vineri, decembrie 13

Bucuresti. Ma numesc Bucuresti


Piața Țărănească și Meșter(Ești)! organizează, în perioada 13-15 decembrie 2013, Târgul Crăciun Țărănesc, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, unde vă așteaptă de dimineața până seara, cu multe bunătăți și cadouri de sezon producători tradiționali, meșteri populari, artiști handmade și colecționari.

Veți putea degusta la Piața Țărănească produse naturale și produse tradiționale speciale pentru Crăciun (tobă, lebăr, cârnați, afumături, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, Cozonacul Bujor, Cozonacul Domnesc și Cozonacul Bunicii, prăjituri tradiționale din Maramureș), dar și produse de post: zacuști muntenești și moldovenești, dulcețuri, miere și produse apicole, siropuri, pâine în trei culori, covrigi, turtă dulce, varză cu mămăliguță sau fasole la ceaun, plăcinte moldovenești din Botoșani – poale-n brâu, plăcinte cu varză, plăcinte întinse din Turnu, jud. Arad – cu mac, cu nucă, cu mere, cu dulceață de vișine).
Terasa tradițională dâmbovițeană se pregătește cu: sarmale de dulce și de post, caltaboș, fasole la ceaun, grătare-încinse, mere coapte, vin fiert, lipii si mamaligă.

Meșter(Esc)! pentru domniile voastre meșteri populari și artiști handmade care vă vor încânta în aceste zile de sărbătoare cu diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii hand made, obiecte realizate din lână și croșetate, obiecte din lemn etc.

Dacă vă e dor de atmosfera satelor și târgurilor de odinioară vă invităm la o călătorie printre obiectele de antichități (cufere, mobilier, tablouri, bijuteri, cărți, cărți poștale, patefoane, roți de car, fuioare și alte minunății).

Vă așteptăm cu drag, într-o lume aparte, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, din 13 până în 15 decembrie, la Crăciunul Țărănesc!

Intrarea liberă!

Niciun comentariu: