miercuri, septembrie 2

stiu ce ai facut asta vara


de la fereastra mea, zilnic, vad ca verdele pomilor se transforma, as time goes by, in aur curat. nu mai exista verdele acela pur, mentolat, plin de seva. Zilele acestea parca si lumina de amiaza a fost mai cruda cu tenul meu. Am vazut in oglina chestii pe care acum doua saptamani nu le bagam in seama. desi nu am facut plaja, soarele tot a reusit sa ma mangaie de cateva ori, mai ales pe fata, unde au navalit cativa pistrui. fara machiaj, tenul fetei este mai inchis decat restul, diferenta se observa in special la gat, care e alb ca la inceputul verii. daca aplic fond de ten trebuie sa intind si pe gat, altfel efectul e straniu, de masca.

Desi nu ma deranjeaza sa ma dau cu fond de ten pe fata, pe gat mi se pare deranjant, impovarator, iar daca nu sunt atenta cu hainele, ma trezesc cu ele pline de nuante aramii. Asa ca am decis sa folosesc autobronzantul de fata cu aspect natural de la shiseido; aplic putin de tot pe zona T, pentru uniformizare, intind bine de tot, apoi trec la gat si decolteu, care beneficiaza de strat dublu. Crema de la Shiseido pe care o folosesc eu are efect de autobronzare imediata, in cateva ore se transforma in bronz auriu si natural. Daca ai facut plaja asta-vara, probabil ca sunt portiuni unde bronzul a inceput sa nu mai fie uniform, deci autobronzantul este cel mai indicat daca mai vrei o macar luna de nuante calde, ciocolatii. Ingrijirea bronzului, toamna, mie mi se pare o tema grea.

10 comentarii:

Zuzele spunea...

pe mine m-a dezamagit autobronzantul de la Boots! cred ca ti-am mai scris eu la vremea aceea! nu-l recomand! lasa pete, abia daca se vede rezultatul dupa o saptamana de aplicari zilnice, se duce foarte urat, cu pete si miroase si oribil!

adela sirghie spunea...

boots are gama soltan foarte apreciata, stii de ea?
o foloseste prietena mea anca, imi spunea ca e multumita.
anca, daca citesti, daca te-ai intors din vacanta, te rog da-ne detalii.
zuza g, eu stiu ca tu te-ai intors din vacanta, unde chiar ai stat la soare si te-ai intors cu un bronz minunat. Cum il pastrezi?

Zuzele spunea...

da, stiu soltan! eu am avut No. 7 ..parca asa se cheama.

hmmm:) da, m-am intors acum 3 saptamani si obtinusem un bronz foarte dragut! :) intre timp s-a mai dus pentru ca mi=am facut si peeling de vreo 2 ori. Nu fac nimic special, doar ma dau cu crema mea preferata de corp, Boots Baby :)

Julllya spunea...

Eu desi stau cam pe langa plaja, toata vara asta am facut o jumatate de plaja... adica cam jumatate de ora cat am reusit sa stau pe plaja de la Corbu, pana a incept ploaia :)
Si acum, cand sezonul s-a terminat, m-a traznit dintr-o data ca vreau sa fiu putintel bronzata. Asa ca nu stiu ce sa aleg : solar (stiu, stiu nu e sanatos dar chiar sunt curioasa cam cum as arata dupa) sau autobronzant.
Ce autobronzante bune stiti ? Si eu vroiam sa-l incerc pe cel de la Boots, mai ales ca eu sunt fascinata de unturile de corp de la boots ( my love is mango&babassu). Ma mai gandeam si la Pizbuin sau alte variante mai ieftine : Dove, Nivea, L'oreal... I have no idea what to choose...

adela sirghie spunea...

eu am folosit mai demult garnier si mi-a placut... acum vreo 6-7 ani si mihaela radulescu folosea tot garnier...
soltan foloseste o prietena care e incantata de autobronzantele lor
de piz buin am auzit numai lucruri bune
cel mai bine este sa hotarasti in functie de buget

Magda spunea...

foarte bun este garnierul.chiar nu lasa pete pe piele si nu-i nici scump.

Zuzele spunea...

Julya, daca vrei un autobronzant suficient de bun si la bani putini, iti recomand unul de la Oriflame, Self Tan Gel . eu l-am folosit si mi-a placut foarte mult. de aceeasi parere sunt si cateva dintre prietenele mele. costa in jur de 250 mii, dar cred ca sunt reduceri acum si il gasesti chiar mai ieftin. nu lasa pete, efectul se vede imediat si culoarea este destul de naturala. din pacate, eu exagerasem, ma dadeam de 2 ori pe zi si ajunsesem la o culoare nu foarte ok :) dar, daca il folosesti o data pe zi sau poate la doua zile, e super

adela sirghie spunea...

iata cateva variante interesante. multumesc, fetelor.
daca mai stie cineva vreun autobronzant ieftin si bun, va rog sa ne spuneti si noua sa o ajutam pe julya.

Julllya spunea...

Multumesc tuturor pentru sugestii!
O sa incerc si garnier si oriflame. Un mini-bronz frumos tot trebuie sa-mi iasa dintr-o crema sau alta :)

adela sirghie spunea...

asteptam sa ne spui rezultatele, julya!