marți, noiembrie 22

Dilemele blogosferei

Pe masura ce importanta blogurilor creste in media, intrebarile referitoare la functionalitatea si finalitatea acestora cresc si se diversifica de pe o zi pe alta. Cat de legitim este sa primesti produse gratuite, cadouri de buna purtare sau sa participi la campanii de promovare?
Atata vreme cat nu iti tradezi telul propus, atata vreme cat ramai constanta cu principiile tale, atata vreme cat nu aluneci in linguseli si minciunele, convietuirea pare sa fie posibila si chiar placuta.
A closer look-un articol folositor despre aceste dileme vechi si noi am citit astazi pe FASHIONISTA.
Enjoy!

6 comentarii:

Krista spunea...

Sunt de acord cu tine!

Mie imi face placere sa citesc review-uri la produse, chiar daca blogarita respectiva le-a primit cadou.

Insa spun cu parere de rau ca o parte din blogaritele importante pe partea de beauty fac review-uri pozitive la produse pe care le testeaza putin (1-2 ori pt machiaj sau 2-3 saptamani pt creme), fiind imposibil sa vezi rezultate intr-un timp asa scurt.
Sau am mai citit un review la o crema impotrivita semnelor imbatranirii facut de o fata de 20 si un pic de ani.

Iar acum cu campania de testare a cremei Revicel, sunt sigura ca vom vedea zeci de posturi despre cum crema a sters celulita dupa 1 saptamana de utilizare.

coco spunea...

ai mare dreptate...eu nici la concursuri nu particip...imi plac concursurile , dar nu-mi place faza cu postatul pe blogul meu si de aceea evit :)

Lavi spunea...

Oh, cat ma debusoleaza pe mine lucrurile acestea. Din pacate nu mai exista onestitate, decenta in mai nimic, mi se pare penibil cum multe blogeritze, mai ales din Romania isi vand onestitatea pe o crema sau un fard de doi lei. Asa cum zice Krista, blogeritze importante ridica in slavi niste produse mediocre pe care un simplu cititor le cumpara. De aceea nu ma bag in campanii, nu caut sponsori, nu ma intereseaza sa castig de pe urma blogului meu. Nu sunt impotriva colaborarilor dar regulile trebuie sa fie clare si de o parte si de cealalta si obiectivitatea si sinceritatea unui bloger trebuie sa fie mai presus de orice.

Ana-Maria spunea...

Eu nu am nimic impotriva campaniilor, a concursurilor sau a altor manifestatiilor de acest gen atat timp cat sunt de bun gust si nu agaseaza. :)
Va pup si va imbratisez cu drag!
O seara calduroasa!

adela sirghie spunea...

Eu nu cred in cremele anticelulitice. Mi-ar fi foarte greu sa scriu un review.

Mihaela spunea...

Nici eu nu sunt impotriva campaniilor, sponsorilor, atat timp cat review-urile produselor sunt reale. Fiecare blog are un anumit public si tu alegi daca faci parte din el sau nu.

Mie imi place blogul Adelei asa ca intru aici mereu. :) Imi place foarte mult cand scrie ca oja Sephora e proasta :P, sau ca MAC i se par mass-market. Nu spune asta din auzite, ci pentru ca le incearca si ea. Nu cred ca trebuie nimeni sa se crizeze. Acestea sunt opiniile ei (si e foarte finuta, nu le expune intr-un mod brutal :P). Chiar nu cred ca ar ridica in slavi ceva ce nu i-a placut si cred de-altfel ca e destul de pretentioasa, in sensul bun al cuvantului, atunci cand isi alege ceva pentru ea si ne vorbeste si noua despre.

Am pornit de la ceva si am divagat, dar m-am aprins aici. :P
Oricum, ideea e ...e loc pentru toata lumea, let's spread peace and be selective. :))