luni, mai 28

Jurnalul epilarii mele definitive-partea a treia

Deci am renuntat dupa sapte sedinte sa mai merg la Miko, deoarece nu am vazut nici macar vreo schimbare partiala. La prima sedinta, dr Viviana Iordache mi-a spus ca dupa sase sedinte parul nu va mai creste, se va rari mult sau chiar va disparea. Garantat! Ca la Miko au cel mai scump si cel mai bun si mai performant aparat din tara, din lume, din Univers...
Cum dupa sapte sedinte eu aveam fix atatea fire cate aveam la inceputul tratamentului(cel mai scump tratament platit de mine vreodata!), am plecat de acolo invartindu-ma. Ce se intampla de fapt? Ma epila, dupa o saptamana parul cadea, era bine vreo luna si apoi crestea la loc. Acesta era tot epilatul definitiv. Il ametea putin si crestea la la loc. O luna de zile il radeam cu lama(nu aveam voie sa il epilez cu ceara, ca radacina sa poata fi depistata si distrusa de fascicolul luminos), apoi iar treceam pe la casierie sa achit inca o sedinta de asa-zis epilat definitiv.
Per total, concluzia mea a fost: prea scump, prea fara rezultate, prea minciuna pe bani frumosi...
A urmat episodul Coquette. Intai am fost la sediul din Eminescu(cel vechi), apoi s-au mutat intr-o vila din Floreasca si i-am urmat. Dintre toti cei cu care am vorbit, ei mi s-au parut cei mai ok. Nu tin sa ii laud, nu vreau sa ii recomand. O singura altercatie am avut, cand, clienta fiind de ceva vreme, m-au programat la o distanta de multe multe saptamani si am protestat destul de violent la telefon. M-au primit a doua zi, ca sa scape de gura mea, vasaziza lupta pentru drepturile tale nu e niciodata in van. Personalul era destul de amabil, nu stateai prea mult sa astepti, cum se statea la Miko, pana scrasneai din dinti de furie si neputinta, erau mai multe fete care lucrau in mai multe incaperi. Nu mai agream medicii vedeta, mi se acrise rau de tot, deci mi s-a parut relaxant sa pun intrebari peste intrebari si sa mi se raspunda cu oarecare bunavointa. Pretul sedintelor era mai mic. Pana sa apara ceva rezultate, am mai facut cu indarjire ardeleneasca inca vreo 12 sedinte, cel putin. Nu, parul nu a disparut. In cazul meu, reclamele nu functioneaza. Dar, spre marea mea bucurie, s-a mai rarit, s-a mai decolorat, s-a mai subtiat si a inceput sa creasca mult mai greu. Uneori, pe la finalul tratamentului, treceau pana si patru-cinci luni intre doua sedinte. Timp in care mai epilam firele razlete cu ceara. La un moment dat parul se intarea din nou si simteam ca a venit vremea sa merg la o alta sedinta. Cu o luna inainte de programare, treceam din nou pe lama, ca IPL-ul sa poata distruga radacina la parametri buni. La Coquette am facut per total vreo 20 de sedinte. Poate chiar mai multe. Cred ca inca am fisa de client la ei. Va reamintesc faptul ca este vorba doar de o portiune mica, in barbie, trei-patru impulsuri. Nu este vorba nici de maini, nici de picioare, nici de axila, nici de inghinal. Aici ma epilam in continuare cu ceara, cum am povestit si pe blog la un moment dat. Dupa ani si ani, opt-zece, vedeam si eu o imbunatatire. Nu a fost vorba ca inca mai credeam in epilatul "definitiv", ci ca rezultatele investitiei mele incepeau sa fie vizibile. O victorie mica, veti spune, dar va asigur ca pentru mine a fost foarte importanta. Ma gandeam chiar ca as putea incerca si zona de la mustata. Dar lucrurile s-au schimbat din nou, pe neasteptate.
Ce veau eu sa intelegeti pana acum, din primele trei parti: ca nimeni nu poate promite si garanta epilatul definitiv. Chiar daca il faci ca la carte, cum spune medicul dermatolog caruia ii platesti, plina de sperante,  tratamentul. Ca initial iti va spune de sase sedinte, apoi de zece, motivand ca tu esti mai speciala, mai fata si parul tau nu cade asaaa, ca la toata lumea, cu una cu doua. Pluseaza la 20 daca e cazul si te trimite la casierie. Doar ti-a spus ca esti speciala, da? Daca te-ai hotarat sa incerci epilatul definitiv, sfatul meu este sa te duci pregatita si sa iti asumi riscurile. Sa te inarmezi cu rabdare si sa tii cont ca banii pe care ii dai ar putea fi "dust in the wind", pana cand firave rezultate te vor ameti, soptind amagitor cantece despre chestii care ar putea fi oarecum, definitive.
-va urma

19 comentarii:

Flori spunea...

Ok, deci pana acum povestea seamana cu a mea :( eu am renuntat ca am cedat nervos sa ma fac doar cu crema pe mustati perciuni si barbie, in scurt timp am ajuns sa concurez pisica la mustati :) ceea ce nu era chiar in scop.

Ceea ce nu iti zice nimeni la IPL si asta mi s-a parut groaznic- nu ai voie sa fe faci cu ceara. Tre'sa te faci cu lama sau cu crema, minim 6 luni, dar poate fi si 9.

adela sirghie spunea...

Nu infloresc nimic, nu favorizez pe nimeni, nu am nicio obligatie, spun adevarul gol golut, asa cum l-am trait.

coco spunea...

chiar ma gandeam daca este adevarat...mai bine renunt si raman la ceara mea :)

adela sirghie spunea...

Asteptarile noastre sunt prea mari, iar rezultatele lor...prea mici. Investitia e majora in timp si bani. Cand tragi linie, nu esti neaparat pe plus.

Lavender Thoughts spunea...

Cum spuneam si dupa episoadele anterioare,Adela,tu chiar esti o luptatoare.Eu sunt foarte curioasa care e momentul final al acesteor experiente.:)

sigina spunea...

eu am norocul ca sunt multumita de lama :D. ma duc sa ma epilez cu zahar, in curand, din nou...

Mimoza spunea...

Adela, tu ai aici nu un jurnal, ci un adevarat roman! Sincer, nu ma asteptam la asa o poveste! trebuie sa o spui pana la capat, sa se stie!

adela sirghie spunea...

Acum, ca m-am pornit, nu ma mai opresc pana cand nu spun tot. Textul acesta s-a copt in mine ani buni, ca dragonii din ouale acelea ciudate din Urzeala Tronurilor, si ajunsese atat de stufos incat imi era pur si simplu groaza sa il incep.

Alexandra spunea...

eu nu pricep cum de puful de pe fata ti s-a transformat intr-un asemenea cosmar? te-a apucat pe tine nebunia si ti l-ai ras aiurea sau de la anticonceptionale?

adela sirghie spunea...

Da, la inceput era puf.

besiuta1 spunea...

Mi-am facut si eu o programare la doamna Viviana Iordache dar pentru o problema mea cu acneea,am asteptat o ora pana sa intru in cabinet desi aveam programare,mi-a lasat o impresie proasta si data viitoare nici nu mi-am mai facut o programare la clinica Miko.
Epilat definitiv nu exista,ar trebui sa fie numit epilat partial sau alta denumire,eu am fost la clinica Coquette si mi-au explicat tot ce vroiam sa stiu,am facut cateva sedinte axila si mustata,pe cele pentru axila le-amterminat si stiu ca trebuie repetate la 2-3 ani,pentru mustata mai aveam o sedinta sau doua dar nu stiu de ce nu le-am terminat.Parul n-a disparut complet dar a crescut mai putin,eu am fost multumita de rezultat,spun a meritat.

Calin Andreea Daniela spunea...

Mai bine ne facem noi cu aparatele noastre magice, nu?

Anonim spunea...

Am fost si eu la aceasta clinica acum un an sau 2 si sunt f multumita de rezultate. eu am ales zona inghinala si axila. pt prima zona am fost la vreo 5-6 sedinte. da, mai cresc cateva fire de par (vreo 10-20), dar asta mi s-a spus de la inceput. iar pt axila am avut nevoie de doar 2 sedinte. la fel, mai cresc cateva fire (maxim 10). nu am facut mai multe sedinte pt ca in zona inghinala nu am vazut o diferenta f mare intre sedintele 4-5-6...si am decis ca nu prea are rost sa mai dau alti bani.
am ajuns la aceasta clinica dupa ce alte 3 prietene au fost si au avut aceleasi rezultate ca si mine.
de asemenea, mi s-a spus de la inceput: rezultate garantate sunt doar la pers care au parul inchis la culoare, si gros. la persoanele blonde, rezultatele e posibil sa nu apara. de asemenea mai sunt si zone unde nu garanteaza ca epilarea e chiar definitiva...sigura sunt de brate, dar e posibil sa fie si zona fetei...asta din cauza ca pilozitatea in aceste zone e influentata si de hormoni.
Nu ar putea ca si asta sa fie o cauza pt care la tine nu s-au vazut rezultatele (inca nu am citit partea 4 si 5)?

adela sirghie spunea...

Parca ai fi PR la Miko:) Oricum, ai exact genul de informatii pe care le contine un comunicat de presa...atinge cateva puncte esentiale.

Probleme hormonale nu am, analizele mele au aratat clar ca sunt ok din acest punct de vedere. Dar se stie ca majritatea femeilor care au par pe fata au probleme hormonale. 90% am inteles ca ar fi acest procent. In acest caz, daca epilatul definitiv este aproape inexistent si ineficient, de ce nu li se spune acestor disperate de la bun inceput? Sa trateze problema hormonala, sa cereteze daca ovarele polichistice sunt de vina. Li se spune in schimb ca in cinci sedinte se rezolva. Apoi, pentru ca nu se rezolva in cinci sedinte, li se spune ca in 10. 15. 20. Apoi ca sunt ele de vina ca nu stiau ca sunt mai speciale. Eu am parul inchis la culoare, tenul alb si nu e gros, ci mediu. Iar la Viviana iordache nu am avut niciun rezultat.

Anonim spunea...

nu, nu lucrez nici la miko (sincer nici nu am auzit de aceasta clinica) sau la alta clinica/ salon. dupa cum am spus si mai sus, mie mi s-a spus de la inceput ca epilatul s-ar putea sa nu dea rezultate in anumite zone (din pacate nu mai tin minte daca si fata intra aici).
cred ca mai depinde de la persoana de la persoana...eu se pare ca am avut noroc...pt axila am avut nevoie de doar 2 sedinte (desi se zicea ca e nevoie de vreo 8)
si poate mai conteaza si persoana care face consilierea...unele spun adevarul, altele e posibil sa nu il spuna.

adela sirghie spunea...

In ultia vreme toata lumea semneaza Anonim, deci eu nici nu mai stiu cu cine vorbesc... dar la ce clinica ai fost?

Anonim spunea...

am fost la Coquette (in Floreasca). Acum 2 ani. Sincer am fost sceptica in privinta epilarii definitive. dar dupa ce 3 prietene au fost, iar rezultatele au fost mai mult decat vizibile, am hotarat sa merg si eu.
mai am cateva firicele, dar nu e chiar asa rau (nici nu ma asteptam sa dispara complet).
Ah, si mie mi-au spus ca nu am voie sa ma facu cu ceara intre sedinte, si ar fi indicat nici dupa ce termini sedintele la ei sa nu mai ma fac cu ceara.
si cand faci sedintele, inainte, in timpul si dupa, nu ai voie sa expui zona la soare.
Anonimul de mai sus (Diana)

Anonim spunea...

Am mai observat ca intre timp au aparut multe saloane care ofera asemenea servicii. Unele chiar ieftine (prin groupon). Eu as sfatui persoanele interesate, sa nu mearga chiar oriunde, ci sa se intereseze inainte bine, sa caute pareri, informatii...te poti alege daca nu cu arsuri urate.
Diana

adela sirghie spunea...

@Diana: ah, stiam eu ca am uitat sa mentionez ceva...e vorba de problema cu soarele si epilatul definitiv...voi face un mic later edit, multumesc pt ca mi-ai adus aminte.
Da, cei de la Coquette mi s-au parut mult mai ok. Credeam ca vorbesti de cei de la Miko Med-care chiar au fost de toata jena.