miercuri, octombrie 5

Beauty tips: how 2 do it:)

Scriam cu ceva vreme in urma AICI cat de incantata am fost in momentul in care am achizitionat un stilou pentru stergerea micilor urme de lac ce raman, atarnatoare, inestetice si fara noima, pe cuticule si in jurul unghiilor. O vreme, a fost folositor...o luna cred ca a tinut povestea noastra de amor. Apoi, visul frumos s-a destramat: varful s-a inmuiat foarte tare, s-a zdrentuit si nu mai putea fi curatat de rosul lacurilor nici daca il tineai inmuiat in dizolvant. Il mai am si acum, dar nu imi foloseste la nimic, desi cred ca inca este plin de lichid inauntru. Dupa ce scriu acest post, ma duc sa il caut si sa il arunc. Varful este atat de paradit, incat mai mult manjeste decat curata, asa ca am renuntat de foarte multa vreme sa il mai folosesc.
A fost o incercare, nu vreau ma plang.
Insa a trebuit sa ii gasesc repede inlocuitor, deoarece atunci cand imi fac unghiile, nu numai ca mai dau pe langa, dar lacul intra intr-o portiune dificila a cuticulei, lucru care nu imi place deloc.
Asadar, iata ce solutie am gasit, mult mai buna decat cea a stiloului. Mai putin eleganta, desigur, dar compenseaza prin utilitate si accesibilitate. Cand mi s-a terminat lacul transparent, am umplut sticluta cu dizolvant de unghii. Pensula era intacta, transparenta, deci putea fi folosita pentru operatiunea pe care mi-o doream. In loc de stilou, folosesc pensula, care are perii mai duri, foarte potriviti pentru zona aceea de cuticula pe care o tot umplu eu cu oja. Si functioneaza chiar mai bine decat stiloul, in vremurile lui bune, nu acum, cand zace uitat de peste un an de zile. Intre timp, pensula a devenit roz (datorita lacului colorat cu care a avut de furca), insa atunci cand sterg pielea, nu raman urme deloc. Daca am de sters o cantitate prea mare de oja, dupa ce aplic pensula cu dizolvant, apas un pic mai tare cu un betigas cu capat de vata, dar cu grija, sa nu  "atace" lacul de pe unghie. Voi cunoasteti un alt procedeu mai bun?

15 comentarii:

Federova spunea...

Good point!

Zuzele spunea...

Bine de stiut:) Eu una ma fac pana la cot de oja, nu numai pana la cuticula:))

cosmeticstyle4u spunea...

Hello Adela,

Nice post!
Am incercat si eu 2 stilouri pentru stergerea urmelor de lac dar la fel, s-au facut foarte urate, unul chiar s-a uscat.Acum folosesc fie betigasul din lemn care este ptr cuticule dar eu il folosesc pentru corectarea micilor urme de lac, fie un betigas cu capat de vata inmuiat in dizolvat.Nu raman urme, nu-mi stric lacul...totul ramane intact si frumos :) :*:*:*

Andreea spunea...

Eu am un creion cu acetona de la Oriflame, de vreo 2 ani, si mai e functional si acum. Varful este dur, dar usor de manevrat, iar cantitatea de lichid (acetona?) mai mult decat suficienta. A avut si varf de rezerva. Nu mai stiu cat a costat, nu cred ca mai mult de 15 lei. Eu nu sunt fana a produselor Oriflame, am avut parte de multe dezamagiri, dar asta a fost chiar bun.

Blonde Kitten spunea...

Si eu ma mazgalesc pe piele dar fac altfel sa ma curat. Inainte sa ma dau cu oja, aplc o crema foarte hidratanta, grasa, pe degete si pe langa unghii. Dupa ce se usuca oja bine, bag mainile sub un jet de apa calda si curat pielea cu unghiile(adica nu folosesc ustensile, pur si simplu "racai" cu unghia)..se ia foarte repede cojita de oja pentru ca pielea a fost hidratata intens. Mi se pare mai usor si mai comod :D

adela sirghie spunea...

@Blonde Kiten: eu evit cat pot de mult crema pe maini si unghii inainte de "ojat", ca sa am unghiile cat mai uscate si curate posibil. In acest fel, oja adera si rezista pana la sapte zile in cazul meu.

Sadie spunea...

O sa incerc si eu varianta ta de indata ce mi se termina vren lac. Nici eu nu pot aplica oja atat de ingrijit pe cat as vrea.

stilistele spunea...

mi se mai intampla si mie atunci cand aplic o oja mai inchisa la culoare- sau ma rog, se intampla la aplicarea oricarei oje, doar ca atunci cand e inchisa la culoare se vede...eu ma curatam cu betigase de urechi inmuiate in dizolvant, dar mi se pare mai buna varianta ta ;)

Dragos spunea...

Imi place , prin asta ti-ai mai castigat un cititor, mult succes si la cat mai multe!

adela sirghie spunea...

@stilistele: betigasul e prea grosolan, prea greu de manuit, strica de multe ori...

adela sirghie spunea...

@Cosmeticstyle: uneori mi se pare ok cu betigasul, alteori stric si mai rau si mereu spun ca nu il mai folosesc. Deacat daca pun dizovant pe urma de lac cu pensula si am nevoie de ceva mai dur ca sa curat. Daca nu se intelege prea bine ce am vrut sa scriu, revin cu detalii:)

lattina spunea...

Eu folosesc, nah, clasicul betigas de vata cu dizolvant ;)

Dar ideea ta e chiar mai buna, asa c-am sa o retin, multam fain ;)

Annamaria spunea...

Din fericire, nu gresesc mai deloc la aplicarea stratului de lac pe unghie :). De-a lungul timpului am capatat dexteritate. Insa, uneori, la unghiile de la mana dreapta se intampla sa mai ating si cuticulele, caz in care iau o scobitoare, infasor putina vata....foarte foarte putina, si sterg cu acetona.

Coconut spunea...

Eu folosesc o pensula de eyeliner cu peri mai tari, inmuiata in acetona. Eu am luat una special pentru asa ceva, de la chinezi, nu a costat mai mult de 2 lei si e excelenta pt. curatat oja, cu eyeliner-ul nu cred ca se descurca :)

Camy spunea...

eu inmoi un betigas de urechi in dizolvant si sterg cu el daca ma murdaresc pe langa unghie :)