miercuri, septembrie 30

tenul gras si uleiurile-never ending story

\
Cand imi apar cosuri razlete pe fata -da, se intampla si la 37 de ani :( - tind sa ma panichez in primele ore si aplic creme si lotiuni care sa le usuce pe mizerabile, sa folosesc lotiuni tonice care au in compozitie si alcool si uneori acestea toate combinate au ca urmare fireasca o exfoliere destul de inestetica.
Insa anul acesta am avut cateva surprize. Am folosit un ulei purifiant de la Acad'Aromes-Academie, care pentru mine a fost miraculos, am si scris un post in care il ridicam in slavi(in luna mai cred ca era). A avut toate plusurile unei creme performante pentru tenul gras, iar fata nu s-a exfoliat deloc. Cel mai mult ma deranjeaza ca atunci cand folosesc creme si lotiuni care sa dovedeasca puteri reale in lupta cu cosurile, mi se duce pielea de pe nas de la atatea ingrediente folosite pentru nimicirea lor.
Un alt ulei miraculos este si cel normalizant de la dr Hauschka, cu antioxidanti, pe care il folosesc acum.
In primele momente cand l-am aplicat am zis ca am dat gres, ca este un produs care nu mi se potriveste, nu intelegeam de ce au scris pe el ca este dedicat tenului gras cu tendinte acneice. Deci aveam impresia ca fata mea va pluti toata ziua intr-un soi de tigaie cu ulei. Cele care au tenul gras ca al meu cunosc senzatia... Dar in cateva secunde insa, uleiul doctorului a fost absorbit de piele si nu m-a mai deranjat decat dupa cateva ore, dar am rezolvat cu un servetel matifiant de la too faced, cum fac de obicei.
Ca tratament, a functionat rapid si a redus cosurile, roseala, a nimicit bacteriile obraznice si a echilibrat productia de sebum. Tenul este mai elastic, iar problemele sunt tratate soft datorita unei combinatii secrete de uleiuri extrase din plante.
De multe ori il folosesc ca pe un SOS, pentru ca sunt cazuri in care tenul meu este gras, apar cosuri si este si deshidratat, si nimic nu mai pare sa functioneze in afara de dr Hauschka.
Asadar, anul acesta am spulberat un mit: unele uleiuri chiar pot trata tenul gras.
Acest ulei ar trebui folosit numai ziua, conform filozofiei marcii, dar eu il aplic si seara, cand vreau ca tenul meu sa fie refacut dimineata.
Cand il folosesc ziua, il combin cu o emulsie Translucent Bronze Concentrate, tot de la dr Hauschka, pentru ca imi da luminozitate si o tenta aurie.
Am cumparat uleiul normalizant din Austria, dar se poate comanda si online, direct de pe site-ul dr Hauschka.

12 comentarii:

Ella Gheorghiu spunea...

Nu m-am gandit vreodata sa folosesc ulei pt. fata mea,care deja este ft. uleioasa,in special dimineata.Cat despre exfolierea inestetica mai ales in zona nasului, am experimentat-o si eu de atatea ori.Suna promitator!Adela,cum lupti impotriva punctelor negre?Nu ne-ai spus..

SoSheSays spunea...

Of ce ma oftic ca nu mi l-am luat...dar cred ca se gasesrte si la noi? mmm

Alex Mazilu spunea...

Buna Adela... da mi te rog un mail.

adela sirghie spunea...

si mie mi-a fost greu sa cred ca unele uleiuri sunt potrivite tenului meu.
Eu am o singura arma impotriva punctelor negre: le scot, apoi aplic o masca, cea de miere este foarte buna, un spray termal care reduce roseata si ulei de la dr Hauschka sa repare micile leziuni.

adela sirghie spunea...

nu, beauty, din pacate nu se gaseste.
in ro il gasesti numai pe cel de la Academie, care este la fel de bun, pe baza de rozmarin, la showroom Topline din Unirea.
Cel de la Academie este mai placut decat cel de la dr Hauschka, pentru ca este mai light.
Combinatia de uleiuri a doctorului este putin cam vascoasa, o picatura mica mica trebuie intinsa pe toata fata.

Anonim spunea...

Cat costa un asemenea ulei? Ma tenteaza si pe mine sa incerc si varianta uleiului pentru ten gras, mai ales ca am citit ca unele uleiuri imbunatatesc aspectul tenului afectat de acnee.

adela sirghie spunea...

hello vyio, pe uleiul dee la dr hauschka am dat in jur de 20 euro, iar pe cel de la Academie in jur de 125 ron.
daca te confrunti cu probleme postacneice, te invit si la testimonial bernard cassiere!

Magda spunea...

Adela cred ca uleiul acesta costa mai mult de 20 Euro pt ca pe site costa 43 $ si asta inseamna cam 130 ron.mie imi plac produsele uleioase care se absorb apoi in piele.am folosit de curand o masca garnier care pe fata mea devenea foarte uleioasa si dupa spalare spuneam adio sebumului.

felicia spunea...

Bineinteles ca am avut si eu kitul de acnee de la dr. hauschka,cel mai mult mi-a placut solutia care se pune in vaporizator "Bain de vapeur".
Mi s-a parut ciudat un ulei ptr.ten gras,dar m-am riscat.Favoritul meu este cel din gama Caudalie- ulei purifiant.

adela sirghie spunea...

pt magda: eu l-am luat de la o farmacie din aeroport, s-ar putea sa fi fost mai ieftin acolo decat pe site.

adela sirghie spunea...

pt felicia: da, era un kit de incercare, intr-o cutie vintage, acela a fost primul lucru pe care l-am luat de la dr Hauschka. continea o masca de ierburi pe care trebuia sa o prepari, un tonic, uleiul acesta si solutia pentru vaporizator, care avea un miros cam acru:(
poate mai continea ceva, dar nu imi amintesc.
mi s-au potrivit toate!
de la caudalie nu am incercat nimic inca, dar sunt trecute la produsele pe care vreau sa le incerc neaparat!

Anonim spunea...

Found your posting exactly when it wasneeded. Thanks to you. It's recently been really useful