marți, octombrie 26

Greselile recunoscute sunt pe jumatate iertate:)

De curand m-am oprit in fata unei vitrine frumoase din Calea Dorobantilor, sa admir cateva rochii. Nu aveam timp sa intru, dar am zabovit doua minute sa caut inspiratie pentru Fall 2010. Si dintr-o data mi-am dat seama ca geamurile straluceau in soarele de toamna, nu se zarea nicio urma de praf si ca in aer plutea un miros de parfum sofisticat. Fiind vorba de unul dintre cele mai scumpe magazine din Romania, m-am gandit initial ca spalasera geamurile de curand, cu un detergent scump, cu parfum care "atrage" Nu radeti, chiar am citit un articol (imi pare rau ca nu retin sursa, as fi  dat-o bucuroasa!) in care patronii unor magazine foarte bine plasate, recunosteau ca folosesc miresme special create care sa atraga si sa fidelizeze cumparatorii. Si ca este o tactica ce da roade, folosita pe scara lagra, iar cumparatorii revin si datorita acestei atractii oflfactive.
Ei bine, detergentul mirosea foarte frumos. Atat de bine incat am crezut ca este un parfum din seria celor descpre care citisem. Apoi mi-am dat seama ca miroase a parfum scump. Mult prea scump pentru un detergent, oricat de sofisticat ar fi fost. Am facut cativa pasi, m-am intors iar la prima vitrina, mirosul staruia in aer destul de puternic. Si totusi, mi-am zis, miroasul apartine unui parfum pe care parca il cunosc, mi-am spus. Oare ce parfum o fi?
Apoi, cu stupoare, mi-ai dat seama ca este parfumul meu, nu al magazinului.
Poate nu mi-am dat seama si am aplicat prea mult. Poate am aplicat chiar de doua ori, fara sa ma gandesc. Poate era vorba de o mireasma mult prea puternica si care ar fi trebuit dozata cu zgarcenie.
Nu m-am simtit foarte bine, pentru ca sunt de parere ca eu sunt cea care poarta parfumul, nu parfumul ma poarta pe mine. Mi se pare vulgar sa lasi in urma ta valuri valuri, sa ineci trecatorii in ele.
Am gresit.

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

12 comentarii:

Zuzele spunea...

Ei, eu nu cred ca ai gresit! Mie chiar imi place cand trece o femeie pe langa mine si raspandeste o mireasma foarte placuta in jur sau cand isi trece mana prin par si un parfum foarte dragut imi dezmiarda narile :D Daca parfumul este de calitate, nu faci decat sa-i incanti pe cei din jurul tau, in nici un caz nu-i sufoci si din cate te stiu eu, chiar nu sufoci, ba din contra :p

adela sirghie spunea...

Eu cred ca uneori ajungi sa nu mai simti corect parfumul pe care il folosesti- si atunci ai tendinta sa abuzezi.

Mihaela spunea...

Si ce parfum foloseai, Adela? :P. Si eu am senzatia ca obisnuindu-ma cu un parfum, in timp, il percep mult mai slab.

Ana-Maria spunea...

Esti o scumpa! :*

Madalina spunea...

Adela, spune-ne ce parfum era? :)))

mada spunea...

asta imi aduce aminte de vremea cand eram studenta si abia venisem in Bucuresti ... si uneori, mai ales pe Magheru, se intampla sa treaca pe linga mine mine cate o doamna mirosind foarte bine si care lasa o adiere in urma ei :) ... imi placea asa mult ca uneori ma chinuiam sa merg in apropirea ei ca sa simt cat mai mult mirosul :)

si bineinteles ca prima mea bursa s-a dus pe un parfum ( Dolce vita de la Dior)...

tu Adela ce parfum ai folosit in ziua cu "greseala" :) ?

iguanitza spunea...

Si ce parfum era ?! :D

SoSheSays spunea...

Mie asta nu mi se intampla niciodata de fapt celmai mult ma enerveaza ca nu mai simt parfumul dupa ce ma dau cu el si uneori ma dau destul de mult.

adela sirghie spunea...

era Flower Bomb de la Viktor&Rolf, dra cred ca putea fi orice alt parfum.

adela sirghie spunea...

Mada, excesele de genul acesta sunt uneori explicabile, in special cand esti tanara, dar odata ce te maturizezi, trebuie sa intelegi altfel lucrurile, sa intelegi ca adevarata eleganta e discreta. Sau macar sa tinzi catre un model fara zorzoane. Uite, de exemplu, eu pe Aura Vasile o vad parfumata tare, asortata cu panglicutele ei.

Ema, Brasov spunea...

In legatura cu parfumul "care atrage": am citit un anunt care ofera spre vanzare nuante (CWS - brand elvetian) folosite in anumite magazine. Sunt intradevar nuante puternice si diferite fata de ce gasim pe piata.

FS spunea...

Ai fost simpatica tare cu marturisirea aceasta. :)