vineri, decembrie 4

nu sunt femeia unui singur parfum (sau ceva de genu')


Iubesc parfumurile si simt nevoia sa am cat mai multe. Nu le-am numarat, dar imi place sa le privesc, cum stau frumos asezate pe masuta de toaleta. Nu folosesc cantitati mari nici dimineata, nici seara, deci nu ti se face rau daca treci pe langa mine, insa daca te apropii indeajuns, simti ca nici nu ma zgarcesc foarte tare atunci cand il aplic.
Cel mai mult si cel mai mult imi plac cele vanilate, de la Anick Goutal- Vanille Esquise si pana la Wish sau Lolita Lempicka. Dar si floralele si misterioasele moscate sunt pe placul inimii mele.
Am intalnit insa si fete care sunt fidele unui singur parfum. Care il cumpara numai pe ACELA. Uneori au acasa un stoc de vreo 3 sau 4 parfumuri exact la fel.
Stiu ca inainte era moda sa iti gasesti- sau mai bine, sa iti creezi parfumul care te reprezinta, cel dupa care barbatul vietii tale sa te recunoasca daca intri pe usa si el sta cu spatele la tine, sau dupa mirosul lasat pe batista, perna sau camasa lui. Ca idee de roman, mi se pare interesanta.
Dar ce te faci cand simti ca nu te reprezinta numai un parfum, ci muult mai muulte parfumuri?
Psihologic vorbind, nu stiu ce inseamna acest lucru, dar nu sunt femeia unui singur parfum.
Nici macar nu am unul favorit, si aici am mai multe, in plus, de la o saptamana la alta, favoritele mele se pot schimba!

21 de comentarii:

admin spunea...

is baiat...da nici mie unu nu-mi place sa folosesc un singur parfum, ba chiar nu suport sa simpt acelasi miros mai mult de 2 zile :P

Impresile din ziua de azi....mor ajuns si pe mine :))

Corina spunea...

interesant punct de vedere :).mama mea este genul care ramane fidela unui parfum pe perioade nedeterminate de timp si nu stiu cum sa o fac sa se dezvete. din moment ce este mai conservatoare la capitolul acesta, nu imi ramane decat sa o las pe ea singura sa se sature de acelasi miros .


ca tot ai pomenit de arome preferate, in cazul tau cele vanilate: eu sunt innebunita dupa parfumurile piperate, putin intepatoare. crezi ca este deranjant fata de cei din jur sa port astfel de parfumuri?

o-felie-de-liliac spunea...

uh, uite, gand la gand :)
saptamana asta a fost saptamana de parfumuri :)
mi-am luat doua, nu puteam sa iau doar unul nou, ca statea singur si nou :))
am luat Hermes Jardin sur le Nil si Salvador Dali Sun and Sea.
si eu am intalnit femeile-unui-singur-parfum.
eu am cateva care-mi plac.
primul pe lista era Coco Mademoiselle, acum insa nu mai e.
Nu stiu de ce, nu mai imi place atat de tare, si l-am cam folosit vreo doi ani.
Intre timp, mai de zi asa, foloseam Noa de la Cacharel sau Escada Rock and Rio.
De seara mai foloseam Bulgari BLV sau Calvin Klein Obsession Night.
Insa Bulgari BLV nu-l mai puteam suporta, mi se parea muuuult prea tare pentru mine.
La un moment dat, mi-a placut si CK Contradition, si cred ca o sa-l reiau.
Si, desi nu imi plac parfumurile de la Avon, m-am imprietenit destul de bine cu Today. Cam singurul. L-am avut de doua ori.
Cam asta e incursiunea mea din ultimii doi ani.
A, vara imi plac body-splasy-urile de la Victoria`s Secret. In rest, de la VS folosesc Pink, parfum. E foarte misto, e in aceeasi zona cu Noa si cu Salvador Dali.
:)

adela sirghie spunea...

Corina, eu sunt de parere ca parfumurile le cumperi pentru tine, nu pentru altii. E o investitie pentru propria placere.
Ca sa nu ii deranjezi pe ceilalti insa, trebuie sa nu exagerezi cu cantitatea:)

adela sirghie spunea...

Cristi, ne bucuram ca scrii constant pe beautynews:)

adela sirghie spunea...

Felie de Liliac, uite, eu am avut o reactie asemanatoare, dar cu Allure, tot de la Chanel, din care am avut doua sticle mari, plus un extract de parfum. La un moment dat, nu l-am mai suportat. Inexplicabil, pentru ca realmente fusesem fascinata de mirosul acestuia.

o-felie-de-liliac spunea...

mie-mi place in continuare Mademoiselle, dar la seri mai tari :) , adica acum nu l-as suporta pe timpul zilei.
In rest, cele de la Chanel, mi se par mult prea tari pentru gustul meu.
si Allure e mult prea puternic.
Este o varianta de la Chance, care e mai fresh asa... dar nici aia nu e destul de light pentru mine :)
acum am perioada mai light :)

Anonim spunea...

Eu o sa par ciudata, dar mie nu-mi mai place niciun parfum. Absolut niciunul.

Sora mea are o multime de parfumuri pe care le alterneaza, iar de curand si-a mai completat colectia cu ale mele, pentru ca stateau nefolosite de mai bine de jumatate de an.

Nu stiu de ce, dar toate parca miros la fel, o simpla pulverizare si deja nu mai suport aerul din casa.

Cand ma duc la standurile de cosmetice evit sa miros parfumuri, le stiu cam pe toate, dar nu ma atrage vreunul. Prefer o crema de corp parfumata.

adela sirghie spunea...

Vyio, eu cred ca la un moment dat, nu stiu cand, ti se va face dor sa te parfumezi...
Dar as vrea sa te intreb, de cata vreme dureaza aceasta perioada, in care nu suporti nici macar o adiere parfumata?

Anonim spunea...

De vreun an, cred. Sau mai bine.

E vreun simptom al unei boli?:-s

adela sirghie spunea...

nuuu, cum sa fie boala?
eram curioasa, din cauza aceasta te-am intrebat!
xoxo

Butterfly spunea...

Si mie imi plac mai multe parfumuri, ma plictisesc sa am doar un singur parfum, am momente cand nu folosesc un parfum luni de zile apoi brusc mi se face dor de el si il folosesc, sotul meu crede de fiecare data ca mi-am luat alt parfum, am si parfumuri preferate, imi place Wish, Organza, Ange ou demon, Noa, Amor Amor, Ultraviolet si mai am unul preferat descoperit de curand dar nu i-am retinut numele, probabil ca va fi viitorul meu parfum ;)

adela sirghie spunea...

Butterfly, eu am ajuns la concluzia ca preferatul meu este cel pe care inca nu il am...
in sensul ca mereu imi doresc unul nou.

Ella Gheorghiu spunea...

Nici eu nu sunt fidela unui parfum..am preferatele mele,insa sunt o fire schimbatoare in domeniul parfumurilor,dar si a tot ce tine de make-up.Imi place mult ideea de fi recunoscuta de iubit dupa un anume miros,insa nu ma pot abtine sa nu miros altele si altele...

marina spunea...

Vanilla rulz! Total de acord. De aceea ma intorc mereu cu drag la Hypnotic Poison de la Dior. Are o semnatura inconfundabila si intoarce capetele ;) La mine functioneaza de 10 ani.
M a fascinat si Silver rain de la La prairie, dar numai pe vreme rece. O picatura de Brit de la Burberry, ma face sa ma simt british ;) Iar putin bujor din Stella Mc cartney e semn ca vine primavara.
Daisy de la Marc Jacobs este so verry summer pentru mine, si fie doar si sticla ma inveseleste. Alien si Coco Mademoiselle, foste iubiri, asteapta cuminti sa mi amintesc de ele.
Gaultier 2 este parfumul comun al meu si al iubitului, bine ca e si unisex!
Ce sa zic, as putea sa povestesc de ele cu drag pagini intregi!

Silvia spunea...

sincer, şi eu găsesc a fi fascinantă ideea de a avea un parfum semnătură, dar din păcate nu l-am găsit încă. îmi plac prea multe parfumuri, + că mă satur destul de repede de un miros... totuşi, când eram mai mică cred că am folosit succesiv Sunflowers.

adela sirghie spunea...

Silvia, welcome, sa stii ca eu nu il mai caut..am hotarat ca nu e nicio problema daca am mai multe "semnaturi".

adela sirghie spunea...

Marina, de acord cu tine: vanilla rulz!

adela sirghie spunea...

Ella, suntem cameleonice:)

Anonim spunea...

Eu am mai multe parfumuri, fiecare pentru cate o stare de spirit. Parfumul e modalitatea prin care le comunic celor din jur o stare de spirit de-a mea. Sunt o persoana exuberanta, trec prin diverse stari, nu sunt monotona, asa ca nu pot sa am un singur parfum. Nu folosesc 2 zile la rand acelasi parfum, le variez in functie de cum ma simt dimineata. Preferatele mele:
- Moschino Funny - pentru zilele in care sunt fericita
- Armani Code - pentru serile in care ma simt seducatoare, dar si pentru diminetile in care simt ca nimic nu arata bine pe mine si ma descurajez tare de tot
- Versace Bright Crystal - pentru plimbarile romantice de seara din parc
- Avon Today - pentru zilele in care sunt somnoroasa si lipsita de energie, merge tare bine alaturi de o cafea buna, sa ma trezeasca
- YR - Evidence - pentru zilele in care sunt morocanoasa si vreau sa scap de starea asta
- Davidoff Cool Water - pentru o stare de bine, liniste si pace

Si lista poate continua ;)

Zuzele spunea...

Cu vanilatele sunt si eu! Si daca vorbeam de parfumul dupa care barbatul tau te recunoaste de cand intri in incapere, atunci al meu concubin ma "vede" si cu ochii inchisi dupa Dior Addict ! Chiar mi-a spus zilele trecute ca era intr-un magazin si l-a lovit un miros de Addict si inainte sa intoarca privirea era abslut convins ca sunt eu:)) Dar nu eram, insa mi-a spus ca acest parfum doar cu mine il asociaza. Chiar si intr-o perioada in care vietile noastre s-au separat pt cateva luni, imi dadea sms-uri si-mi zicea de fiecare data ca ii miroase a mine atunci cand mirosea a Addict in jurul lui:))

In afara de el, imi mai plac Alien, Angel, Opium, Midnight Poison, Pure Poison... cu floricelele de primavara nu prea ma impac :P