luni, octombrie 31

Oare ce as face eu in cazul ei?

Zilele trecute am petrecut doua ore cu o fata draguta, care, la fel ca si mine, nu isi mai vopsea parul de cativa ani buni. Avea o nuanta de saten mediu(unii ar spune blond inchis), exact ca a mea. Nu stiu cati ani avea, dar cred ca in jur de 30. Avea parul mai lung decat al meu, mai bogat si firul ceva mai gros. Adevarul este ca de la primele cuvinte, privirea mi-a fost atrasa de cinci fire albe, destul de groase, plasate chiar la mijlocul fruntii. Nu puteam sa nu le observ, deoarece mi se pareau foarte vizibile. In timp ce discutia noastra inaintea, firele ei albe deveneau, pentru mine, din ce in ce mai vizibile. Aproape ca incepeau sa se legene, sa danseze si sa se impleteasca singure. In imaginatia mea, desigur. E un fel de sindrom cu care cred ca m-am potcovit dupa ce m-am uitat multa vreme la un serial celebru, destul de vechi, Seinfeld pe numele lui...  Dupa cum stiti, toate personajele de acolo dezvolta mici obsesii, foarte amuzant prezentate, pe marginea defectelor/obiceiurilor/comportamentelor celor pe care ii intalnesc pentru prima oara. Sau pe care nu ii cunosc indeajuns de bine incat sa le poata trece cu vederea diferentele/ciudateniile si sa le asimileze ca fiind cat de cat acceptabile.
Deci pur si simplu ajunsesem sa ma holbez in parul fetei si sa incerc sa vad firele ei albe in diverse coafuri. Apoi, dupa ce ne-am despartit si dupa ce au trecut cateva ore, iar fata acelei fete dragute incremenise in mintea mea ca un fel de pictura, mi-am dat seama ca despre mine era vorba, nicidecum despre ea. Nu ma deranjau la ea, ci la mine, caci ma proiectam in aceasta situatie. Despre cum as proceda eu, despre optiunile mele era vorba.  Sa vopsesc parul pentru cinci fire? Sa il las asa? Sa le ascund mestesugit sub coafuri voluminoase?
In cazul meu, oricat de barbar ar parea, nu vad decat o solutie: sa il smulg cu penseta. Iar cand se va inmulti, il voi vopsi intr-o nuanta mai deschisa decat cea naturala, pentru a da mai multa luminozitate fetei.

20 de comentarii:

Monica - Pisica albastra spunea...

EXACT cu asta ma confrunt si eu!!!
ooof, Adela! sunt in exact dilema asta de cateva saptamani. am exact culoarea de par descrisa: un blond inchis/saten mediu si vreo 7-8 fire de par albe FIX in frunte. si atat!
si nu stiu ce sa fac cu ele. stiu cand au aparut: cand fratele meu a avut un accident auto si aproape am avut un infarct in perioada aia.
chestia e ca am trecut prin cateva etape (am avut timp: sunt de 2 ani acolo) :)la inceput am zis: ce inedit! apoi m-am enervat si le-am smuls cu penseta cateva luni la rand. acum sunt exact in faza aia in care firele smulse se intorc sa ma bantuie si sunt destul de scurte incat sa stea tepene si ridicate in fruntea mea. si nu stiu daca mai vreau sa le smulg sau inclin sa ma vopsesc, prima data dupa multi ani.
parca as incerca sa pun niste henna in par, sa fie si tratament (am inteles ca face firul fragil, fin mai puternic, dar nu cred ca e grozava in a acoperi firele albe)
chestia e ca daca henna nu functioneaza, vopseaua chimica nu mai prinde in par timp de cateva luni dupa henna. deci va trebui sa le smulg din nou...
momentan incerc sa-mi fac cararea in asa fel incat sa nu se vada :(

Toma Aurora spunea...

Eu cred ca le-as smulge.

Vopseaua se ia destul de repede de pe firele albe. Asa, smulsul e mai practic, chiar daca il repetam o data pe luna sau o data la doua luni.

Ana-Maria spunea...

Eu mi-am propus sa il vopsesc la primul fir de par alb. :)

adela sirghie spunea...

@Ana-maria:vei vedea, e ataaat de obositor sa vopsesti si sa vopsesti...

Katyna spunea...

Si eu am la tampla stanga cateva fire, insa le smulg.
Nu-mi face placere, dar nici nu-mi doresc sa vopsesc parul, fie chiar doar pentru zona aia.

Sper sa nu-mi apara si altele, pentru ca mi-e tare bine fara operatiunea asta de vopsire...

Cupcake Splendens spunea...

eu de pe cls a 8-a am inceput sa am vreo 2-3 fire albe,din cauza stresului,dar le-am smuls.acum imi vopsesc parul,dar nu din aceasta cauza,ci pur si simplu pt ca eu consider ca imi sta mult mai bine roscata:)

adela sirghie spunea...

@Cupcake: stii, cand mi-ai scris ca te vopsesti, m-am gandit la ceva ciudat. Foarte ciudat. M-am gandit ca sunt multe firme de pr care au oameni care imi citesc blogul. Si cu siguranta sunt multi care vor sa promoveze vopsea de par, nuante noi... cred ca genul acesta de firme pur si simplu imi urasc blogul:)
Nu stiu de ce m-am gandit la asta acum...

Laura spunea...

Am 19 ani si am fire albe in frunte.Vreo 7,cam asa, nu le-am numarat.
Totusi nu m-as vopsi,chiar daca uneori ma streseaza si ma enerveaza,mi se pare un procedeu tare obositor, cum spui si tu.
Desigur, la 19 ani nu e ca la 30 sau 40.
Totusi, sper sa ma opresc la cateva fire, nu sa albesc complet la 30 de ani.Ai mei n-au albi asa devreme...
@Cupcake-acum sunt mult mai dese firele de par alb?:D

coco spunea...

eu seman cu tata , nu-l tin minte decat cu parul gri de tanar...la 21 de ani aveam un sfert alb...crezi ca-l puteam lasa asa ? l-am vopsit negru ca originalul mmmmmmmmmuuuulti ani , acum l-am facut culoarea mierii , nu ma omor dupa el , pentru ca am tenul inchis , toata lumea zice ca-mi sta bine....dar....puteam sa-l las nevopsit ?????

adela sirghie spunea...

@Coco: bineinteles ca trebuie sa il vopsesti in acest caz, nu exista nicio indoiala. Povestea mea si dubiile si intrebarile au in centru...cateva fire, primele fire, nicidecum o situatie in care pur si simplu nu exista o alta cale.
xoxo

stilistele spunea...

si eu tot pentru cele 10 fire carunte il vopsesc; bineinteles,intr-o nuanta cu 2 tonuri mai deschisa..

adela sirghie spunea...

10 fix?
xoxo!

Anonim spunea...

Buna Adela!Te urmaresc de mult timp si sunt atat de curioasa dar nu am indraznit sa te intreb.Stiu ca inainte erai blonda,cum ai reusit sa ajungi la nuanta naturala a parului?cu ce te-ai vopsit imediat cum ai renuntat la blond si cat timp ti-a luat?
Eu sunt blonda,culoarea saten mediu,am mai avut tentative sa nu ma mai vopsesc dar nu am nimerit nuanta mea,si orice vopsea as pune se inverzeste,roscateste...as vrea sa fac o pauza,sa isi mai revina...

Mihaela Pojogu spunea...

Eu la 28 de ani sunt norocoasa cu doar 2 fire ale mele, unul in ceafa si unul in lateral. Le-as smulge daca m-ar deranja. Mi-am nuantat parul anul asta prima data, si inca nu am de gand sa ma vopsesc.

Pixxie spunea...

Si eu am cateva fire albe dar din fericire nu sunt in varful capului ci intr-o parte si se pot masca daca schimb cararea.
Mai smulg din ele dar parca ma doare sufletul, avand in vedere ca imi cade parul, ca eu incep sa mai si smulg din ele, un fir care poate are cativa ani de cand creste :(

adela sirghie spunea...

@Anonim: Am avut si eu parte de cateva luni in care parul batea spre roscat, imi aduc aminte. Nu imi placea deloc, dar am rezistat, iar efortul a meritat cu varf si indesat. Eu l-am vopist apoi cu o nuanta blond inchis numai pe parul deja vopisit deschis(oricum acela e par mort), in timp ce radacinile cresteau frumoase si naturale. Se observa diferenta, dar ma imbarbatam si...iata, a trecut:)

mariana spunea...

Daca nu m-as vopsi,clar m-ar trada parul;il urasc,este alb,complet asa ca la tata!!!
Ma gandesc cu groaza la ziua cand asa cum spunea textiera regretatei Madalina Manole,a inceput sa faca alergie la orice vopsea de par! Ce o sa ma fac atunci?
Cei drept ca il vopsesc doar de la 35 ani,insa acum il vopsesc (cu mici exceptii),lunar
Mai am si prostul obicei de a-mi schimba foarte des culoarea,pentruca toate culorile ma nemultumesc
I-am dat ordin lu fiica-mea sa descopere ceva ,prin inginerie genetica,sa nu mai incaruntim,insa nu sunt sanse
Ma tot gandesc ,oare dupa atatea vopsele,folosite,nu o sa chelim?
M-am mai gandit la alternativa unei peruci,dar parca seamana prea mult a boala!!! Cu parul,stau cu muuuuult mai prost deccat tine si eu chiar la tinerete sau adolescenta nu l-am agresat deloc,si vezi Adela,cum ma rasplateste nenorocitul!!! Maine trebuie sa merg iar la coafeza sa-mi vopseasca radacinile!!!

Silvia spunea...

@Monica - Pisica albastra
Eu folosesc henna de cativa ani, desi am o multime de fire albe. Am parul saten inchis, dupa henna capata reflexe roscate, iar firele albe se coloreaza portocaliu. Mie imi place efectul si o sa folosesc in continuare, problema va fi cand voi avea suvite albe groase, dar mai e pana atunci, sper:)

Unknown spunea...

In poza asta ai o nuanta foarte frumoasa de castaniu.

adela sirghie spunea...

Multumesc, Alex, este nuanta mea naturala, nu ma vopsesc. Cred ca era o lumina diferita in incapere, de aceea ti se pare o alta nuanta.