duminică, martie 23

Beautynews: apa micelara NIVEA 3 in 1


In ultima vreme, am descoperit multe produse bune si chiar foarte bune, le veti gasi in curand descrise pe toate pe blog.
Insa voi incepe cu apa micelara Nivea, cu dexpantenol si seminte de struguri, o noutate pe care o socotesc demna sa stea in capul listei, deoarece bifeaza si la capitolul eficienta si la cel al raportului calitate-pret.
Imi place foarte mult pentru ca poate fi folosita atat ca demachiant de ochi( dar nu trebuie vazuta ca un inlocuitor pentru seri grabite, ci ca un produs care isi face treaba 100%), cat si ca demachiant eficient. Dupa cum deja stiti, micelara are aceasta particularitate, de a putea fi incorporata ritualului de demachiere/curatare in functie de particularitatile fiecarei persoane in parte. Eu o folosesc la demachierea ochilor si pe post de lotiune tonica. Dimineata, este singurul produs de demaciere pe care il folosesc, iar seara, prefer sa o aplic dupa gelul demachiant. Chiar ma gandesc la faptul ca la un moment dat va inlocui clasicele lotiuni tonice.
Nu are parfum, nu are parabeni nu are silicon.

Pretul este intre 12 si 19 Ron, 200 ml. Potrivita tuturor tipurilor de ten. Intrucat eu am tenul mixt/gras, consideratiile de mai jos ar trebui citite prin acest filtru:
-curata delicat si eficient, textura este placuta, nu lasa film lipicios si neplacut
-nu ingrasa tenul, nici nu il lasa uscat si deshidratat, creeaza un echilibru, in asa fel incat nu simti nevoia sa aplici imediat o crema, sa nu te stranga fata.
-are un usor efect hidratant
Ingrediente:

Aqua; PEG 40 Hydrogenated Castor Oil;Vitis Vinifera Seed OilPanthenol; Glyceryl Glucoside; Glycerin;Sorbitol 
Decyl GlucosidePoloxamer 124Polyquaternium – 10Disodium Cocoyl Glutamate;Citric Acid
Sodium Chloride;Sodium Acetate; Propylene Glycol;1.2 HexanediolTrisodium EDTA;Phenoxyethanol


Dar ce e o apa micelara?

"Este un fluid extrem de eficient destinat curăţării tenului care se bazează pe o tehnologie specială, cu micele. Acestea sunt bule microscopice alcătuite din amfifile - molecule active biologic numai când formează micelii - care înglobează particulele de murdărie, lipidele şi machiajul, curăţând eficient tenul, fără a fi nevoie de clătire,” spune Jessica Schäfer, Head of Laboratory Face, Essential Care R&D Beiersdorf.
Micelele funcționează ca un magnet: când se aplică (prin intermediul unui tampon de bumbac) acestea înglobează particulele de ulei şi machiaj, păstrând apa în afară.

Dexpantenolul, cunoscut sub numele de provitamina B5, este transformat la nivelul pielii în acid pantotenic, care are o deosebită capacitate de a susține regenerarea pielii, îmbunătăţind capacitatea de reţinere a umidităţii şi de consolidare a barierei de protecţie a pielii.
Uleiul din seminţe de struguri este format din nucleele celulelor de strugure, care conțin 15% ulei pur, bogat în acid linoleic, lecitină şi antioxidanti naturali. Antioxidanţii protejează pielea împotriva oxidării, iar acidul linoleic este cunoscut a fi eficace în reglarea celulară și repararea barieriei de protecţie a pielii.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Dupa ce folosesti apa micelara sau servetele demachiate te speli pe fata?

adela sirghie spunea...

Nu, nu ma spal pe fata dupa apa micelara. Servetele demachiante folosesc rar, cand sunt atat de obosita incat nu ma mai pot demachia cu lapte+lotiune/micelara, este un fel de demachiere de urgenta. Le tin pe noptiera.

Flori spunea...

De unde ai luat-o? Imi trebuie si mie in trusa de sala, acasa inca am un tub de demachiant care trebuie terminat.

adela sirghie spunea...

@Flori: la Cora gasesti.

Flori spunea...

Luat azi . La prima vedere cam... Meh. Pentru un produs de supermarket, la pretullui, e ok. Dar prin compatatie cu L'Oreal (tot din supermarket) nu e asa stralucit.
Repet testele maine, azi dupa sala nu mai aveam decat putin machiaj pe fata ca sa pot compara. Sigur rimelul waterproof nu il scoate decat daca freci cu simt de raspudere.