vineri, iunie 26

shiseido fond de teint compact solaire protecteur


Japonezii de la Shiseido au, recunosc, un concept smart de a fabrica produse cosmetice hightech. Eu, de exemplu, nu ma vad plecand in vacanta fara fondul de ten compact cu SPF30. Imi place sa ma machiez si, daca merg fara niciun picutz de fard pe strada, am impresia ca parca as fi in pielea goala! Nu ma simt bine fara acel less is the best, care la mine se traduce prin fond de ten cu spf mare, mascara si un pic de gloss. Deci japonezii de la Shiseido parca m-ar fi intrebat pe mine cand au facut produsul acesta. Este si pudra, daca vrei un strat subtire, dar se transforma instantaneu in fond de ten daca umezesti buretelul, are si indice de protectie ridicat, un 30 e suficient si pentru un doctor dermatolog, puteti sa si intrebati, lasa un finish mat, perfect pentru cele care au tenul gras sau normal care devine mixt si transpirat vara, este hidratant, antioxidant, non comedogenic, rezista la apa, lasa un aspect natural. Culoarea ramane uniforma chiar si dupa expunerea la soare. Eu am tot cautat sa ii gasesc un mic defect, dar nu am gasit, asa ca am decis ca il declar produsul perfect al verii 2009.Daca stiti cumva vreun fond de ten mai performant decat acesta, va invit sa imi scrieti negresit.

19 comentarii:

Zuzele spunea...

am inteles ca e perfect, dar perfectiunea asta sigur are un pret si nu cred ca este foarte mic :( mie imi place foarte mult clinique pore minimizer..numai ca nuanta lor cea mai inchisa, pentru mine este nepotrivita vara..am nevoie de ceva si mai inchis...

adela sirghie spunea...

daca ai nevoie de ceva mai inchis, atunci si tie o sa tie se para perfect shiseido... iar ca pret e asemanator cu clinique. Cosmeticele japoneze de la Shiseido merita din plin sa arunci o privire cand intri intr-o parfumerie de lux. Daca incerci ceva, sa imi semnalezi si mie, zuza G.

tatiana spunea...

Eu am altul de la Shiseido foarte bun insa unul tot foarte bun a fost cel Diorskin si cel Lancome Adaptive. Altele, desi scumpe nu au meritat investitia.

adela sirghie spunea...

cum se numeste cel de la shiseido pe care il folosesti? pentru dezamagiri cosmetice, tatiana, iti recomand rubrica cu acelasi nume de pe acest blog. este special creata pentru ca toata lumea sa afle din timp ce sa nu cumpere sau la ce sa se astepte cand da banii pe produsul in cauza.

Unknown spunea...

sa incerci si Givenchy Photo perfexion de la Givenchy, cu SPF 20. este minunat

adela sirghie spunea...

de la givenchy nu am prea incercat machiajele. Este tot fond de ten compact, aica poate fi folosit si a pudra si ca fond de ten?

Unknown spunea...

Nope, nu poate fi folosit si ca pudra si contrar denumirii, photo perfexion, nu are putere de acoperire foarte mare, dar este un produs care mie mi se potriveste de minune:-)))

adela sirghie spunea...

o sa merg la o parfumerie sa il testez, Anca, m-ai facut curioasa. Este cumva oil free?

Unknown spunea...

nope, ceea ce e intr-adevar un defect, dar este foarte dragut in rest. are efect de fotografie photoshopata zic ei, adica elimina micile imperfectiuni, desi, asa cum ti-am scris, nu are o putere foarte mare de acoperire, e mai degraba medie.

adela sirghie spunea...

eu nici nu cred ca un fond de ten trebuie sa aiba putere mare de acoperire, Anca. Light spre mediu este suficient pentru a acoperi unele lucruri mai anapoda de pe fata. In cazul in care ai mai mult de acoperit, sunt adepta celui de-al doilea strat, aplicat eventual doar pe locul cu problema. Un fond de ten nu trebuie sa fie ca o masca.

rio spunea...

De ceva timp caut produse cu spf. Dupa parerea ta, protectia din fondul de ten este la fel de eficienta ca si un sunscreen individual folosit peste hidratant sau ca si spf-ul incorporat in hidratant? Si exista vreo diferenta dpdv al protectiei intre fdt lichid cu spf si fdt compact cu spf? Ti-e familiar fdt compact Toleriane de la La Roche Posay cu spf 25?
Cam astea ar fi problemele mele "existentiale" din prezent. Sper sa fi fost suficient de coerenta in expunerea lor.Iti multumesc pentru rabdare si bunavointa :).

adela sirghie spunea...

Rio, eu cred ca un spf ramane un spf, fie ca este incorporat in crema hidratanta, in fdt lichid sau solid. Am incercat Toleriane la lansare si mi-a placut. Vesticii au chiar un cult pentru La Roche Posay, asa ca spf 25 in fdt compact este o varianta care mi se pare ok, nu as ezita sa o folosesc! Ma bucur cand iti sunt de folos, te rog nu ezita sa ma intrebi ori de cate ori ai nelamuriri. xoxo

calina spunea...

buna.am descoperit acest blog in urma cautarii unui fond de ten noncomedogen pt k imi era necunoscut acest termen pana am mers la un dermatolog care sa imi spuna cam ce este adecvat pt tenul meu, si ce trebuie sa urmaresc pe prospect.
am citit dicutiile legate de diferitele tipuri de fond de ten insa nu stiu de unde sa incep cu testarile, si nici nu as vrea sa arunc banii in vant.
as incerca un fond de ten compact pt ca am folosit o data de la o prietena si mi s-a parut f bun( era de la lancome, dar nu mai retin de care anume).
ati puteti sa imi sugerati unul pt tenul mixt, sensibil, cu problemute; sa nu incarce tenul, sa acopere bine, sa fie hidratant, rezistent( pt ca am avut neplacerea sa obvserv ca isi pot modifica textura, si chiar nuanta, ramanand in unele zone mai deschis in altele mai inchis ,de la frig, vant - cel de la roche posay), oil free,si fara sa lase urme pe haine,dar asta ar fi printre ultimile dorinte, cu toate ca e importanta. va multumesc anticipat.

adela sirghie spunea...

Calina, eu ti-l recomand chiar pe acesta, pentru ca il am si eu si imi place mult. Dar daca tie ti-a placut cel de la Lancome, nu vad de ce nu l-ai incerca chiar ppe acela. Trebuie neapart sa scrie pe cutie sau pe prospect noncomedogenic, altfel nu are si aceasta calitate, deci trebuie sa te informezi inainte de a cumpara(eventual site oficial Lancome)Pe de alta parte, trebuie sa iti spun ca uneori, fondul de ten nu este "uniform" asezat pe fata noastra din cauza petelor de pe tenul nostru, a poriunilor grase versus uscate(prin care se caracterizeaza tenul mixt) sau a faptului ca nu este exfoliat des(acumuland multe celule moarte la suprafata tenului, care uneori se transforma chiar in cojite).

Ariana spunea...

Spune'mi te rog fdt compact de la Avene e bun?Poate din auzite daca nu l'ai incercat:D si inca ceva...fdt compact se intinde bine pe fata?Trebuie cu buretelul umed cumva ca sa se intinda mai bine.Iar la cel compact nu iti trebuie sa mai dai si cu pudra peste no? ca deja se incarca tenul prea tare

Ariana spunea...

Si unde se gasesc produsele de la shiseido?Mentionez ca nu sunt din Buc ci din Iasi :D:*

adela sirghie spunea...

@Ariana: de Avene am auzit numai lucruri bune, de la fete pe care le cunosc personal si care sunt si gagici pretentioase:) Nu am incercat machiajele lor pana acum pentru ca mereu am avut altceva , dar nu as ezita sa merg sa cumpar daca as avea nevoie. Daca umezesti buretelul sau pensula, machiajul e mai fin, mai transparent. Al doilea strat il folosesti in cazul in care ai un ten cu imperfectiuni si cu cateva probleme de acoperit. In functie de gravitatea problemei, aplici al doilea sau al treilea strat, pe zona cu pricina, sau pe toata fata. In general oglinda este cea care iti spune de cate straturi ai nevoie.
Shiseido gasesti in Douglas, Sephora, Ina si Privilege, dar cred ca si in alte parfumerii de lux locale. Importatorul oficial este Everet Romania

Ariana spunea...

Bine te'am gasit:P Am inteles.Te intrbasem pt ca am inteles ca fdt compact e mai ok decat cel fluid cica ca acopera mai bine.Sa'ti spun sincer acu parca cer osanda Doamne iarta'ma...dar am un ten curat e uscat si alb din pacate ce ma doare cel mai tare:( si putini pistrui pe care as vrea sa'i acopar;)) si fiind ca o pudra fondul asta de ten compact de asta te'am intrebat ca nu mai trebuie sa mai dai si cu pudra ca incarci prea tare tenul dupa :-?? te pup

adela sirghie spunea...

Ariana, daca ai tenul curat, aplici o singura data, e suficient:)