vineri, noiembrie 15

Bucuresti. Ma numesc Bucuresti


Un nou targ de Brumar in curtea Muzeului Taranului Roman, o plimbare la Sosea, in pas molcom si in lumina blanda, de toamna… eu o sa caut sirop de mugur de brad, turta dulce si mere glazurate(la care poftesc de anul trecut) Poate o sa ma plimb si prin galeria de arta taraneasca. C-asa e toamna, plina de melancolii...

Piaţa Ţărănească adună laolaltă, într-o nouă ediţie a târgului de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, zeci de producători tradiţionali şi meşteşugari iscusiţi. Îi veţi găsi de vineri pană duminică, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, între orele 10.00 - 18.00.

Intrarea este liberă.


Coşurile şi vitrinele vor fi încărcate de: brânzeturi, caşuri şi caşcavele, pastramă simplă sau afumată, la sare sau cu baiţuri naturale, preparate din carne de porc, oaie, gâscă, capră, zacuşti de toate felurile: de vinete, de ghebe şi alte conservăraie de casă de sezon, gemuri şi dulcețuri bucovinene şi maramureșene, siropuri naturale de muguri de brad, merișoare, din diferite fructe de pădure, sucuri naturale de mere, miere, vin şi palincă, ţuică, ceaiuri, alifii şi tincturi de leac din Apuseni, legume de sezon din gospodării ţărănesti.

Va puteți indulci cu: turtă dulce şi covrigi de Pitești, ciocolată de casă, fondante şi halviţă de la Arad, dulciuri turceşti, kürtős kalács, prăjituri de casă din Muntenia, Maramureș şi Bucovina, Cozonac Bujor, Cozonac Domnesc . Mai poftiţi la grătare încinse şi vin fiert, mici, tochitură, mămăliguţă caldă, sărmăluţe şi alte bunătăţi, pregătite sub ochii voştri de gospodinele de la Târgovişte.
Nu vor lipsi meșteşugarii care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, care vor veni cu obiecte de ceramică, produse artizanale din lemn pentru bucătării de gospodine, oale de sarmale de ceramică, căciuli, fulare şi alte împletituri pentru sezonul rece, căciuli de blană şi alte obiecte meșterite cu drag şi pricepere, icoane pe lemn şi pe sticlă, ţesături tradiţionale din diferite zone etnologice, podoabe, jucării de lemn, casete din lemn, bijuterii handmade şi obiecte de colecţie.

La Piaţa Ţaranească totul se ia pe degustate!
Între 15 şi 17 noiembrie , de la 10:00 până la orele 18:00, la MNȚR.

2 comentarii:

anuska spunea...

2012 scrie pe afis

adela sirghie spunea...

Multumesc, am schimbat. Targul e anul acesta:)