duminică, ianuarie 19

LE PETIT MARSEILLAIS-MIEL et KARITE


Din tot ce am gasit, in ultima vreme, demn de remarcat in supermarket, gama Le Petit Marseillais mi se pare ca trebuie mentionata, cu atat mai mult cu cat nu beneficiaza, in Romania, nici de marketing simandicos si exploziv si nici de PR sofisticat. Prima oara am aflat de ea de la una dintre cititoarele blogului meu (imi pare rau ca nu i-am retinut numele, ar fi trebuit sa il mentionez), intr-o discutie relaxanta despre... gelurile de dus.
Apoi, una dintre prietenele mele a cumparat un sampon cu miere si unt de karite si, stiind ca nu l-am incercat, mi l-a tot laudat si uite asa am ajuns sa il cumpar si eu, iar acum legenda lui ajunge si la urechile voastre doritoare de povesti despre produsele de beauty

Asadar, am inceput cu samponul cu miere si karite pentru par uscat. Aici bineinteles ca o sa va intrebati de ce l-am cumparat, pentru ca scalpul meu este, la fel ca si tenul, gras-din cauza superproductiei glandelor sebacee. Dar daca scalpul e gras, asta nu inseamna ca firul de par nu are nevoie de ingrijiri speciale sa fie sanatos si stralucitor. Intrucat il spal o data la doua zile(uneori chiar si zilnic), nu imi dau seama daca ingrasa sau nu parul peste media celor ce sunt special create pentru tipul meu de par.
Este un sampan bland, miroase demential, parca incalzeste si indulceste aerul, nu iti vine sa mai folosesti alt sampon in anotimpul rece. Nu iti mai vine nici sa te mai parfumezi, parul miroase a curat si evident, a miere. Te binedispune instantaneu si aceasta este o calitate de luat in seama din punctul meu de vedere. Este eficient, curata perfect dupa o singura aplicare, nu ramane niciun fel de filtru gras. Lasa parul suplu si relativ usor de pieptanat. Mentionez ca am parul lung, subtire si pisicos. Pretul a fost 2,99 euro (oferta speciala, pretul normal fiind in jur de 3,50), dar in supermarketurile din Romania nu stiu la ce pret ajunge, daca aveti idee, va rog lasati-mi un comentariu, pentru un Later edit.

Am cumparat si masca din aceeasi gama deoarece daca nu folosesc macar din cand in cand, mi se electrizeaza parul. Este o masca ce isi face treaba binisor, dar nu descurca parul asa cum mi-as fi dorit, poate balsamul ar fi fost mai potrivit, am promis ca il voi cumpara dupa ce se va termina aceasta. Nu miroase la fel de bine si nu este la fel de eficient, samponul este de fapt vedeta absoluta, lui i-am dedicat aceasta postare, stiind ca sunt multe cititoare care ma intreaba de sampoane eficiente, blande si cu un pret bun.
Dupa cum am spus, samponul e genial, masca e bunicica, asa ca am cumparat si un gel de dus cu vanilie de la Le petit Marseillais. Este de fapt un lapte de dus hidratant, care miroase la fel de bine ca samponul.
Acestea sunt cele trei produse pe care le-am incercat, doua de nota zece, unul de un opt, dar promit sa nu ma opresc aici...

29 de comentarii:

Kyanna spunea...

Adela, la ce supermarket din RO ai auzit ca ar fi? Chiar sunt in cautarea unui sampon ptr par uscat si ... am auzit lucruri bune despre uleiul karite

adela sirghie spunea...

Am intrebat pe Facebook si uite ce raspunsuri am primit: Carrefour, Cora si chiar si DM.
Eu merg la Mega Image, unde nu am vazut niciodata.

fashion doctor spunea...

nu am vazut aceasta gama.dar am mai cumparat din strainatate. mersi pentru review! pupp

Diana spunea...

nici eu nu am observat pana acum gama asta... eu fac cumparaturi din auchan sau dm... dar o sa caut in dm data viitoare.

Kyanna spunea...

Multumesc mult ptr info ... cu siguranta am sa le caut :)

Lili spunea...

Nici eu nu le-am observat, sper sa se gaseasca si la noi pentru ca samponul pare exact ceea ce imi trebuie.

Dara DarLyst http://darlyst.wordpress.com/ spunea...

Auzisem si eu ca s-ar gasi in Carrefour Baneasa, dar nu le-am vazut. :( Tare imi doresc si eu sa le incerc,am citit numai pareri de bine despre produsele LPM.

Alexandra D spunea...

Stiu de produsele LPM citind site-urile din Franta, unde sunt destul de apreciate. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut sapunurile LPM intr-un magazin Auchan. Am cumparat un sapun cu floare de portocal si acolo am vazut datele de contact ale firmei care le importa. Am sunat la ei deoarece ma interesa unde pot gasi si alte produse ale brandului, cum ar fi lotiunile sau unturile de corp. Din pacate mi-au comunicat ca nu au adus in Ro decat sapunuri, geluri de dus (pe care le pot gasi doar in unele magazine Carrefour, Cora si Auchan). Nu extind gama pentru ca pretul de vanzare ar fi mai mare decat pretul altor produse similare apartinand altor branduri. Eu inca sper! Asa cum sper sa revina si Nuxe. Macar acum ma consolez cu revenirea Murad.

adela sirghie spunea...

@Alexandra D: si eu am citit fel de fel de discutii din care am inteles cat de greu este sa introduci produse in retelele de supermarket, inteleg perfect de ce unii se lasa pagubasi. Uite asa o sa ne umlem de L'Oreal:(

Voi scrie in curand si despre o alta gama, de data aceasta din farmacii, Roge Cavailles, descoperita de putin timp...

Alexandra D spunea...

M-ai facut curioasa Adela, si am cautat pe net despre Roge Cavailles, se pare ca au o gama foarte buna de deodorante. De abia astept sa citesc informatiile tale detaliate.

Cum sunt in cautarea unei masti hidratante, care ofera lifting usor, stralucire si relaxare tenului, ma poti ajuta cu niste recomandari? Nu conteaza pretul, in masti am investit mereu, dar vreau sa merite investitia.

adela sirghie spunea...

Chiar acum testez o noua masca, de pe Longeviv.ro. Se numeste Pearl Power, de la Moroccan Natural, pot sa iti spun mai multe despre ea peste cateva zile. este foarte promitatoare!
Ultimele masti, despre care am si scris, au fost de la Apivita si Acad'aromes de la Academie(de unde mai am un peeling lejer si un ulei pentru ten gras).

Alexandra D spunea...

Multumesc Adela. Chiar am facut unei prietene cadou masca de la Acad'aromes. Poate ar trebui sa-mi fac cadou si mie una. Este interesanta si masca Pearl Powder, ma pregatesc sa o comand, dar astept sa postezi impresiile tale.

Unknown spunea...

Buna Adela.Si pe site-ul farmaciatei.ro,le-am vazut!

Laura spunea...

Si eu le-am vazut in Carrefour.

adela sirghie spunea...

multumesc, multumesc de notificari, multe fete s-au aratat interesate de aceste produse...

Alexandra D spunea...

Intr-adevar si eu le-am gasit acum cateva saptamani pe situl Farmaciei Tei (am si comandat 2 produse LPM) si pe eMag. Si sunt prezente destul de multe sortimente. Imi place Farmacia Tei pentru ca au preturi excelente. De fiecare data cand comand ceva pentru copilul meu, imi cumpar si mie cate ceva.

adela sirghie spunea...

@Alexandra D: am gasit acum un sampon pentru parul gras de la LPM, sunt tare curioasa cum o sa fie.

Unknown spunea...

Buna! doar ce am folosit samponul cu migdale dulci si balsamul.Si dupa ce am folosit produsul, am vrut sa aflu mai multe si am gasit acest blog. Intrucat am mare grija de parul meu, am vazut aceasta marca pe rafp si am zis sa incerc si eu. Sunt chiar multumita, si eu am firul subtire si se incurca f repede. Este mult mai matatos, l-am, pieptanat mai usor. Am gasit aceasta marca la XXL MEGADISCOUNT, soseaua Fundeni.
Va pup. Aveti grija de voi, ca femei! :)

marie spunea...

Am vazut in DM, duminica o parte dintre produse.
Am folosit si eu crema, lotiune, sampon si balsam si dusgel. Imi plac
Varietatea de arome poate duce la dependenta.
Merita zic eu.
Un dus gel era undeva la 12 lei.

adela sirghie spunea...

@Marie: eu am scris despre ele cu mare drag, pentru ca raportul pret-calitate este corect.

ika spunea...

Buna! Mi-am luat si eu balsamul din gama prezentata de tine, am parul f.uscat si mi-l mai potoleste, sunt multumita! Il recomand!

Anonim spunea...

Este absolut genial acest sampon! Dupa prima spalare am deja parul super matasos si miroase foarte bine! Ca sa nu mai vorbim ca luceste ca si cand l-am dat cu cine stie ce produs special!Am folosit si balsamul si pentru parul meu se potriveste foarte bine. Adica varfurile sunt mult mai asezate.Il recomand!

Anonim spunea...

Heei am nevoie de un sfat bun. Deci, in 6 luni mi-am vopsit parul de 10 ori cu tot cu decolorare. E cam distrus. Prea distrus. E foarte ars si se rupe mereu firul de par. Ce-as putea utiliza in cazul acesta? Ce imi propuneti sa folosesc?

Catalina spunea...

Am vazut zilele acestea la tv un spot publicitar al samponului LPM. Am avut prima oara o problema cu retinerea denumirii :). Noroc ca am mai prins inca o data reclama. Apoi am cautat pe net pareri despre produse. Si uite asa am ajuns la tine. Si uite asa m-ai convins sa incerc samponul de care momentan sunt multumita. Sper sa nu ajung sa fac matreata. Mi se intampla cand schimb samponul.

adela sirghie spunea...

@Anonim: trebuie sa il tai, asa am procedat si eu. Apoi nu l-am mai vopsit. Daca totusi nu poti fara sa il vopsesti, incearca fara decolorare in prealabil si ia o vopsea soft.

Anonim spunea...

In magazine produsele de par au preturi cuprinse intre 13-17 lei

Anonim spunea...

Unde gasesc unt de corp ? Este bestial, l-am luat din Franta dar nu mai am !

adela sirghie spunea...

in supermarketurile mari, in DM...

Unknown spunea...

În kaufland au sigur