sâmbătă, decembrie 26

Old habbits die hard (iata la ce m-am gandit eu de Craciun)


Fiindca sunt cateva zile linistite, in care leneveala este cuvantul de ordine, m-am gandit la cateva lucruri de care nu sunt tocmai mandra ca le-am "bifat" anul acesta. Ma refer, evident, la partea de ingrijire, adica la cateva obiceiuri pe care le consider destul de daunatooare daca le repeti prea des. In primul rand, am mancat la Mc Donald's mai des decat in alti ani. Cand nu aveam mancare acasa, cea mai simpla metoda de a rezolva era o oprire la fast food unde comandam aripioare picante de pui si cartofi wedges. In medie, cam o data la doua saptamani se intampla acest lucru. In alti ani, era suficient sa comand de vreo 2 ori pe an sa imi satisfac pofta. Asta-vara, cand era foarte cald, in loc sa beau apa plata cu lamaie, ceaiuri si limonade,am exagerat si cu Coca Cola si cu inghetata de vanilie. Nu mai stiu de cate ori pe saptamana, nu am contabilizat, dar cred ca in jur de 3-4 ori. Partea buna este ca dupa ce au trecut zilele de canicula, mi-a trecut si mie pofta de ele, asa ca ultima cutie de inghetata inca zace in congelator. Ciocolata am mancat intotdeauna cat am vrut, nici mult, nici putin, atata vreme cat nu pun nici un gram in plus, ramane o prietena buna. Un alt obicei, la care cred ca nu voi putea renunta atat de usor, este vinul. Cand ies la masa in oras(2-3 ori pe saptamana)imi place sa beau un pahar sau doua de vin. Rosu sau alb, in functie de ce mananc. In plus, daca ies in Irish Pub sau White Horse, beau bere, iar daca ies intr-un club sau merg la un party, un Campari rosu, sec cu gheata si lime. Si daca stau acasa si mananc, un pahar de vin e binevenit. Eu stiu ca un pahar de vin pe zi nu are cum sa faca "rau" dar mie mi se pare mult, pentru ca acesta este un fel de obicei pe care l-am dobandit in ultimul an si ma simt putin vinovata. Pe de alta parte, cand toata lumea in jurul tau bea cate ceva, sa comand doar apa plata cu lamaie mi se pare cam ciudat. Insa a doua zi imi pare rau. Nu, de ingrasat nu m-am ingrasat, insa anul acesta mi se pare ca am cam exagerat.
Acestea sunt in mare, obiceiurile proaste din care trebuie sa "retez" incepand de azi, odata ce le-am constientizat si le-am facut publice.
Ca inspiratie o am pe Tanya Dziahileva, personal beauty icon, o manechina ireal de frumoasa, ca o zi de Craciun in care a nins incontinuu, o rusoaica vesela, un piculetz cam prea slaba pentru gustul meu, dar plina de viata, cu sani mici:), care se imbraca simplu si cu mult gust.

13 comentarii:

ColourMePretty spunea...

si eu mi-am permis sa mananc la mc de Craciun,am facut o exceptie in ajun si gata mi-a ajuns pe cateva luni. Imi fac pofta si-apoi scap :)))
F frumoasa fata asta! Chiar ca ireala,diafana....
Craciun fericit si distante milimetrice de la vise la realitate!

Magda spunea...

Am cautat despre d-nsoara Tanya Dzilahyeva pe google si nu am gasit absolut nimic.nu ai scris tu numele ei corect?e foarte draguta in acea poza si eu nu auzisem de ea.

vorbind de prima parte a postului:si eu am cam fost pe la mc si am mancat dulciuri mai multe anul acesta dar incerc sa ma mai abtin si sa ma corectez in 2010 :P

Butterfly spunea...

Daca suntem la momentul confesiunilor si eu recunosc ca am exagerat anul acesta la Mc (cam o data pe saptamana) desi inainte nu eram deloc fan, nici eu nu m-am ingrasat, dar cred ca pe undeva tot mi-a afectat. Altceva, in ultimele 6 luni am fost cam lenesa si nu prea am facut miscare. Sper anul urmator sa fiu mai activa. Pe de alta parte in ultimele 6 luni am avut mai multa grija de mine, si tin sa iti multumesc pentru ca de cand te citesc ma simt mai frumoasa, mai informata, mai constienta de importanta ingrijirii personale.
xoxo

Călin spunea...

La mulţi şi faini ani!

adela sirghie spunea...

Ramona, Craciun fericit si tie!

adela sirghie spunea...

Magda, am gresit eu numele...acum e corect:)
Multumesc pentru atentionare:)

Ella Gheorghiu spunea...

Nu,anul acesta am mancat doar o data de la mac,caci cu un an in urma mancasem cat pt. urmatorii 20 ani...cred ca am ajuns la saturatie!In schimb de ciocolata nu ma prea satur si cred ca tenul meu incearca sa imi traga un semnal de alarma cu aceasta eruptie pe fatza mea(of!!!)...imi pare rau ca nu am consumat fructe si legume si trebuie sa incep sa adopt un stil de viata mai sanatos.De asemenea,tot incerc sa beau 2l de apa pe zi si nu reusesc caci am zile cand 2 cani de apa imi sunt suficiente...
Cu vinul,Adela,mai bine nu renunta..un pahar de vin pe zi este ft. bun pt. sanatatea noastra...
Stii Adela as vrea sa te intreb care a fost pt tine cel mai bun fond de ten pe care l-ai folosit si pe care l-ai mai cumpara?

adela sirghie spunea...

multumesc mult, Calin>

adela sirghie spunea...

Butterfly, ma bucur ca blogul meu iti este folositor:)

adela sirghie spunea...

Ella, mi-au placut mai multe fdt, insa preferatul meu este acum cel de la Benefit, kind-o-gorgeous. Alte fdt care mi-au placut mult sunt By Terry, Eddie Funkhouser(batonul solid) si YSL.

Magda spunea...

a gata.am gasit-o pe google.cat ii pocisem numele in speranta sa-l nimeresc corect.are ceva ce-mi place dar si altceva ce-mi displace.sunt multe poze frumoase cu ea si mai ales in aceasta de la postul tau este superba

SoSheSays spunea...

Mda si eu ar trebui sa m agandesc mai des la ce mananc dar de obicei am mancat ce mi-a trecut prin cap sau ce am avut...:))

Annamaria spunea...

Asa carevasazica....te-am prins! Stii, tu erai pe lista mea de "never-drinking-Cola-people" :) ... asa imi imaginam eu, arati atat de bine egal Adela mananca sanatos si nu bea Coca Cola. Incerc sa renunt la ea, insa mi-a fost destul de greu, in special vara. Acum beau foarte putin si sper sa renunt definitiv caci numai bine nu face. Ma simt mai putin vinovata insa, citind acest post hihihi :)!