marți, octombrie 12

adevarul gol golut despre creme

Fie ca este vorba de un sampon ieftin de urzica, fie ca este vorba de un serum sofisticat si extrem de scump pentru ten matur, fie ca este vorba de gelul de dus sau crema de coro, eu folosesc produsele pana la final. Si atunci cand nu mai curge nimic, tai ambalajul cu foarfeca si adun cu degetul daca a mai ramas ceva nefolosit. Ma bucur mult daca a ramas doar putin produs, pentru ca eu cred ca ambalajele ar trebui imbunatatite pentru a nu "fura" din cantitate. Acelasi lucru il fac si cu rujurile sau balsamul de buze: pana nu iau cu pensula toata cantitatea, nu consider ca am terminat produsul, oricat de mult as fi tentata sa incep ceva nou.
Pentru mine, e o dovada de respect: asa simt eu ca ii multumesc samponului/cremei/rujului pentru ajutorul pe care mi l-au dat de-a lungul timpului.
De curand am discutat despre acest obicei cu o prietena si mi-a spus ca si ea procedeaza exact la fel. Dar ca prietenul ei, vazind-o intr-o zi atat de indarjita si concentrata sa stoarca ultima picatura de pe peretele unui ambalaj de crema, nu s-a mai abtinut si a intrebat-o de ce face asta, doar nu e o fata saraca si nu mai are bani de o crema noua. Cand mi-a povestit,  m-a amuzat si a ras si ea, apoi am concluzionat ca daca ne vede cineva care nu ne cunoaste,, o sa ne ia drept zgarcite si o sa fie greu sa justificam de ce curatam ambalaje taiate.
Apoi eu m-am gandit la obiceiurile de beauty carora le suntem, de-a lungul vietii, tributare. Pentru ca acesta este unul dintre ele.
In cazule meu si al Ancai, prietena mea, este vorba de respectul pentru acel produs care ne-a infrummusetat viata. Dupa ce citesti o carte, o pui in biblioteca si ai in continuare grija de ea, sa nu se deterioreze, sa o poti reciti dupa un rastimp, cand ti se face dor. Atunci de ce sa nu ai grija si de ultimele momente ale cremei care ti-a catifelat tenul?

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

12 comentarii:

Alina spunea...

eu nu suport sticlutele de fond de ten, cele cu pompita. ramane o gramada de fond de ten pe peretii sticlutei si de obicei nu prea ai cum sa o cureti f bine.
ultimul fond de ten pe care l-am terminat a fost Stay Matte de la Rimmel si dupa ce am taiat ambalajul, am vazut ca ramasese fond de ten pentru inca 4-5 utilizari! deci, poti sa spui ca sunt si zgarcita, nu imi pasa! de ce sa arunc de fiecare data fond de ten indeajuns pentru 5 zile?

adela sirghie spunea...

@Alina: poti lua de pe fundul borcanelului cu un betigas de urechi, apoi inchizi capacul la loc, sa nu se usuce pana a doua zi.
Eu asa fac, nu arunc nimic, nimic:)

Puzica spunea...

Hahahaha...credeam ca eu sunt singura care face asa ceva cu cremele!

adela sirghie spunea...

@Puzica: de la mine ies numai masacrate:)

Anonim spunea...

Imi place enorm ca esti foarte prezenta pe blog:)L-am descoperit de max o luna si deja ai postat foarte mult deja:)
Spre rusinea mea am o nedumerire,cum trebuie aplicata crema/gelul/uleiul pe pielea din jurul ochilor?Cu drag,Alina

adela sirghie spunea...

@Alina: tapotezi usor zona, apoi masezi, la fel de usor, de la stanga la dreapta, in sensul acelor de ceasornic, pana cand crema intra in piele:)
xoxo!

Zuzele spunea...

hahahah :)) si eu fac la fel!!! prima oara cand am facut asta de fata cu iubitul meu, s-a uitat socat vreo 5 minute, timp in care eu transpirasem incercand sa tai un tub de crema pentru corp:)) Nu intelegea de ce fac asta, desi mai am 5 creme in dulap:))
Asta i-am spus si eu lui, ca atat de bine mi-a facut crema aia, incat mi-e mila de ea sa o arunc la gunoi:) In multe cazuri, crema stransa din tubul taiat mi-a ajuns chiar si 2-3 zile, iar fondul de ten ramas dupa ce am stors cat am putut, mi-a mai folosit o saptamana! Cu ojele si rujurile nu am rabdare si cum se intaresc un pic sau nu mai au forma frumoasa, le arunc. Poate pentru ca nici nu sunt produsele mele preferate, adica as putea supravietui fara ele si le folosesc foarte rar.
Dar sampoanele, cremele, fondul de ten, le tai bucatele mici pana iese tot:)) Cele care pot fi taiate pentru ca sunt ambalaje care nu se taie si ma gandesc la asta inca din momentul in care le cumpar:P
Spre exemplu, ultima oara am facut asa cu un balsam de par care imi lasa parul intr-un anume fel. Era un moment in care aveam nevoie de parul ala si stiam ca numai produsul ala mi-l face asa. Cum din el nu mai iesea nimic, indiferent cat m-am chinuit, am pus cutitul pe tub si l-am taiat. Cu greu, ca era ambalajul gros, dar am reusit!:) Si am fost foarte fericita ca am gasit suficient balsam care sa-mi faca parul asa cum vroiam:)) parca eram nebuna cum vorbeam in baie cu balsamul si ii multumeam ca a mai fost in tub:))

Agnes spunea...

si eu storc pana si ultima picatura din orice produs pt ca eu ma gandesc mai mult la risipa care se face si cumva ma duce cu gandul ca daunez mediului inconjurator daca arunc chestii ce inca le pot folosi. asa sunt eu mai ecologista incerc sa fac economii si sa nu consum si sa tot consum fara sa dau nimic in schimb

Mada spunea...

... eu am acelasi obicei ... si dupa ce iau ultimele urme de produs pun amabalajele in pungile speciale pt reciclare ... la mine se leaga de obsesia pe care o am in legatura cu protectia mediului .. a arunca produse la gunoi, constienta fiind ca pentru acele produse s-au consumat resurse, imi creeaza o stare de vinovatie ... deci consum tot si reciclez tot ce se poate...

Katyna spunea...

Eu recunosc ca nu prea faceam asa, din mai multe motive: pentru ca de abia asteptam sa incep altceva fara vreo remuscare, pentru ca aveam mai multe din aceeasi categorie, uitam de ele si cand le refoloseam,aveam impresia ca sunt vechi/expirate. Dar de cand m-am hotarat sa am doar UN demachiant, O crema, UN gel de dus, UN sampon, O masca ...etc., am inceput si eu sa le storc asa :D.

micaela_neagu spunea...

Eu faceam asa pe vremea cand eram studenta, pretuiam fiecare gram de substanta; vazand ca ai scis mi-am dat seama ca am devenit oarecum superficiala - mi-am dorit o crema de la Shiseido, acum zace in frigider, o lotiune de corp de la Korres, e deschisa de multa vreme si folosita doar jumate - probabil va fii aruncata; de cand cu asta mica si cu sarcina, am inceput sa nu prea mai am grija de mine din diverse motive: in sarcina nu ma machiam, foloseam doar chestii bio, iar dupa ce s-a nascut Sarah m-am izolat oarecum si nici nu am avut timp ca altadata, mai ales ca nu are cine sa ma ajute la cresterea ei. So, astep sa mai treaca timpul, poate voi redeveni eu de altadata.

adela sirghie spunea...

Micaela, sfatul meu este sa faci cadou ce nu mai folosesti, sau sa vinzi la jumatate de pret, sa nu le lasi sa se invecheasca, e pacat si sunt bani multi de care nu se bucura nimeni la final.