luni, iunie 9

THE BODY SHOP-ENGLISH DAWN WHITE GARDENIA



De foarte multe ori am recomandat esente tari, apa de parfum sau chiar parfum, atat pentru intensitate cat si pentru durabilitate, insa in ultima vreme cred ca m-au cam parasit aceste fantasme, iar muzele mele imi canta acum despre ape de toaleta, ape de colonie, iar in ultima vreme mi-au placut mult apele de corp, acele brume parfumee care te ispitesc de la bun inceput cu un registru romantic, melancolic si duios, ca si cum ai asculta un fado.
Eu nu caut sa fiu intr-un anume fel, sa ma definesc in functie de cerintele unei piete, ma simt bine cand ma misc intr-o directie in care pot analiza, savura, intelege schimbarile prin care trec.

In cazul acesta, editia limitata English Dawn White Gardenia intra perfect in socotelile mele. Nu vorbeste despre mister, nici despre tragisme, nu are in el cheia unor intamplari ce transpun olfactiv lupta dintre sexe. 
E suav si iti lasa senzatia aceea pe care o ai dupa ce iti speli parul si, cu el pe jumatate uscat, citesti o carte in gradina. 
Desi incepe putin puternic, cu gardenie, lemn de santal si tuberoza, acestea sunt filtrate in cateva minute si lasa loc unei tonalitati romantice, putin pudrate, ca si cum ai vantura prin aer o esarfa de matase parfumata. Bergamota vine la final si fura din dulceata, netezindu-i marginile cu o boare citrica, echilibrand intreaga compozitie.

Eu sper ca v-am trezit curiozitatea, de aceea va propun, de luni pana luni (de pe 9 iunie pana pe 16, pe-nserat), o mica tema, cu finalitatea premierii cu una dintre cele doua ape parfumate pentru corp deja pregatite pentru voi:

1 Sa descrieti, in cateva cuvinte, ce contine parfumul preferat de primavara-vara. Poate fi un parfum real, sau poate fi unul imaginat, creat ad-hoc. Poate fi testat deja- sau doar visat, niciodata gasit pe rafturile vreunui magazin...
2 Sa fiti abonata blogului meu cu o adresa reala de mail (dreptunghiul din dreapta sus, pe pagina de pornire
3 Sa dati Like paginii de FB-The Body Shop
4 Foarte important: Sa adunati toate cele rezultate de la punctele de mai sus si sa le postati mai jos, intr-un comentariu.


23 de comentarii:

Lorena Pintilie spunea...

Buna!
Like: Lorena Mihaela Pintilie
abonare: loryblue84@yahoo.com

Ce pacat ca floarea soarelui nu are un miros carateristic si profund. Eu cand zic vara ma gandesc imediat la campuri de floarea soarelui! Galbene si frumoase ca soarele:)

Ma multumesc cu parfumurile de liliac sau violete, acestea imi plac mult!

NADIA CANDREA spunea...

Buna!
fb: nadia alina candrea
abonata: new_nadiabios@yahoo.com
Parfumul meu preferat, indiferent de anotimp, este unul suav, usor, dar totusi perceptibil si persistent. Mi-l imaginez, pentru ca inca nu l-am gasit! Am multe parfumuri, dar probabil niciunul nu este 100% ceea ce caut eu! Le-am primit cadou si le folosesc cu drag, tocmai pentru ca apreciez gesturile frumoase, din inima!
Dar parfumul la care visez contine musai note de citrice, mosc, lemn de santal, poate toate la un loc, sau macar doua.
Multumin pentru sansa, nu am mai incercat produse de la The Body Shop, desi aud numai de bine de ani de zile!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ralu Pataliu spunea...

Hey, Adela! :)

Parfumul care mie imi inspira vara este Un Jardin sur le Nil, de la Hermes. Imi plac parfumurile fresh.

fb: www.facebook.com/aikipy
email: aikipy@gmail.com

Ralu Pataliu spunea...

Hey, Adela! :)

Parfumul care mi se pare cel mai potrivit pentru vara este Un Jardin sur le Nil, de la Hermes. Imi plac parumurile fresh, mai ales cand e foarte cald afara!

fb: www.facebook.com/aikipy
email: aikipy@gmail.com

Alice in vintageland spunea...

Suna foarte bine parfumul asta, data viitoare cand merg la The Body Shop trebuie neaparat sa il incerc!

Pop Culture&Fashion Magic

Adelina Eneșca spunea...

Draga Adela, am intrunit conditiile de mai sus, am dat like cu numele Adelina Tomescu si te urmaresc cu adresa de e-mail tais379@yahoo.com.
In legatura cu parfumul perfect pentru acest sezon, ma consider norocoasa! L-am gasit deja! Se numeste Carillon pour un Ange si e semnat de Andy Tauer, unul dintre parfumierii mei preferati. Cum este licoare fermecata? Ei bine,iata ce impresii mi-a lasat: "Carillon pour un ange"...ce nume frumos pentru un parfum desavarsit! Aroma sa este atat de verde, pura, incat chiar ai impresia ca asculti un inger cu par auriu, revarsat in bucle, atingand usor clopoteii carilonului. Melodia pe care o canta tine isonul pasarilor care ciripesc vesele, raspandind fericire.

Nu poate canta decat in Gradina Edenului, unde lacramioarele cresc nestingherite printre iarba cruda si liliacul in floare isi intinde bratele catre albinele harnice. Pe muschiul copacilor, se odihnesc picaturi de ploaie, isi trag sufletul inainte ca razele soarelui sa le ia drept tribut.

Trandafirii sunt galbeni, atat de galbeni incat, pentru o clipa, ti se citeste mirarea in priviri, nestiind daca nu cumva astrul zilei si-a rupt bucati din trupul lui de foc pentru a le aseza in Gradina.

Cred ca pentru crearea acestui parfum, florile si-au daruit pretioasa seva, mandre ca, amestecate, pot crea ceva atat de minunat.

"Carillon pour un ange" miroase a viata, a pamant iubit de soare si a a oameni iubiti de Dumnezeu. Cum sa nu il iubesc?

Ralu spunea...

Parfumul pe care eu il consider ideal pentru vara este Un Jardin sur le Nil, de la Hermes. Imi plac parfumurile fresh :)

fb: www.facebook.com/aikipy
email: aikipy@gmail.com

irinao spunea...

fb: irina olteanu
e-mail: irina_olteanu2000@yahoo.com
parfumul meu de vis este un mix de fresh, energie si un strop de romantism fara a fi dulce

CristinaB spunea...

Parfumul meu preferat este Today de la Avon . Imi place la nebunie aroma sa , contine frezie , trandafir , mosc , super !
Email :cristyna_sweetgirl92@yahoo.com
Fb :Cristina Barbieru
Pupici ! :*

CristinaB spunea...

Parfumul meu preferat este Today de la Avon . Imi place la nebunie aroma sa , contine frezie , trandafir , mosc , super !
Email :cristyna_sweetgirl92@yahoo.com
Fb :Cristina Barbieru
Pupici ! :*

Lacra Lacry spunea...

Foarte dragut concursul.. multumim :)

Camelia Andrasescu spunea...

Parfumul meu preferat, foarte greu de definit...Imi plac multe, in functie de anotimp. Vara prefer parfumurile fructate, citrice, cu miros verde chiar, de iarba, gen Herba Fresca de la Guerlain. Spre toamna trec la cele florale, usor dulcege, iar iarna le prefer pe cele incarcate, pot fi si cu violete, tuberoze...in orica caz vanilate. Am sarit primavara, cand ma indrept spre liliac, lacramioare...
Sunt abonata la newsletter: andrasescu.camelia@gmail.com
Am dat like paginii de FB : Adriana Camelia Andrasescu Scrieciu
Multumesc foarte mult.

Alina Canura - Anghel spunea...

Am o gardenie alba pe balcon, mi-a cumparat=o iubitul de casa noua, cand ne-am mutat aici. Este minunata, n-as fi crezut ca poate raspandi atata mireasma o floare atat de delicata, suava si micuta. Majoritatea serilor le petrecem pe balcon, facand planuri si inspirand minunea placut mirositoare :)

Un parfum perfect pentru vara trebuie sa fie fresh, cu miros de ploaie si verde, pentru a domoli cuptorul de afara. Trebuie sa ma inconjoare cu delicatete si sa ramana pe pielea mea, fara a-i deranja pe ceilalti.

Stefania Petcu spunea...

Parfumul meu preferat..paote ca avem un parfum preferat in orice sezon, dar eu cu siguranta am cateva arome ce imi sunt dragi pe orice fel de anotimp si vreme:)
As vrea sa am la un loc un parfum proaspat si usor sa contina mirosul delicat al magnoliilor, lacramioarelor si mirosul de tei ce imi incanta simturile in aceasta perioada si un strop de liliac...nu stiu cum ar mirosi toate la un loc,dar mie mi-ar placea cu siguranta si m-as putea lasa invaluita de aceste esente florale:)
Fb:Stefania Petcu
mail: mirilush@yahoo.com

Mere Verzi spunea...

FB: Mere Verzi
Email: alice_verde_de_paris@yahoo.com
Eu consider ca un parfum trebuie sa imi reflecte personalitatea si indiferent de firma sa fie unic in felul sau, esenta, nuantele sale trebuie sa ma defineasca si nu il aleg doar asa ca se poarta.
Un parfum e ca o eticheta,trebuie sa ma reprezinte, niciodata nu conteaza firma... ci senzatia pe care o lasa in urma cand trec; pentru mine parfumurile sunt nelipsite din viata de zi cu zi si nu ma imaginez fara sa ma dau cu ele.
Intotdeauna mi-au placut parfumurile si am incercat cat mai multe in speranta sa gasesc acel parfum care sa ma reprezinte,caruia sa-i raman fidela peste ani.
Un parfum de calitate te poate scoate din monotonie,din depresie,te face sa fii mai stapana pe situatie,mai atragatoare,mai rafinata!
Intotdeauna am preferat sa am un parfum de firma decat 10 de o calitate indoielnica! Pana acum din toate potiunile pe care le-am avut sau mirosit cel mai aproape de sufletul meu sunt cele cu iz dulceaag, excentrice, arome de flori de primavara, insa un pic puternice care sa imi reflecte personalitatea contradictorie.

alessa spunea...

Hey,

Parfumurile preferate sunt cele fresh, iar cel care m-a cucerit de-a dreptul inca de cand eram mica este Lacoste Pour Femme - dragoste la prima atingere. :)

like george vacaru
abonare alessandra.ban...@gmail.com

Pupici

Anonim spunea...

Draga Adela pentru mine parfumul de primavara-vara e acela care miroase a flori de cires cu mosc alb....adica ceva floral si suav...poate si cu un mic accent de citrice(portocala sau lamaie verde)....Mi-a placut la un moment dat ce la L'Occitane cel cu flori de cires,doar ca nu prea mi-l permit.
FB: neta puian
share fb:https://www.facebook.com/neta.puian/posts/649960221758941
abonare: antoaneta puian
multumim pentru concurs

Alice din oglindă spunea...

Sunt Adriana Pațirea, pe Facebook sunt tot Adriana Pațirea, sunt abonată cu numele adriana_paros@yahoo.com și parfumul meu, dacă ar exista, ar conține un strop de aromă de zmeură, o notă fina de trandafiri sălbatici și un pic de citrice vanilate...Prea dulce? Și dacă muzica ar fi transpusă în arome olfactive, atunci parfumul meu ar conține și un pic din valsurile lui Andre Rieu( https://www.youtube.com/watch?v=LX1fiE0U1qA), ar mai conține dulceața dimineților de mai și aroma serilor de iunie, nostalgia unor orașe în care n-ai trăit niciodată dar simți că ai fost acolo cândva, ar mai conține aroma fericirii revederii unor prieteni dragi sau a fraților și surorilor plecați departe, ar mai conține aroma bucuriei nemărginite care te invadează când îți vezi copilul prima dată și boarea unui apus la mare sau a unui răsărit cu rouă la munte...Dacă toate acestea ar fi transpuse într-un parfum, desigur!

Dulce Ale spunea...

Buna! like:Dulce Ale, abonata sunt de ceva vreme: dulce_ale28@yahoo.com. Parfumul meu de vara e...efemer.Iubesc orice contine lamaie, lamaita, citrice, menta. Nu pot concepe vara fara aceste arome, cele doua concepte sunt foarte strans legate. De ce efemer? pentru ca, din nefericire, cele doua parfumele identificate ca fiind pe gustul meu, sunt apa de toaleta/colonie, care, evident, nu persista.:( Insa, senzatia mea olfactiva, dupa ce ma invalui intr un val de arome citrice si mediteraneene, este nepretuita!!!

Alexandra spunea...

Alexandra Constantin
constantin.alexandra24@yahoo.com

Vara...mie imi miroase a lacramioare. Nu stiu de ce dar mi-as imaginea un parfum doar din lacramioare. Foarte subtil, sa persiste cat mai mult..si sa ma invaluie.

Maria Ene spunea...

FB:Ene Maria, mail: maria_ene_1964@yahoo.com. In sezonul cald prefer parfumurile mai fresh, cu note usor citrice. Inca nu am gasit un parfum care sa mi satisfaca toate dorintele, dar am gasit cateva care se apropie de ceea ce mi doresc, dar nu stau extraordinar la capitolul persistenta.Inca mai caut mirosul perfect!

Hanna spunea...

Draga Adela,

In ultima perioada mi-am dorit multa .. naturalete. Desi ma consider o persoana indrazneata, cu pofta de viata si pusa mereu pe glume si voie buna, am simtit ca mi-ar placea ca ceva linistit si cu miros proaspat si feminim sa ma invaluie. Ceva ce lasa in urma mea senzatia de lejeritate in tot ceea ce inseamna fiinta mea. Mirosul de liliac e primul care imi vine acum in minte.. eu nu am trecut inca la vara, imi doresc ca un iz de primavara sa ramana cu mine, chiar si in zilele toride.
:)
Cu un zambet pe fata, your faithful subscriber,
Ana

PS. Le-am like-uit si pagina celor de la TBS cu numele de cod Ana Maria Baluta