duminică, iunie 24

Vichy Deodorant 24 Dry Touch

Dupa ce am achizitionat un anticelulitic de la Vichy care nici macar nu intra in piele, despre care am scris mai demult AICI, m-am suparat si am renuntat sa mai cumpar de la ei. Nu neaparat pentru ca toate produsele lor ar fi aiurea, ci pentru ca deja sunt multe articole de beauty pe care le recumpar deoarece sunt testate si garantate chiar de mine. Dupa cum stiti, eu nu am primit sa testez niciodata produsele lor si nici nu intru in campaniile L'Oreal sau Vichy, deci nu stiu exact cu ce tehnologii magnifice mai opereaza. Si totusi... am cumparat Vichy deodorant 24h dry touch pentru ca nu are saruri de aluminiu si pentru ca asigura o uscare rapida. Se lauda cu aceste doua lucruri si cu o formula pentru piele sensibila, asa ca l-am vazut, l-am placut si l-am luat acasa. M-am precipitat, nu am citit pareri pe net, nu am dat un search, nimic. De cumparat l-am cumparat din Spania, de la o parafarmacie. Cred ca 8-9 euro a costat acest deo si au fost bani aruncati. Mai bine ii dadeam unui adapost de animale decat unei multinationale, dar acum e prea tarziu.
Foarte multa vreme eu nu am avut probleme la subrat, eram printre fericitele carora li se potrivea orice. Chiar si Rexona sau Fa. Nici nu cred ca ma interesa prea tare ce foloseama, efectul era acelasi . Stiu ca la un moment dat cumparam de de la Roc, pentru ca nu avea miros deloc si eu am preferat sa nu amestec parfumul cu deo. Imi aduc totusi aminte ca cele de la Roc, Keops parca se numeau, mi se pareau lipicioase, asa ca am renuntat la ele.
Vichy Deodorant 24 Dry Touch are un miros dulceag, care devine de-a dreptul lesinos in caldura verii. In doua ore mi se pare gretos. Dupa un sfert de ora, mirosul unui deo performant ar trebui sa se estompeze pentru ca mai apoi sa dispara, sa se retraga elegant si discret, dar acesta se incapataneaza sa dainuie vesnic, ceea ce ma arunca fix pe culmile disperarii. E lipicios din primul moment si asa ramane pana cand faci dus. Nu face fata transpiratiei mai mult de doua ore, nu o blocheaza, nici nu o face sa nu aiba miros. Dimpotriva. De reaplicat nu poate fi vorba, deoarece il simti mlastinos de la primul contact. Solutia este sa te speli la subrat si sa il reaplici. Nu irita pielea, chiar daca te-ai epilat/ras cu doua minute inainte, dar e ca si cum te-ai da cu crema hidratanta la subrat. Sincer, ti-e si jena sa te mai gandesti cum mirosi la subrat, iar de ridicat mana va rog sa ma credeti ca nici nu poate fi vorba. Decat daca esti lipsita total de bun simt.
Fara alcohol, fara parabeni, fara phenoxyethanol, fara coloranti, dar cu minerale absorbante, da, suna bine, dar aceste lucruri nu conteaza absolut deloc, deoarece rolul de deodorant nu este indeplinit mai mult de 10%.
La termenul 24 h sau 48h eu am renuntat de foarte multa vreme, am socotit ca e mai intelept asa, deci nu il pun neaparat in coloana de minusuri la Vichy. Ma multumesc cu un deo care este aplicat dimineata si tine pana seara, cand pot sa fac dus. Traim intr-o lume reala, nu intr-un Imaginarium.
Contine perlit, un mineral vulcanic ultra-absorbant, despre care se spune ca neutralizeaza mirosul. Zvonuri false, deoarece nu neutralizeaza nimic. Se spune ca perlitul este de cinci ori mai absorbant decat talcul si ca ar absorbi de 350 de ori greutatea lui in apa, dar aceasta e o imagine de tot rasul si caraghioslacul, pentru ca eu am cumparat acest produs si nu face nimic din ce se spune. Multe vorbe goale...
O mare dezamagire cosmetica Vichy. Dar daca am cumparat, desi ar fi trebuit sa nu cumpar, poate ca merit.

20 de comentarii:

Diana (boonDY) spunea...

L-am testat si eu si am avut aceeasi impresie. E groaznic!

Toma Aurora spunea...

Singurul deodorant Vichy bun mi s-a parut cel cu protectie 48 h, cu capac verde. Am avut variantele pentru piele sensibila, atat roll-on cat si stick si te aprob intrutotul. Sunt sub orice critica! Dupa ce le-am folosit de 2-3 ori le-am dat mamei mele, gandindu-ma ca poate am eu o reactie alergica la ele. Si nu mare mi-a fost mirararea cand, dupa cateva zile, mama mi-a zis: Stii, deodorantele pe care mi le-ai dat...mai bine nu foloseam deloc si cred ca miroseam mai putin a transpiratie!

Si eu am fost dezamagita de multe produse Vichy: gelul Lipometric (nu intra in piele, facea scamute si ramanea si la suprafata pielii colorat in zeci de nuante), cremele Normaderm (foarte uleioase, imediat si-au schimbat consistenta si mirosul),sampoanele Dercos (uscau parul foarte tare, chiar daca am utilizat doar variantele pentru par uscat, degradat), fiolele de par (nu le-am gasit un punct slab cu exceptia ineficientei).

La polul opus s-au aflat gelul de curatare Normaderm, apa termala (mai degraba un moft!) si deodorantul 48h, sus-amintit.

adela sirghie spunea...

@auroratoma: si eu am avut exact aceeasi impresie: ca daca nu folosesc Vichy 24 dry touch as mirosi mai putin a transpiratie.

adela sirghie spunea...

@Diana: Doamne, ce prostie de deo!

Unknown spunea...

eu il folosesc... si imi place :)

la mine nu se lipeste, nu se dezlipeste, e chiar ok.

nu face minuni, dar e ok.

eu l-am avut si pe ala stick, si ala mi-a placut :) desi nu sunt deloc fan Vichy

adela sirghie spunea...

@Diana Turtureanu: eu il detest.

Radu Adina spunea...

Nu l-am testat,.dar si eu urasc sa miroasa foarte mult, sa aiba un miros puternic.In rest pot sa spun ca imi plac cremele de la Vichy

Calin Andreea Daniela spunea...

Eu am deodorantul meu careia ii sunt fidela...Mi-e cam frica sa fac experimente, sincer...

Mimoza spunea...

Adela, am o mica intrebare la mine pe blog, ti-as fi recunoscatoare daca ai trage un ochi si ai vedea despre ce e vorba, poate sunt mai multe fete care s-au confruntat cu aceasta problema.

iti multumesc.

http://aventurilemimozei.blogspot.ro/2012/06/oja-care-se-topeste.html

adela sirghie spunea...

@Mimoza: am citit acum ce ai scris, dar sunt speechless. Nu am mai auzit asa ceva, si eu am stat in sauna cu lac OPI.
Ai castigat lacul la un giveaway pe blogul meu?

Anonim spunea...

Eu am incercat mai multe deodorante fara aluminiu. De la piatra de alaum si pana la tot felul de produse care mai decare mai bio toate s-au dovedit a fi groaznice. Unii fani infocati ai deodorantelor de acest gen sustin ca pielea ar trece printr-un proces de detoxifiere si ca dupa un timp totul va fi bine. Eu cred ca singurul aspect care se schimba in timp daca folosesti deodorant fara aluminiu este viata sociala. Prin urmare, dupa ce am aruncat la gunoi multe deodorante am cumparat unul eficient. Folosesc Mitchum varianta fara parfum si e exact ceea ce imi doresc de la un deodorant.

Am preferat sa nu citesc ce contine, in mod cert are aluminiu, poate are si parabeni dar tot nu ma mai intereseaza.

Mi-a placut articolul tau si stiu cum este sa iti fie jena sa iti misti mainile din cauza unui deodorant.

adela sirghie spunea...

De cateva zile am din nou Biotherm, nu mai rezistam...

Anonim spunea...

Eu am ajuns sa folosesc urmatoarea metoda: dupa dus, usuc foarte bine si tamponez zona axilelor cu pudra de talc, din tubul cu capac verde.Cateodata aplic si cateva picaturi din parfumul preferat, inainte de pudra sau dupa. Este o metoda inventata de mine, dupa multe dezamagiri in ale deodorantelor.Am fost la sala, bineinteles ca am transpirat, dar nu miros. Puteti incerca.

Epurica spunea...

L-am cumparat si eu, era la un moment dat la oferta de 1 si inca 1 la jumatate de pret. Bineinteles ca acum am unul nou si unul folosit de 2-3 ori. Zau ca mi-a dat impresia ca mai rau face. Eu nu sunt o persoana care sa transpire mult. Uneori nici nu e nevoie sa folosesc antiperspirant (mai ales daca temperatura afara nu depaseste 20 de grade) si nu am probleme nici cu mirosul nici cu umezeala. Dar deodorantul asta parca mi-a gadilat glandele sudoripare. Simteam mereu ca sunt umeda si mirosul nu era tocmai placut (desi nu se simtea prea tare). In final am renuntat la el si bine am facut.

Mimoza spunea...

Wocka-wocka e castigat la tine pe blog... dar big apple red e cumparat din strainatate, iar Pedal faster Suzi e luat dintr-un Sephora. Deci toate sunt din locuri diferite.
Si eu stau la sauna de 2 ori pe saptamana, gatesc mult, spal vase, etc, dar doar cu Opi am patit asta. Acum sunt data cu Chanel si nu dispare nimic.

Maria spunea...

Eu am pielea foarte sensibila si deseori fac eczeme de la deodorant. Am incercat tot felulde produse, singurul cu care m-am inteles este cel cu capac alb, protectie 48 h, de la Vichy. Intradevar, acesta pe care l-ai cumparat tu este cea mai proasta investitie pe care am facut-o vreodata in materie de deodorant...

adela sirghie spunea...

Acest deo este foarte cremos, chiar gros, smantanos aproape, nici macar nu avea cum sa intre in piele. L-am incercat de multe ori inainte sa scriu acest articol, dar nu am gasit nicio metoda prin care sa il convinf sa ne intelegem.

Anonim spunea...

@Mimoza Eu am observat ca atunci cand folosesc multa lotiune cu factor de protectis solara, unghiile date cu lac isi pierd luciul -- si da, cum zici tu, oja parca se topeste la suprafata. Fixativul are acelasi efect -- dar e normal, pentru ca are alcool.

Raluca

Mimoza spunea...

Raluca, multumesc pt raspuns.
o sa incerc in weekend sa vad daca asa e. sunt chiar curioasa.

Flori spunea...

La spartul targului, dupa 2 luni: am incercat Bioderma, roz, din gama Sensibio.
Mi s-a parut foarte OK. Adica mai bine decat Vichy si aproape la fel de bun ca Roc, doar ca Roc lasa pelicula aia uleioasa pe piele.