sâmbătă, decembrie 12

Parul gras necesita ingrijiri speciale


Din cand in cand (da, am reinceput sa...) folosesc balsam sau masti hidratante pentru par. Avand parul gras, una dintre grijile mele este ca radacinile sa nu fie atinse de produse care sa il ingrase si mai tare. Varfurile sunt uscate, scalpul gras. Ca sa nu ucid din fasa si ultima speranta de a avea macar un pic de volum la parul meu gras, moale si fin, trebuie sa fiu atenta la cateva mici procedee. Asa incerc eu sa impac si capra si varza. Intai spal parul, apoi, asa ud, il prind in ponytail si aplic masca numai pe lungimea cozii. Dupa cateva miniute, clatesc, fara a desface elasticul. Nu e un "super beauytip", cred ca multe dintre voi il stiti deja, insa am fost de multe ori intrebata cum se procedeaza, asa ca mi s-a parut ca ar fi o idee buna de postare de week-end linistit, primul din acest an in care am vazut fulgi de nea;)
O alta optiune pe care o care o consider ok este aplicarea mastii sau a balsamului pe parul uscat, mai ales daca este incalcit. Tot numai pe lungimea ponytail, si tot fara a atinge radacina parului. Adica, in loc sa aplici masca dupa ce te-ai spalat pe cap, o aplici inainte. Chiar functioneaza!

13 comentarii:

Sim spunea...

Totusi masca functioneaza cel mai bine cand parul este umed, deci dupa spalare.

adela sirghie spunea...

Bine ai venit pe beautynews, Sim!
Asa e, mastile si balsamul sunt create pentru a fi aplicate pe parul umed.
Eu am dat inca o o varianta, pe care am experimentat-o si care mi s-a parut ok de fiecare data cand aveam parul incalcit.

SoSheSays spunea...

Adela te-am gasit pe un site ca ai fost reprezentant GIGI cosmetics...cum sunt?? Mersi frumos.

adela sirghie spunea...

Beauty, nu am fost reprezentant. M-am ocupat de partea lor de PR prin firma Sakko Adv.
Gigi sunt produse profi, lumea spunea ca sunt bune. Nu am folosit creme de fata de la ei, am avut doar o masca spuma pentru ten matur si cateva produse corporale.

SoSheSays spunea...

Mersi!
Ma gandeam ca poate ai folosit ceva din gama Derma Clear.

Ella Gheorghiu spunea...

uneori ma gandesc daca nu am primit toate la pachet...par gras,ten gras...fac pereche!
Si eu folosesc la fel mastile,dar tot gras ramane...orice fac,termenul maxim e 3 zile si cu greu ma abtin sa nu il spal mai devreme.

simona spunea...

Ti-am urmat sfatul cu prinsul parului in coada si apoi masca/balsam. I'm happy , merge de minune . E deja a treia zi si nu s-a ingrasat aproape deloc.

adela sirghie spunea...

Simona, welcome, ma bucur mult ca sfatul meu ti-a fost folositor:)

Ada spunea...

Buna Adela. Ce produse folosesti de obicei?( sampon/balsam/masca)

Am acelasi tip de par ca al tau si ma confrunt cu probleme similare [ radacini oarecum grase, par fin, fara volum, cu varfuri uscate ]

Acum 4-5 ani am avut suvite decolorate (sunt satena, iar suvitele erau blonde) Ptr. ca la a doua decolorare, hair-stylist-ul a lasat mai mult decat trebuia solutia respectiva, mi-a distrus parul.

Se pare ca parul meu nu si-a revenit inca ptr. ca e si acum e aspru la varfuri.

Si tu l-ai decolorat? M-ar interesa o masca eficienta sau un tratament bun, daca ai folosit sau cunosti. Multumesc.

adela sirghie spunea...

Ada, eu schimb mereu sampoanele. Cel mai mult imi plac cele pentru utilizare frecventa, nu cele pentru par gras, in cazul meu sunt mai eficiente. Pana acum doua sampoane mi-au atras atentia, le-am si descris in posturile anterioare. Unul este cel de la Yes to Carrots, iar celalalt de la Keune, din gama Sun Sublime. In materie de masti, imi place Phytocitrus de la Phyto(o gasesti in farmacie). Este o masca-unt, pentru par vopsit sau permanent, foarte buna pentru varfurile mele inca deteriorate. Tot pentru varfuri, mai folosesc si un serum de la Keune, tot din gama Sun Sublime, pe care il aplic pe parul uscat.

Printesa Lia spunea...

ma bucur ca exista si oameni care isi impartasesc experienta ... Sa iti dea Dumnezeu sanatate!

Printesa Lia spunea...

asteptam si alte sfaturi...eu una multumesc pentru acestea

adela sirghie spunea...

@Printesa Lia, bine ai venit pe beautynews!