miercuri, octombrie 8

Jurnalul meu de beauty din toamna lui 2014 (partea a treia)

Castigatoarea concursului este AURELIA DUMITRU, pe care o rog sa ma contacteze pe mail pentru a stabili detaliile:)
Dupa tratamentul cu extractie despre care v-am povestit acum cateva zile, au urmat alte doua (stiu, stiu, de ziua mea am avut parte de multe surprize frumoase!), de data aceasta efectulate la Centrul de Infrumusetare Silhouette. Ambele au avut drept scop hidratarea si relaxarea tenului, atat dupa tratamentul de extractie, cat si dupa sezonul de vara, cand nu am trecut pe la cosmetica, nici macar pentru un masaj facial)

Primul a fost:

Guinot Hydradermie- un tratament pe baza de aparat cu o inovatie care permite penetrarea profunda a ingredientilor activi din serumurile gel datorita dublei ionizari (oferita de aparat). Tratamentul este disponibil in sapte versiuni in functie de obiectivul tratamentului si tipul de piele. Cu acest tratament unic pielea o sa fie mai intinsa, luminoasa, oxigenata si vizibil intinerita. Efectul este imediat.
Durata tratamentului: 45 minute

Al doilea a fost:

Academie Major cu uleiuri esentiale- un tratament manual ce foloseste o metoda unica si personalizata asociind beneficiile uleiurilor esentiale care sunt 100% naturale cu tehnici de masaj, oferind pielii revitalizare, hranire, hidratare si purifiere intr-o maniera relaxanta. Uleiurile esentiale care includ activi naturali extrasi din plante precum rozmarin, lavanda, busuioc, eucalipt, susan cu rolul de a reda frumusetea si energia pielii.
Eu am ales sa personalizez tratamentul Academie Major cu un ulei purifiant Academie Acad'Aromes pe care il folosesc si acasa, de ani de zile si despre care am scris AICI. In continuare il am si il folosesc atunci cand este nevoie.

NOTA: Uleiul purifiant a fost aplicat numai in zona T, pentru restul fetei s-a folosit un ulei pentru hidratare/revitalizare, tot Acad'Aromes.

Intrucat imi doresc ca una dintre cititoarele blogului meu sa incerce cele doua tratamente de mai sus, deschid un concurs intre 8 oct-22 oct 2014.

Ce trebuie sa faceti:
2-sa fiti abonate la newsletterul blogului meu( pentru abonare: coloana dreapta, sus)
3- sa raspundeti  printr-un comentariu scurt, la intrebarea „Cum iti mentii chipul perfect pe perioada toamnei?, sa u uitati sa treceti, va rog, mailul cu care v-ati abonat.

Mult succes va doresc, astept raspunsurile voastre...



22 de comentarii:

aurelia dumitru spunea...

Buna Adela,

Desi am tenul mixt,toamna si iarna devin usor uscat. Mi-ar placea sa fac un tratament hidratant, astfel incat tenul meu sa nu fie luat prin surprindere de vant si temperaturi scazute :)
aurelia_anca@yahoo.com

DanaMakeup spunea...

Cum? Cu multa munca si lupta cu mine insami sa nu uit ceva.
Cu sfintenie am rutualul de curatare+ tonifiere + hidratare atat dimineata cat si seara. Fac asta si cand nu am machiaj pe fata sau cand nu ies din casa. Aplic regulat serumuri sau masti de hidratare.
De obicei am tenul mixt si chiar este la extreme, mai ales in sezonul rece... zona T si obrajii au exces de sebum, iar partea de sub pometi este chiar deshidratata! Dificil ten mai am, dar il iubesc si il ingrijesc cum pot eu mai bine.
Am incedrcat si eu ( acasa ) produsele Guinot si Academie, dar sunt convinsa ca la salon rezultatele sunt mult mai bune. Oricum, iti multumesc pentru concurs tie si sponsorului.
Am dat like cu numele Daniela Stancu ex Gramu, m-am adonat cu gramudaniela at gmail com.

Butterfly spunea...

Pe perioada toamnei am mai multa grija la hidratare, inlocuiesc SPF50 cu SPF20 si in rest urmez rutina obisnuita, demachiera, tonifiere, masti o data la doua saptamani. hanypetty@yahoo.com
FB Petronela Petty

Unknown spunea...

Buna, Adela!
Rutina de ingrijire a tenului meu toamna nu e diferita de cea din timpul verii. Folosesc spf in continuare, numai ca am inlocuit spf 50 cu spf 30, folosesc exfolianti chimici cu concentratie mica, hidratare si din cand in cand aplic brevoxyl, cand mai iese cate un cos nesuferit. Incerc sa tratez toate problemele tenului meu, insa e foarte greu sa previn sau sa curat in profunzime, de aceea o vizita la o extractie sau la un masaj este ideala.

Am dat like pe fb cu numele Alexandra Cenuse si sunt abonata a blogului tau de muuuulta vreme cu adresa ale_x_andra0612@yahoo.com

Mihaela Mih spunea...

Mi-am luat si eu o sauna faciala in aceasta toamna si sper sa fie un ajutor de nadejde. Am folosit-o o singura data pana avum, dar in timp vreau sa-mi gasesc si eu planta aromatica preferata. Am dat like paginii Silhouette si adresa cu care sunt abonata e catja _ shade at yahoo dot com

alessa spunea...

Dragă Adela,


Rutina tenului meu constă în demachiere cu loţiune micelară, apoi curăţare cu un săpun lichid neagresiv pentru ten sensibil mixt-gras, apoi aplicarea unui exfoliant chimic BHA cu concentraţie 1% şi în final cremă hidratantă. Dacă urmează să ies din casă aplic şi cremă cu spf 30.

Sunt abonată cu alessandra.bandrabur at gmail dot com


Te pup cu drag!

Andreea spunea...

Buna,
Tenul meu mixt este acum ingrijit cu produse din setul Skin Comfort de la Bruno Vassari: curatare, tonifiere, crema de ochi si crema de zi. Ca si crema de noapte - am optat tot pentru Bruno Vassari - Gentle Night Cream. In acest moment, sunt destul de multumita de cum raspunde tenul meu la aceste produse. Alternativ, mai curat tenul cu spuma de la Nivea, sau crema fara sapun de la Ana Aslan. Cand simt nevoia, pulverizez pe fata apa de musetel de la Trio Verde, pentru a scapa de micile iritatii, cosuri razlete. Iar cand am timp, ma rasfat cu mastile din gama APIVITA. Cam acesta este ritualul meu de ingrijire pentru toamna. Ar putea suporta ceva imbunatatiri si mai ales o vizita la cosmetica :). Succes fetelor! andreea.costache@renault.com - FB
andreea.radu@renault.com – mail

Andreea spunea...

Buna,
Tenul meu mixt este acum ingrijit cu produse din setul Skin Comfort de la Bruno Vassari: curatare, tonifiere, crema de ochi si crema de zi. Ca si crema de noapte - am optat tot pentru Bruno Vassari - Gentle Night Cream. In acest moment, sunt destul de multumita de cum raspunde tenul meu la aceste produse. Alternativ, mai curat tenul cu spuma de la Nivea, sau crema fara sapun de la Ana Aslan. Cand simt nevoia, pulverizez pe fata apa de musetel de la Trio Verde, pentru a scapa de micile iritatii, cosuri razlete. Iar cand am timp, ma rasfat cu mastile din gama APIVITA. Cam acesta este ritualul meu de ingrijire pentru toamna. Ar putea suporta ceva imbunatatiri si mai ales o vizita la cosmetica :). Succes fetelor! andreea.costache@renault.com - FB
andreea.radu@renault.com – mail

Cornelia Elena spunea...

Ce mult imi doresc sa am un ten care sa arate mai bine! La perfectiune inca nu indraznesc sa visez :)
Deci, ce fac toamna pentru chipul meu?
In primul rand, am schimbat demachiantul, in locul gelului racoritor pe care il foloseam cand era cald, folosesc acum un lapte pentru ten sensibil.
Apoi, am schimbat crema lejera cu una mai hidratanta si o folosesc si seara.
In plus, de doua ori pe saptamana, seara folosesc un scrub si o masca hranitoare.

Multumiri pentru ocazia de a incerca trtamentele!

Cu drag, Cornelia (mail: elena.cornelia(at)gmail.com)

Bleotu Macrina spunea...

Pentru a ne asigura ca vom intampina intemperiile meteorologice cu un ten proaspat si curat, trebuie sa ne ingrijim diferit fata de perioada verii.
1.Curatare
Daca pe timp de vara eram mai mult decat multumita cu un demachiant trei in unu, cu care economiseam timp, toamna am revenit la clasicul demachiant si tonic in sticlute separate. Acesta asigura o curatare mai profunda si o hidratare temeinica.
2. Ingrijire zilnica
Tenul trebuie ajutat sa se adapteze la noile temperaturi. Pentru crema de zi, trec de la lotiunea usoara de fata catre un compus nutritiv care sa hidrateze si sa hraneasca intens. Folosesc si o crema de noapte si o crema de ochi ochi.Iar inainte utilizez ser.
3.Ingrijire periodica
Toamna este sezonul belsugului, in care avem fructe si legume la discretie, asa ca ar fi pacat sa nu le folosim pentru a ne infrumuseta. Masca din rosii este o binecuvantare pentru tenul gras datorita proprietatilor astringente. Cea de struguri ajuta la o exfoliere delicata (datorita acidului glucolic),
Datorita temperaturilor mai scazute (de primavara si toamna) peelinguri chimice (in cabinet) sunt recomandate deoarece razele ultraviolete nu sunt atat de puternice si permit o tratare usoara.
4.Hranire si hidratare
Stim ca tenul trebuie tratat cu tot felul de creme, dar hranirea si hidratarea interioara este de nepretuit. O cura de fructe si legume prospete si consumul a cel putin doi litri de apa pe zi va vor asigura un ten luminos si sanatos iar un surplus de vitamina C este mereu binevenit.

Mihaela spunea...

Buna,

Nu voi participa la concurs pentru ca desi te urmaresc, comentez prea rar si nu cred ca merit :)
Dar te rog sa ma ajuti cu un sfat, pentru ca ma pregatesc sa dau o comanda.
Sunt o femeie la 35 de ani care foloseste cu regularitate doar o crema de zi, apa micelara si demachiant. Pentru ca incep sa nu mai vad cu placere ridurile care au aparut la ochi, vreau sa trec la produse mai sofisticate, cum ar fi serul.
Deoarece produsele Acad'Aromes si Dr. Murad, pe care as dori sa le folosesc, nu sunt chiar ieftine, trebuie sa aleg cu cap. De aceea te rog sa ma sfatuiesti ce ser sau alt produs ok pentru o femeie de varsta mea, cu ten mixt lejer (rar cosuri, dar am puncte negre), ar trebui sa folosesc. Stiu ca nu iti place sa dai sfaturi, dar eu am incredere in ele si cred ca am un ten asemanator cu al tau. Poti recomanda 2-3 produse pentru diferite probleme, chiar cu link de pe blogul tau daca ai scris deja despre ele.
Multumesc frumos.

adela sirghie spunea...

@Mihaela: trebuie neaparat sa te inscrii, nu e neaparat nevoie sa comentezi, ma bucur ca ma citesti.
Recomandarea mea in acest moment ar fi alta. E vorba de un serum descoperit recent, de la Amway, special pentru ten mixt-Advanced Skin Refinisher, care micsoreaza porii, da luminozitate tenului si estompeaza ridurile. Este nou aparut si l-am descoperit in urma cu o luna, inca nu am scris despre el.
As putea sa mai recomand si Lierac Magnificence Red Serum-corecteaza ridurile, revitalizeaza, ilumineaza instant si uniformizeaza textura pielii. Nici despre acesta nu am apucat sa scriu, dar urmeaza…
Folosesc uleiul purifiant de la Acad'Aromes numai cand apar cosuri, vindeca fara sa deshidrateze tenul si fara sa il descuameze inestetic. E bland si eficient.
Daca mai ai nelamuriri, te rog nu ezita sa imi scrii si te rog mult, poate totusi te inscrii la concurs...

adela sirghie spunea...

las un link pentru Amway-https://www.amway.ro/en/product/117842,artistry-intensive-skincare-advanced-skin-refinisher#.VDakFktsrw4

Anonim spunea...

Buna Adela,

Ai mentionat ca folosesti uleiul purifiant de la Acad'Aromes cand apar cosuri. Dar il aplici pe toata fata, nu? Pp ca seara. Mai folosesti si altceva cand aplici acest ulei?
Mai folosesti Oringins on the spot sau ai descoperit altceva?
Dimineata ce crema/ser folosesti?
Ai descoperit o crema cu SPF care sa fie buna?
Ce folosesti pt curatarea tenului?
Am vazut ca de-a lungul timpului ai mentionat cate ceva despre cele intrebate, dar ma gandeam la un update.

Multumesc.
Elena

adela sirghie spunea...

@Elena: da, clar sunt in urma cu postarile, o sa fac un update zilele acestea.
Acum am demachiante Nivea+lotiunea lor micelara. Am un gel, o spuma si un demachiant 2 in 1, le folosesc in functie de dispozitie. Curata bine, au un pret bun, le folosesc cu mare placere. Inainte am avut un gel de curatare Dermazerro de la Roge Cavailles, l-am iubit nespus, s-a terminat, voi scrie si despre el, cred ca ii voi dedica un review.
Folosesc serumuri acum, mai putin creme. Cele doua mentionate mai sus sunt de baza, mai am unul The Body Shop- f hidratant (pentru noapte), am scris despre el, dar il folosesc destul de rar, cand simt ca e nevoie. Crema folosesc doar din cand in cand- Lierac Premium. Mai am o masca hidratanta de la Apivita (cea care are lavanda de mare). Fdt cu SPF 20 (Guerlain) sau Chanel (SPF15).
Aplic uleiul purifiant numai pe zonele cu probleme. Nu am recumparat On the Spot, am acest ulei care e f bun si bland cu tenul meu, cand il termin probabil ca ma voi gandi la un inlocuitor. S-ar putea sa fie chiar On the spot.
Promit ca revin cu un update, chiar vad ca sunt multe produse despre care nu am scris, multumesc pentru sugestie:)

Doina spunea...

Wow Adela, un concurs minunat caruia nu ii pot rezista!

Pentru toamna, dat fiind ca soarele nu mai e asa prezent pe timpul verii, am ca ritual, o ingrijire cu produsi mai activi exfolianti: acid lactic, acid glicolic, totul pentru a mentine un ten stralucitor, chiar si acum, pe perioada mai rece, cand tenul are tendinta sa devina mai tern. In aceste conditii, SPF-ul se mentine inca la cote maxime, chiar daca soarele e mai cu dinti, asta nu inseamna ca radiatiile nu persista.

Datele de inscriere:
e-mail subscribe: doina[.]serbu[at]gmail.com
FB: Doina Şerbu

Ramona Roman spunea...

FB : Ramona Roman
Tenul meu este foarte uscat si sensibil, si incerc pe cat posibil sa il protejez. Folosesc creme hidratante si seara si dimineata, din cand in cand mai aplic o masca hidratanta.
Email : romanramonamihaela@yahoo.com

Mihaela spunea...

Buna,

Iti multumesc in primul rand pentru raspunsul la intrebarea mea cu serurile si iti urmez indemnul de a ma inscrie la concurs :)
Cum spuneam deja, eu nu folosesc foarte multe produse de ingrijire speciale, probabil si datorita educatiei - tatal meu imi spunea mereu ce frumoasa este o femeie naturala :) -, dar si datorita comoditatii si a faptului ca genele inca ma ajuta.
Dimineata tot ce fac este sa ma spal pe fata si sa aplic o crema hidratanta, dupa care anticearcanul de rigoare. Seara folosesc intodeauna solutie micelara pentru curatare impuritati, sau demachiant crema daca am fost machiata. Nu folosesc crema de noapte pentru acelasi motiv pentru care nu folosesc fond de ten - imi place sa-mi simt pielea usoara si respirand :)
Singura diferenta intre ingrijirea de vara si cea de toamna/ iarna este ca in sezonul rece folosesc o crema mai hidratanta.
Am dat like la pagina de FB cu Bu Mihaela si sunt abonata la postari blog cu adresa micha.bum@gmail.com.
Zi frumoasa!

Alexandra D spunea...

Ce concurs frumos, rasfat deplin... Eu toamna, nu fac prea multe schimbari in rutina de ingrijire, insa folosesc mai des mastile cu miere, sau masti hidratante. Iar seara imi aplic de 2-3 ori pe saptamana o crema hidratanta, in restul zilelor doar demachiant + spuma de curatare+ toner, fara crema. Si ar fi bine sa merg la un tratament cosmetic (cum nu am mai ajuns de mult). In concluzie, pentru toamna am nevoie de mai multa HIDRATARE. Adresa cu care sunt abonata este drecea[_]alexandra[at]yahoo.com

Anonim spunea...

Buna Adela,

Ritualul meu de ingrijire este bazat pe o curatare delicata pentru a nu-mi irita tenul si asa sensibil, o hidratare in profunzime cu o crema fara parabeni si SLS de la Dr Organic, iar dimineata, inainte de a aplica crema si fondul de ten, folosesc o masca care are efectul unui gomaj usor pentru a indeparta primul strat de celule moarte de la Himalaya.
Deoarece intampin o problema cu excesul de sebum in zona T combinat cu o exfoliere in zona nasului si a sprancenelor, incerc pe cat posibil sa combat aceste efecte printr-o hidratare interna :) Am observat ca fata arata mai sanatoasa daca reusesc in fiecare zi sa beau acei 2L "obligatorii" de apa.
De asemenea, incerc sa merg o data pe luna la cosmetica pentru un tratament de specialitate. Ieri am fost la Keiko Slim Spa pentru un tratament mai special ce are ca scop revigorarea tenul. Pachetul facial Morning Spring include o demachiere profesionala, o sedinta de microdermabraziune cu pulbere de diamant pentru curatare si purificare (15 minute), o sedinta OXY2 (30 minute) si un masaj manual cu crema de colagen de 5 minute. Pot spune ca m-am simtit refreshed :D parca mi s-ar fi luat o masca de pe fata!
Momentan nu am gasit inca tratamentul potrivit tenului meu, dar nu imi pierd speranta :) astept sa vad care sunt rezultatele de lunga durata ale microdermabraziunii.
M-am abonat cu adresa: andreealiviabalasa@yahoo.com, iar pe FB ma gasesti cu numele de familie Ionita.

Unknown spunea...

Buna!
Si eu,ca si multe alte cititoare,observ,am tenul mixt,dar cu tendinte de ingrasare.
Toamna se cam usuca pe obraji si se descoameaza usor,iar zona "T" se cam ingrasa.
Incerc sa ma demachiez de doua ori pe zi,dimineata si seara,cu o lotiune Bioderma,iar seara ma dau crema pentru tenul meu,tot Bioderma.
O data la 2 zile,aplic un serum,daca am timp.Din pacate.fiind studenta,nu reusesc sa fiu asa meticuloasa cum as vrea.
moonlightqueen1991@yahoo.com

Camelia Andrasescu spunea...

Buna Adela,
multumim pentru concurs!
Incerc sa imi ingrijesc tenul in functie de cum il simt...Pe langa clasica demachiere, tonifiere, apelez in ultimii doi ani la serumuri aproape zilnic, parca nu mai pot fara ele si simt ca ma ajuta cel mai mult! Sau o fi numai in mintea mea?!...Crema de zi e mai ligt, iar cea de noapte mai consistenta. Masti destul de rar aplic in ultima perioada, sunt vesnic in criza de timp...
FB : Adriana Camelia Andrasescu Scrieciu
Abonata: andrasescu.camelia@gmail.com
Pupici.