joi, iulie 1

Doua zone problematice

Am doua zone problematice: decolteul si hmmm, da, inghinalul, pentru ca din cand in cand, imi apar cosuri. Pe decolteu, numai vara, din cauza colierelor supradimensionate care ma supara uneori, dar pe care le port pentru ca sunt superbe si inghinal, cand incepe parul sa creasca. Am grija insa de ambele zone ca si cum ar fi vorba de fata si nu ezit sa aplic, ori de cate ori este nevoie, o crema antiacneica. Nu am cumparat niciodata un produs special, e aceeasi crema pe care o folosesc pentru ten. Ce am constatat? Ca rezultatele sunt vizibile rapid, de seara pana dimineata, spre deosebire de fata, unde procesul de vindecare este mult mai lent. Stiu ca sunt fete care au afectate bratele si spatele, tot sporadic, asa ca recomandarea mea este tot o crema antiacneica, dar aplicata cu aceasi constiinciozitate cu care ti-ai trata fata.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

32 de comentarii:

Zuzele spunea...

incearca apa termala! La mine da rezultate:)

Anonim spunea...

eu folosesc ulei din arbore de ceai(tea-tree)pentru cosuletzele"neprevazute"..atat pentru fata cat si pentru corp!:)si functioneaza ireprosabil..o zi cat mai frumoasa iti doresc..

adela sirghie spunea...

@daca mai stiti metode care functioneaza, asteptam sugestii:)

Between darkness and light spunea...

Buna,

si eu ma confrunt cu aceasta problema mai exact pe spate si pe brate, uneori pe gat, imi trec cand aplic lotiune cu autobronzant( ma dau cateodata si am observat schimbari vizibile peste noapte), am dat si cu apa termala dar nu am constat modificari,creme antiacneice nu am folosit nici ptr ten, doar creme pt excesul de sebum.

O zi buna!

Butterfly spunea...

Offf, si eu am aceeasi problema, nu am gasit inca solutia ideala dar sfaturile tale sunt mereu binevenite.
xoxo

Anda Zelenca spunea...

si eu am "probleme" pe spate, nu majore,dar ma deranjeaza.chiar m-ar interesa ce solutii sunt.( dar nu creme de sute de lei)

realbadpisy spunea...

pt tratarea decolteului folosesc gelul acela nou de la L'oreal..masez usor cu buretelul cauciucat ce se vinde cu sticluta.

Anonim spunea...

Bunaa!Adela am vazut odata pe blog la tine o discutie despre albirea dintilor acasa:D Cu bicarbonat parca si nu mai tin minte din pacate cu ce s'ar mai putea.Imi poti spune cum pot albi dintii acasa natural?Ms te pup!

Rox spunea...

zona mea problematica sunt genunchii :D am mai vb de asta. si eu aplic crema pt cosuri pe care o pun pe fata si da, rezultatele sunt vizibile dimineata.. pup

adela sirghie spunea...

Rox, eu folosesc crema pentru picioare de la Ivatherm si pentru coate, pentru ca acolo am piele urata si ingrosata. Am si lasat un comentariu in acest sens la postarea despre acest produs.
xoxo

adela sirghie spunea...

@Raluka Afronie: eu nu am avut rezultate satisfacatoarea cu tea tree oil, rozmarinul este cel care mi s-a potrivit. Insa cred ca sunt un caz atipic, deoarece tea tree este extrem, dar extrem de bine cotat:)...asa cum spui si tu...

adela sirghie spunea...

Madalina: incearca si cu crema antiacneica, poate vei avea rezultate neasteptat de bune, asa mi s-a intamplat mie. Poti folosi orice crema antiacneica gasesti, incearca un produs romanesc.

adela sirghie spunea...

Butterfly, mie solutia ideala mi s-a parut crema antiacneica, a dat cele mai bune rezultate.

adela sirghie spunea...

@Anda Zelenca: incearca niste creme antiacneice romanesti, poate Gerovital sau Elmiplant, nu sunt scumpe.
Important este sa tratezi zona respectiva si sa nu o lasi la voia intamplarii, pentru ca la urma urmei este vorba tot de pielea ta:)

adela sirghie spunea...

@realbadpisy: nu prea sunt la curent cu noutatile L'Oreal, realbadpisi, eu am inlocuit aceste produse cu cremele romanesti, insa o sa ma interesez sa vad cum este si gelul nou de care spui tu!
xoxo

adela sirghie spunea...

@Anonim: nu imi amintesc din pacate... si nici nu stiu ce sfat as putea sa iti dau, deoarece nu am folosit niciodata metoda de care spui tu. Insa daca este cineva care ne citeste si stie cum se pot albi dintii cu bicarbonat, o rugam sa ne impartaseasca si noua.
Ii multumim anticipat:)

adela sirghie spunea...

@Rox: ah, eu de fapt vroiam sa iti spun ca poate este buna si pentru genunchi, daca ai piele ingrosata:)

Rox spunea...

citesc cu constiinciozitate toate postarile tale :-) sa vad cum il procur. te pup Rox

Thin Lizzy Store spunea...

Adela,scuze ca intervin cu o intrebare despre un samponul Yes To Carrots,se poate folosi pentru parul proaspat vopsit sau e indicat sa folosesc altceva pentru mentinerea nuantei?

Ana-Maria spunea...

Adela, tu ce crema antiacneica folosesti? :)

adela sirghie spunea...

@Thin Lizzy Store: sigur ca da, foloseste Yes To Carrots!

adela sirghie spunea...

@Ana Maria: acum am ceva antiacneic de la Origins

adela sirghie spunea...

@Rox: cred ca e bun si pentru genunchi.

iguanitza spunea...

eu as recomanda pentru zona inghinala o exfoliere, iar in cazul in care iti apar acele puncte inestetice din cauza unui fir incapatanat - cutaden sau orice alta crema pentru foliculi. Am si eu probleme de genul..insa parca tot mai putin apar. Good luck.

Madalina spunea...

Off topic: Adela, vroiam sa te intreb daca ai auzit/folosit lotiunea Idealist de la Estee Lauder. Am tot dat search pe google pentru o crema/lotiune minune care sa diminueze rapid marimea porilor si implicit (sau in primul rand) excesul de sebum, care odata cu venirea verii parca s-a multiplicat. Am citit tot felul de post-uri despre acest produs, care chiar daca este putin cam scumpisor, se pare ca face toti banii. Promite sa micsoreze porii si sa atenueze liniile fine. Problema e ca se pare ca e recomandat persoanelor intre 30-40 ani, deci e pt un ten mai matur...eu am 26. Inainte de a face investitia, am vrut sa ma consult cu un expert in domeniu...sau mai bine zis o experta...YOU :)
Merci si pupicei

adela sirghie spunea...

@Madalina: am auzit despre lotiunea de la Estee Lauder, insa eu am avut cateva experiente extrem de proaste cu cateva produse de la ei, este vorba de o mascara si doua demachiante de ochi, unul pentru ochi sensibil si unul waterproof si de atunci m-am suparata as de rau ca nu am mai cumarat nimic. Desigur, realizezca practic este imposibil ca toate produsele lor sa fie incompatibile cu tenul meu, insa de atunci ezit sa ma mai las tentata de standurile lor. Cred ca sunt alergica la cateva dintre ingredientele lor, deci am hotarat sa stau cuminte.
In ceea ce priveste varsta, eu cred ca esti prea micuta pentru creme puternice, insa daca ai o perioada incarcata si tenul tau nu arata prea bine, poti folosi concentratii mari, dar pe o perioada scurta, pana trece hopul. Apoi revii la cremele mai soft. Trebuie sa fii sincera, sa te uiti bine de tot in oglinda si sa iei o decizie.
De recomandat eu iti recomand nu Estee Lauder, ci ceva mult mai apreciat: dr Brandt, care are o gama intreaga Pores No More, Anti-aging mattifying lotion pentru ten gras. Gasesti produsele la Sephora.
xoxo

Ada spunea...

Buna Adela. Si eu ma confrunt cu probleme similare, mai ales inghinal; iar de 2 saptamani mi-a aparut un fel de acnee in zona decolteului de care nu mai scap. Rar am probleme cu aceasta zona. Chiar nu stiu ce produse sa mai aplic. Of! Am aplicat o crema antiacneica romaneasca; am folosit apa termala; am tamponat zona si cu lotiune antiacneica cu salvie; am folosit pana si alcool (putin spirt care a inrautatit situatia si mai mult, nu recomand). Of, sa scap de problema, nici gand!

O amica mi-a spus ca ea foloseste crema Diprogenta in zona inghinala, cand are probleme de genul iritatiilor.

Ai folosit/auzit de aceasta crema?

Eu cred c-o s-o caut in farmacii, caci chiar nu gasesc rezolvarea.

adela sirghie spunea...

Buna Ada, poate pe piept nu este acnee, poate e o iritatie de contact, sau de la mancare...
Margele, metale, pietre , nasturi, autobronzante, creme cu Spf...iata cum poti sa te iriti pe decolteu.
Gandeste-te daca ar putea fi de vina vreun obiect sau o crema noua.
Daca era acnee, ar fi trebuit sa se amelioreze dupa tratamentele aplicate. Incearca si cu infuzie de rozmarin.
Despre Diprogenta nu stiu nimic, mie imi trece cu crema antiacneica, se usca frumos, fara urme.

Ada spunea...

Buna Adela,
revin cu remediul: Acid Acetilsalicilic (aspirina).

In crema antiacneica (de la Plafar) sau in crema de zi obisnuita, zilele acestea am presarat si amestecat aspirina pulbere.

Am aplicat amestecul pe zonele cu problema, lansandu-l sa actioneze de seara pana dimineata, cand se indemarteaza cu apa calduta, masand usor.

Acneea (tind in continuare sa cred ca-i acnee aparuta din cauza caldurii) se retrage pe zi ce trece. Yaaay!:)

Eu mai folosesc aspirina si pentru gomajul tenului(1/2 aspirina in amestec cu gelul obisnuit de curatare pentru ten).

O dupa-amiaza frumoasa!!

adela sirghie spunea...

Ada, chiar m-am gandit la tine, speram sa dai un semn de viatza!
Bravo pentru remediu, si mie imi face bine acidul acetilsalicilic, nu am folosit niciodata in forma pastila zdrobita, dar poate incerc o masca la un moment dat, cand mi se pare mie ca as avea curaj de inventator!
Au trecut de tot bubitele?
Multumesc mult ca ne-ai spus si noua ]ce remediu ai gasit! Adica ai inventat, nu?

Ada spunea...

Nu au trecut chiar de tot, insa e o imbunatatire vizibila. In plus, nu au mai aparut altele.

Trebuie sa ai grija cand indepartezi amestecul ce contine aspirina, granulele pot face rau daca masezi agresiv.

Daca te gandesti sa aplici metoda mea ("inventie" personala pornind de la o masca pt peeling pe baza de acid acetilsalicilic), n-o folosi zilnic. Ai putea, de ex., sa aplici 2 zile la rand apoi 1-3 zile pauza.

In locul Diprogentei, mi-am luat de 2 zile CICATRIZIN-crema (de la Tis Farmaceutic). E o minune crema asta, extrem de eficienta in cazul meu. In farmacii sau la Plafar o gasesti. Desi am aplicat doar de 2x pana acum cand iti scriu, se vede diferenta. Inflamatiile se retrag tot mai mult. Ma astept ca pana luni sa am un decolteu din nou curat. Te tin la curent daca reusesc acest lucru.:)

Un week-end relaxant!;)

adela sirghie spunea...

Ada, astept vesti cu nerabdare, sa stii!