marți, februarie 2

prima regula a machiajului


Una dintre prietenele mele mi-a cerut un sfat in privinta machiajului. Care e prima regula a machiajului a intrebat ea. I-am spus ca prima regula este sa nu se grabeasca. De curand, mi-am dat seama cu mare stupefactie ca atunci cand ma grabesc, cand sunt contra-cronometru, parca as avea doua maini stangi cand ma machiez. Desi am ani multi de experienta(mai mult de 20), parca as fi incepatoare. In mod normal, imi ia un minut sa aplic fdt si anticearcan. Dar cand ma grabesc, fie pun prea mult, fie pun prea putin, asa ca timpul se dubleaza sau se tripleaza, pana cand reusesc sa blenduiesc cum trebuie. Si bineinteles, ma gandesc numai la cat de grabita sunt. Parca nu as fi invatat nimic in toti anii acestia. Apoi mascara mereu lasa urme negre pentru ca nu am timp(evident!)sa sterg surplusul acela de la capatul periutei. De fiecare data imi spun ca de data aceasta voi fi mai atenta, ca poate am mai invatat sa fiu mai rapida. Sperante desarte de fiecare data, insa. Pensula pentru fardul de obraz imi scapa din mana, la fel si creionul de buze. iar parul intra peste rujul deja aplicat si il intinde pe fata. Daca nu se intampla asta, atunci sigur trasez eu ceva gresit la linia superioara si am nevoie de mici retusuri. Asadar, pentru mine aceasta este prima regula a machiajului: sa ai timp suficient sa il aplici asa cum trebuie.

2 comentarii:

Gaby spunea...

În mod ciudat, la mine este tocmai invers. Când mă machiez pe fugă arăt bine. Când stau câte 15 minute să bibilesc fiecare pas arăt ca dracu, am prea mult fond de ten, prea mult blush, la ochi zici că-s bătută...ceva e dubios aici :) Nu le am cu machiatul şi pace, oricâte tutoriale aş urma.

adela sirghie spunea...

Gaby, gandeste-te ca te infrumusetezi...pe indelete. De fapt nu stiu ce sa iti raspund, din moment ce la mine e, dupa cum am marturisit, exact invers.