imi pare rau

Anonim spunea...

si eu mi-am pus gene fir cu fir!!sunt insuportabile!!dar astept o luna si vor cadea ele!!nu am ce face trebuie sa le suport!!nu vreau sa le dau jos eu pt ca risc sa imi cada si genele mele!!asa ca astept sa cada....ahh le urasc