joi, mai 31

Jurnalul epilarii mele definitive-partea a patra


Asadar, acum doi ani, formula care mi se parea castigatoare in cazul meu era sa merg o data la cinci-sase luni la Coquette pentru portiunea cu probleme din barbie si sa ma epilez cu ceara pe restul corpului. Pana cand, intr-o vacanta(vezi AICI), tot cercetand noutatile de beauty de la El Corte Ingles din Barcelona, am vazut Lumea de la Philips, un aparat pentru folosit acasa. Stralucitor. Nou nout. Inconjurat de televizoare innebunitor de frumoase cu filmuletul pe care l-am postat ieri pe blogul meu. Pretul lui, pentru ca era la oferta si aveam si reducerea de 10% de la El Corte Ingles, cred ca a fost  420 euro. Foarte scump, veti spune, dar eu cred ca in anii lungi, lungi, ca norii lungi pe sesuri, de asa-zis epilat definitiv, care au trecut si niciodata n-or sa vie iara, am cheltuit mai mult de atat. Mult mai mult. L-am primit cadou de ziua mea si am inceput sa il folosesc chiar din acea zi.. Nu aveam asteptari uriase. Mi se parea logic ca un aparat micut, pe care il folosesti acasa, sa nu aiba, nici macar teoretic vorbind, capacitatea combinelor pe care le gasisem in saloane si in centrele cvasi-medicale pe care le frecventasem.
AICI veti gasi cateva detalii tehnice, pentru ca vreau sa spun mai departe povestea mea si nu intentionez sa dau copy paste instructiunilor si caracteristicilor din brosuri, pe care, cu un simplu research, le veti putea gasi oricum peste tot.
Prima chestiune pe care am citit-o e ca aparatul nu se foloseste pentru fata. Am primit-o ca pe o lovitura, pentru ca problema mea-acolo era. Din prima, mie mi s-a parut o minciuna, deoarece dispozitivul e mic, forta aparatului e medie, deci doar daca ai doua maini stangi nu poti apasa un buton care sa declanseze un impuls luminos. In lunga mea viata alaturi de/paralela cu evolutia acestor aparate am ajuns sa cunsoc impostura si sa o taxez ca atare. Am trecut peste indicatiile lor pretioase si am aplicat scurt din prima doua impulsuri la mustata si doua impulsuri la barbie. Fara nicio ezitare. Nici nu am clipit, exact ca atunci cand ma uit la Urzeala Tronurilor. Splendid a fost, dar nu s-a intamplat nimic. Nu am pigmentat, nu m-a durut, nu m-am inrosit si culmea, nici macar nu m-am transformat in stana de piatra ca am indraznit o asemenea aroganta vis-a-vis de Lumea de la Philips. Dupa fix doua saptamani(asa scria in carte) am aplicat din nou. Si tot asa de vreo zece-cinsprezece ori, pana cand am observat primele rezultate. Lente, anevoioase rezultate, dar le-am observat. M-am declarat multumita si am perseverat. Din tot ce am incercat, mi s-a parut cel mai cinstit procedeu. Nu mai folosesc ceara deloc, doar lama din cand in cand. Acum perisorii sunt aproape invizibili, foarte pufosi, nu ma deranjeaza cu nimic. Lumea inhiba cresterea firului de par, deci vei realiza singura cand e cazul sa scoti pistolul sa aplici cateva impulsuri. In privinta Lumea, cheia succesului sta in perseverenta, daca esti genul care aplica o masca antirid si vrei sa arati ca la 18 ani, uita povestea, intensitatea impulsului nu este atat de puternica incat sa vezi rezultate in primele zece -cinsprezece sedinte. Reclama lor glamouroasa spune tandru ca acest lucru se va intampla in cinci sedinte, dar lucrurile sunt diferite de acel imaginarium promovat de Philips.
-va urma

13 comentarii:

Lavender Thoughts spunea...

Din punct de vedere al pretului,pare rentabil comparativ cu celelalte modalitati de indepartare definitiva a parului.E bine ca ai mentionat de consecventa in raport cu versiunea din reclama.Din experienta mentionata pana acum in cele 4 fragmente,rezulta ca aceasta alternativa a fost cea mai inspirata alegere,nu-i asa?:)

adela sirghie spunea...

In cazul meu, da. Absolut.

Calin Andreea Daniela spunea...

Tu chiar ai perseverat... :) :*

Flori spunea...

Si intre epilarile cu aparatul asta se poate folosi ceara ? Sau iar tre' sa concurez pisica?

Annamaria spunea...

Cred ca in viata mea nu am asteptat cu atata interes sa citesc ceva! :) Mereu intru pe blog sa vad daca ai continuat jurnalul. Ma gandesc si eu sa investesc niste bani intr-un aparat pt folosit acasa. Povestea ta are o turnura mai optimista de data asta, sau asa sper eu.

adela sirghie spunea...

@Flori: trebuie sa iei in calcul niste sacrificii in primele luni.

adela sirghie spunea...

@Annamaria: nu e o varianta cinstita, dar e cea mai cinstita dintre cele pe care le-am incercat eu. Daca ar fi sa o iau de la capat, cu aparatul acesta as lua-o, dar abia acum doi ani a aparut.

Annamaria spunea...

Pai clar...pe vremea cand m-am apucat si eu de epilat "definitiv" tehnica era anevoioasa, aparatele mari...procedura dureroasa (am avut o experienta oribila la Go Skin..."specialista" cu pricina mi a aplicat impulsurile, vreo 6 la numar la mustata si barbie fara sa foloseasca gel de racire....rezultat, arsuri, bubite ... :( ). E bine ca se dezvolta tehnica, pacat ca la noi in tara cu greu se vor alinia....

Federova spunea...

Ce simpatica a fost Flori mai sus :)).
Am citit toate partile pana acum, dupa cum spuneam eu ma aflu in mijlocul unor sedinte SPL si am rezultate bune, sper doar sa nu fiu nevoita sa ma duc lunar la sedinte ANI INTREGI. Primele sedinte le-am avut gratuite la un salon, apoi tot ce mi-am luat a fost cu voucher, macar nu va fi paguba asa mare daca rezultatele bune nu se mentin :).
As vrea totusi sa incerc cateva sedinte la mustata dar avand parul blond s-ar putea sa trec prin ce-ai trecut tu si totul sa fie in zadar..

gabi spunea...

Ma tot documentez si eu cu privire la aceste aparate si nu stiu ce sa cred. Am tot citit forumuri peste forumuri...parerile sunt impartite.
Eu as vrea un aparat care sa fie recomandat si pentru zona faciala.
Tu de ce l-ai ales tocmai pe acesta?
Eu l-am vazut in magazin si are un aspect usor ieftin...daca producatorii au folosit un plastic mediocru, chiar de proasta calitate as zice eu, ma gandesc cat de mult au investit si in calitatea tehnicii propriu-zise.
Oricum, este posibil sa ma insel.

adela sirghie spunea...

@gabi: in cateva zile voi scrie finalul si concluzia. Mai asteapta putin inainte sa iei o decizie. Pistolul e ok, iar varianta cea noua are un dispozitiv mai mic pentru zona faciala. Oricum, cel pe care il am eu este ok pt zona faciala. Parerea mea este ca nu au vrut sa se puna rau cu saloanele... sa nu le taie din clientela prea tare. Eu l-am ales pt ca era singurul de la Philips...am fost un fel de pionierra in epilatul cu IPL. Era in urma cu doi ani si de atunci s-au mai schimbat lucrurile.

Just_Me spunea...

Am mai citit despre Lumea si sunt curioasa daca merita. Il folosesti in toate zonele? Chiar si inghinal? Mie mi-ar plae la nebunie sa nu mai trebuiasca sa merg la salonul de cosmetica din 3 in 3 saptamani, cateodata merg si dupa 2 saptamani. Bine...recunosc ca firele mele de par sunt subtirele si nu sunt negre, negre dar totusi...

adela sirghie spunea...

voi scrie curand si partea a cincea...