joi, martie 15

Minunatele minunatii savarsite de minunata drojdie de bere

De mai bine de 15 ani iau drojdie de bere. Sub forma de pastile. Pentru par, unghii si piele. Am gasit astazi un articol in Formula As, am preluat cateva parti din el, deoarece au sintetizat perfect ceea ce aveam si eu de spus:


Ce este drojdia de bere?

O aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu).
Poate cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care, mai ales acum, la sfarsit de iarna si inceput de primavara, afecteaza majoritatea oamenilor. Aceasta, in conditiile in care cele noua vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesara pentru sistemul nervos si cardiovascular, fiind folosita contra bolilor de inima, contra depresiei si a asteniei. Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata in toate afectiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, in timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate in metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si rezistentei parului. Vitamina B9 este un elixir contra anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. In fine, vitamina B15 - ultima descoperita - favorizeaza schimburile de oxigen la nivelul tesuturilor si este un remediu minune contra imbatranirii, contra infertilitatii si a bolilor hepatice. 


Tabletele de drojdie

Se pot cumpara din farmacii si din magazinele naturiste, fiind extracte atomizate de drojdie, conditionate sub forma de comprimate. Sunt de regula foarte eficiente in terapie, fiind obtinute din culturi de drojdie selectionate asa incat sa aiba o concentratie ridicata de vitamine din complexul B si de seleniu. Se administreaza conform prospectului.
O cura cu drojdie dureaza minimum 10 zile si maximum 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinala), urmate de o saptamana de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.


Masti pe baza de drojdie de bere:
Se faramiteaza  drojdia in lapte caldut si se amesteca pana se obtine un aluat cremos, usor de uns. Se aplca pe fata uniform cu ajutorul unei pensule si se lasa sa actioneze in jur de 15-20 minute. Se spala apoi cu apa rece. Aceasta masca are efecte de curatare si antirid.

Masca pentru ten patat:
Se amesteca 10 g drojdie de bere cu o lingura tarate de grau si putina zeama de lamaie pana se formeaza o pasta. Se intide pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se spala apoi cu apa calda.

52 de comentarii:

Coconut spunea...

Foarte interesant, stiu ca ai mai scris pe blog despre diversele suplimente pe care le iei. Mi-ar placea sa scrii un articol mai detaliat despre "rutina suplimentelor", cum si cand se iau, cat timp, cand se face pauza, pe care le recomanzi. Ma gandesc ca daca iei de 15 ani, ai incercat mai multe branduri si ti-ai format un ritual, deci m-as putea baza pe recomandarile tale.
Eu nu am luat suplimente pana acum, cu exceptia vreunui magneziu sporadic sau a fierului si acidului folic din timpul sarcinii, insa cred ca ar fi timpul sa incep, deja nu mai am energia pe care o aveam la 20 de ani.

cris spunea...

Eu cred ca masca de fata nu prea e atat de buna, deoarece lamaia e un iritant si nu tr folosita pt fata. Cel putin pt mine nu e buna :)

adela sirghie spunea...

Pune o picatura de zeama de lamaie si apoi apa.

Lavi spunea...

Adela, nu iti dau pofta de mancare?

adela sirghie spunea...

Nu.

Alexandra D spunea...

Am invatat si învăț în continuare multe lucruri bune pentru tenul meu de cand citesc blogul tau. Iti multumesc sincer. Mi-ai trezit curiozitatea cu aceste suplimente încă de la postările precedente. Si mi-am cumpărat capsule cu drojdie de bere de la Dacia Plant, am beneficiat si de o reducere de 20% la ele :)

adela sirghie spunea...

Nu sunt deloc scumpe.

Lili spunea...

@Alexandra D- cat te-au costat pastilele? Si eu tot de la Dacia plant ma gandeam sa-mi iau.
@Adela-tu cum faci pauze? Dupa x zile, apoi cat astepti si iei din nou?

Alexandra D spunea...

Au fost foarte ieftine 9 sau 10 lei 72 de comprimate.

Raluca spunea...

As vrea sa va impartasesc o reteta pe care am descoperit-o pe youtube, de exfoliere a pielii si care mie mi se pare foarte eficienta: se combina putin suc de lamaie cu zahar brun si cu o discheta de vata se maseaza fata. Sucul de lamaie exfoliaza foarte fin pielea si ea ramane catifelata. Este bun chiar si pentru un ten sensibil ca al meu :)
Un alt aliat important pentru frumusete este catina, care poate fi folosita si la masti faciale, insa atentie, caci coloreaza fata in portocaliu :)

Anca spunea...

Foarte interesant, chiar nu stiam si imi plac genulrile astea de postari, calea naturala spre beauty este cea mai buna.

Anca,
http://coralista-xo.blogspot.com/
*Va astept la concurs!!!*

Geta spunea...

masca pentru ten patat o voi incerca negresit pentru ca am o mica pata de care nu pot scapa

Adelina Eneșca spunea...

Exact despre drojdia de bere vroiam si eu sa scriu pe blog :) Am citit si eu din nou despre ea in Formula As, o revista foarte draga mie. Iau si eu de cativa ani dar nu am fost asa constanta cum as fi vrut. Mi-am cumparat de vreo 2 saptamani o cutie de la Dacia Plant si fiecare pastiluta e inscriptionata cu cel mai drag cuvant: "iubire"...

Irene spunea...

eu am luat pastile cu drojdie de bere pentru a opri caderea parului.a dat super rezultate.mai cade si acum,dar nu ca inainte:)

Vasile spunea...

retetele pe baza de drojdie sunt vechi.Pe vremea studentiei citisem si chiar am aplicat reteta drojdie de bere(de la brutari,se gasea in comert)+Ness+apa ,se freaca si iese o bautura energizanta.Pot zice ca mi-a "stors" creierul.Acum ca am imbatrinit prefer reteta fara drojdie,numai bere.

Gavriloi Adina spunea...

Interesant...Eu stiu ca bunica mea lua un piculet de drojdie in fiecare zi pe stomacul gol,dar nu stiam pentru ce.Uite ce de beneficii are...Nu am luat suplimente pana acum,dar este bine de stiut la ce este buna,pentru masti as incerca-o...

maria spunea...

Adela, multumim ca impartasesti cu noi! Sunt atatea marci care fac, tu de care iei? Eu cand am intrebat mi-a arata mai multe; vreau sa merg documentata spre un singur produs! Multumesc!

adela sirghie spunea...

@Maria: nu am o marca preferata, toate mi se par cam la fel.

maria spunea...

Am inteles, multumesc mult!

Ana spunea...

nu inteleg ceva. deci fac pauza dupa 30 de zile si apoi la cat timp pot lua din nou? tu cum iei adela?

Laura spunea...

Am fost acum cateva saptamani la plafar pentru a-mi cumpara chiar dupa ce te intrebasem cate ceva pe blog, dar odata ajunsa la plafar nici nu avea si nici nu a parut ca e o achizitie prea buna. A inceput sa-mi puna multe intrebari de ce vreau sa iau, ca nu trebuie luata dupa ureche, am incercat sa-i spun ca daca e supliment alimentar si il iau cum trebuie nu are de ce sa-mi faca rau, nu? Si mi-a spus ca pot avea probleme cu stomacul si mai bine nu mai iau. Ce ma deranjat a fost ca nu mi-a oferit argumente solide. Totusi n-am renuntat la idee..

REIKI spunea...

Am auzit de la diverse persoane ca o consuma din pachetele de alimentara, taiata cubulete mici. O fi mai bine asa?!

adela sirghie spunea...

@Ana: Fac pauza, iau multivitamine, apoi iar drojdie de bere.

adela sirghie spunea...

@Bee; am luat si cubulete, cand nu aveam pastile. Mie mi se pare ca au acelasi efect. Dar prefer pastilutele, au un gust mai ok.

adela sirghie spunea...

@laura: trebuie sa citesti indicatiile de pe cutie. Te poti balona putin, daca esti mai sensibila. Mie nu mi s-a intamplat sa ma balonez si iau de peste 15 ani, cu regularitate.

claudia_mami spunea...

Micuta, de la 5 luni pina la 1 an s-a confruntat cu niste micii monstri (furuncule) si un dr specialist ne-a recomandat sa-i dau o bucatica de marimea unui graunte pe stomacul gol. Sunt curioasa ce pret au ?

adela sirghie spunea...

10-12 lei cred...

REIKI spunea...

K, mercic. O sa le incerc :)Si eu iau suplimente din timp in timp.

Mihaela Pojogu spunea...

Datorita tie si eu am inceput sa iau drojdie de bere.

xo

adinas spunea...

Cred ca o sa incerc masca pt curatarea tenului.

Anonim spunea...

Azi am incercat o masca cu drojdie proaspata si iaurt, pe care am lasat-o timp de aproximativ 30 de minute sa actioneze dupa care m-am clatit cu apa calduta. Rezultatele au fost imediate: un ten mai vizibil mai luminos si mai catifelat. O recomand cu drag, mai ales ca inlocuitor pentru masca cu lamaie si drojdie.

Anonim spunea...

Heiii am inceput si eu sa i`au pastile de drojdie de bere.. doar ca azi am vorbit cu medicul de fam si m`a sfatuit sa ma opresc din aceasta cura deoarece drojdia are multe vitamine si ma voi ingrasa.. se poate intampla asa ceva?? nu prea vreau sa renunt la pastile le i`au pt par!

adela sirghie spunea...

In 15 ani eu nu m-am ingrasat niciun gram. Incearca sa mananci cat mai sanatos, evita alimentele care ingrasa.

Anonim spunea...

Ce multivitamine as putea sa iau in pauza pe care o fac?

adela sirghie spunea...

@Anonim: ce ai luat inainte? Trebuie sa am un mic istoric inainte, altfel nu stiu la ce sa ma raportez. Xoxo.

Anonim spunea...

deocamdata nu am luat nimic,ce multivitamine pot lua?

adela sirghie spunea...

@Anonim: eu am mers pe varianta multivitaminelor Doppel Hertz si Centrum.
Acum iau din nou vitamina B(dua ce o perioada am incetat)

Anonim spunea...

Am tinut regim ptr ca am fost diacnosticata cu gastrita acum sunt ok dar am slabit mult credeti ca aceste ma pot ajuta sa iau in greutate si fara sa am iar probleme cu stomacul

adela sirghie spunea...

Trebuie intrebat medicul care te-a tratat si care iti cunoaste toata istoria. In cazul unei afectiuni cum a fost a ta, nu poti lua nimic-dar absolut nimic dupa ureche.
Eu nu m-am ingrasat nici macar un gram, desi iata ca acum se implinesc 20 de ani de cand le-am descoperit.

Anonim spunea...

Nu vitaminele ingrasa ci mancarurile frase si dulciurile....

putina informatie nu strica,nu?

Anonim spunea...

Masca de fata se poate applica si sub ochi?

adela sirghie spunea...

Nu, zona ochilor trebuie evitata.

bianaca spunea...

am tot citit si eu despre drojdia de bere si mi am cumparat pastile ...le iau de 2 zile vreau sa vad cum o sa ma simt..





Anonim spunea...

buna,interesant articolul despre drojdie....ma interseaza efectul suplimentelor cu drojdie asupra parului si tenului...se observa intr-adevar????eu am tenul usor acneic si parul cam subtire oare vor afea efect aceste suplimente???

adela sirghie spunea...

Da, dar va trebui sa le iei vreme indelungata...

Anonim spunea...

Drojdia de bere nu este una si aceeasi cu cea care este folosita la prepararea painii ;)

Anonim spunea...

#Adela am slabit foarte mult,si as vrea sa ma ingras,am fost la diferite farmacii.. Mi-au recomandat niste vitamine si a zis sa mansnc regulat..dar degeaba... Am vb iarasi cu o prietena care-i farmacista si ea si mi-a zis sa iau pastile din drojdie de bere,ce zici ma va ajuta sa ma ingras,sau le iau degeaba? Dar despre proteine ce parere ai? Alea ingrasa??

adela sirghie spunea...

@Anonim: nu m-am ingrasat niciun gram…iau de 20 de ani. Sigur, daca suferi dupa pierderea cuiva-sau tanjesti dupa ceva, slabesti. Unii slabesc pe fond nervos, asa sunt si eu, altii se ingrasa, pentru ca mananca necontrolat. Rezolva aceasta problema, sfatul meu este sa lasi pastilele. Fa tot posibilul sa iti revina pofta si dragostea de viata. Mananca sanatos, bucura-te de darul minunat al vietii…nu esti bolnava, vei trece peste asta.

Anonim spunea...

Cum se ia pastilele din drojdie de bere eu vreau sa slăbesc

adela sirghie spunea...

@Anonim: nu slabesti cu pastilele acestea, nici nu te ingrasi. Vei slabi sanatos daca apelezi la sfaturile unui nutritionist, care sa iti explice pas cu pas cum poate mancarea sa iti devina un bun amic, nicidecum dusmanul sanatatii si siluetei.

Anonim spunea...

Am început și eu acum o lună să iau capsule de drojdie de bere, dar din păcate încă nu am observat rezultate în privința căderii părului. Îmi cade la fel de mult ca și înainte :( Tot caut și un șampon care să mă ajute, dar cele pe care le-am încercat nu au avut efect. În plus, am scalpul sensibil și imi apare foarte ușor mătreață.

adela sirghie spunea...

@Anonim: va trebui sa ai rabdare. Ventru cadrera parului, eu ici recommande sa incerci Anti Hair Fall de la Amway/Artistry.