vineri, august 27

Jurnal de vacanta(5) Carolina Herrera

Am citit zilele trecute in Vogue-ul spaniol un interviu cu Carolina Hererra. Are 71 de ani, o viata frumoasa si echilibrata, e celebra si foarte bogata. Pentru ca mi-a placut cum arata (retusata, desigur, de fotografi celebri), am citit de mai multe ori sfaturile de beauty. Nimic neobisnuit: mult masaj, facial si corporal, vizite la dermatolog, un anumit echilibru in ceea ce priveste chirurgia estetica, tocmai pentru ca sa nu ajungi sa te transformi intr-un mic monstrulet.
Partea cea mai interesanta pentru mine a fost cand a sustinut ca niciodata nu foloseste crema de noapte, pentru ca blocheaza porii. Prima oara cand am auzit acest lucru, mi s-a parut o enormitate, cred ca am citit in urma cu vreo zece ani intr-o revista de specialitate. Era pe vremea cand lucrurile in beauty pareau foarte bine asezate: crema de zi cu Spf mare de dimineata pana seara, apoi noaptea, o crema nutritiva pentru a hrani epiderma in timpul somului. Evident ca nu am tinut cont de aceasta optiune, mai ales ca mie imi si place sa folosesc creme, lotiuni, serumuri, sa testez texturi si sa le adulmec mirosul parfumat. Apoi a urmat perioada mea dr Hauschka, cu uleiurile lui care mi-au facut numai bine si am citit ca recomandarea ar fi sa incetezi cu timpul, sa folosesti crema de noapte. Acela a fost de fapt momentul cand am inceput sa mai "sar" peste ritualul de noapte, fara sa simt niciun fel de vinovatie. Pe de alta parte, atat la dr Murad cat si la dr Brandt, gasesc creme de noapte la sectiunea "must have". Si tot pe de o alta parte, din ce in ce mai vizibila, nu pot ignora nici ca multe semnale luminoase, de avertizare, vin si din partea cealalta, incercand sa incetateneasca ideea ca ar trebui sa ne demachiem, sa aplicam lotiune tonica,/spray cu apa termala/micelare/ceaiuri din plante vindecatoare/etc si sa ne culcam linistite, fara sa mai aplicam nimic. Sa lasam pielea sa respire aerul curat al noptii.
De fapt am scris acest articol pentru ca sunt foarte curioasa cum va evolua acest trend, pe care eu l-am luat in serios acum doi ani.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

12 comentarii:

natty spunea...

in viata mea nu am folosit crema de noapte - nu mi se potriveste, mi se pare ca incarca pielea si se lipeste de perna, dimineata ma trezeam cu fata umflata etc
demachiere, apa termala si lotiune tonica seara
inclusiv crema de ochi o folosesc doar dimineata (cand nu uit :) )

Irina M. spunea...

dar uleiul normalizator de la Dr. Hauschka, nu e bun noaptea? :)

Roxana spunea...

Nici crema de ochi, noaptea? Hmm... nu stiu cum as rezista dpv psihologic la acest ritual. Poate sa incepi sa elimini treptat crema de noapte.

adela sirghie spunea...

El sustine ca nu poti priva tenul de crema de noapte dintr-o data daca ai folosit toata viata creme speciale. Spune ca trebuie sa o iei incet-incet, o noapte da, un ba, sau trei nopti cu, trei nopti fara, nu are o regula clara, te sfatuieste sa actionezi in functie de cum iti cere tenul. Si in final-sa il inveti fara crema de noapte. Sau sa folosesti din cand in cand tratamente de "soc" de cate doua saptamani de exemplu. Merge mult pe variante, in functie de raspunsul tenului.

Anonim spunea...

Nu stiam de lucrul acesta dar uneori cand nu aplic crema noaptea (crema de noapte pentru mine este de fapt cea de zi) ma trezesc cu o senzatie mai placuta, parca nu simt tenul murdar.
Nu stiu ce sa cred dar mie imi place sa uit din cand in cand de crema de noapte.

Irina spunea...

Cand folosesc crema de noapte, chit ca am fata foarte uscata, clar ma trezesc cu mici monstruleti pe fata :(

Butterfly spunea...

Eu cred ca depinde de tipul de ten, un ten uscat cred ca cere si noaptea de mancare:)), eu personal am momente in care simt nevoia sa imi dau si cu crema dupa demachiere si tonifiere, dar destul de rar, de cele mai multe ori crema de ochi este suficienta :D

Rox spunea...

buan Adela! iti propun cu sinceritatea ce te caracterizeaza sa ne scrii o postare despre produsele cosmetice pe care tu le consideri necesare si poate in ce parametri.
te intreb deoarece pe piata exista creme pt toate beauty necesitatile.

in romania nu atat de mult dar uite in Italia unde lumea vrea sa fie frumoasa si are si bani exista creme pt sani, burta pana si seruri care ridica pometii. multe cred ca sunt aiureli dar daca te enerveaza ceva la tine si ai niste bani de aruncat, precis le cumperi, mai ales ca multe sunt de la concerne de prestigiu.
un alt exemplu ar fi cremele pt vergeturi. desi peste tot se scrie ca o data ce au devenit labe nu mai ai ce sa le faci, mai toate firmele de cosmtice au scos si creme pt vergeturi.

Rox spunea...

mea culpa, am tastat in graba si am facut cateva greseli de scriere..sorry

Olivia spunea...

Buna seara!Felicitari pt. blog..as vrea sa te intreb ce anticearcan folosesti si care sunt acele "tips" indicate cand pornim in cautarea unui anticearcan.Cum putem evita albul acela atat de urat cand alegem o nuanta prea deschisa?!:)

adela sirghie spunea...

@Olivia: bine ai venit pe beautynews: eu acum folosesc un anticearcan de la Eddie Funkhouser, l-am descris intr-o postare mai veche. Inainte am avut Touche Eclat de la Yves Saint Laurent. Se alege cu un ton mai deschis decat fdt, aceasta ar fi regula unanim acceptata.
Eu recomand testarea produsului inainte de a-l cumpara, pentru a elimina pe cat posibil riscurile. Daca totusi ai ales unul gresit si este mult prea alb, il poti combina cu putin fdt. Practic amesteci pana iese ce doresti:)

adela sirghie spunea...

@Rox, e o idee foarte buna, tx a lot,o sa o pun in practica dupa ce ma intorc in vacanta.
Xoxo!