miercuri, februarie 3

reguli simple si eficiente de slabit


Ma declar impotriva tuturor medicamentelor de slabit: originale, false, aprobate de Ministerul Sanatatii, interzise de Organizatia Mondiala a Sanatatii-de orice fel si sub orice forma!!! Nu sfatuiesc pe nimeni sa le foloseasca. Pentru ca sunt cateva reguli simple pe care daca le aplici, nu ai cum sa ai surplus de kilograme(decat daca ai dereglari hormonale si atunci trebuie sa te duci la doctor urgent). De ce ne dorim sa fim slabe? Din vanitate si pentru ca persoanele slabe par muult mai tinere decat sunt in realitate. Al doilea motiv(dar cel mai putin invocat ca fiind prioritar)este dat de faptul ca multele kilograme in plus(pestev 6-7 inseamna multe)apasa asupra organelor interne si le deterioreaza in timp. Iata cateva reguli pe care eu le respect si nu am pus niciun kilogram in plus de cand am terminat liceul:
1 lichide multe: apa plata, sucuri naturale, ceaiuri
2 numai pui si peste
3 fara prajeli
4 exercitii fizice
5 salate fara maioneza
6 masaje sau Cellu M6(endermologie)
7 ultima masa sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare
8 fara lichide gazoase

Puteti manca ciocolata, fast food, puteti bea coca cola sau fanta, insa in cantitati mici, numai cand vi se face foarte pofta. Corpul trebuie educat sa se sature cu mancare sanatoasa. Faptul ca ravnesti mici nebunii intr-o zi si cedezi, trebuie sa insemne ca a doua zi reincepi sa mananci sanatos. Felul in care mananci arata cat de mult te iubesti. Nu e neaparat vorba de frumusete si de a fi slaba, de multe ori este vorba de sanatate.

9 comentarii:

marina spunea...

Buna, Adela! Cred ca o sa ti atragi critici de la cititoarele ce nu au un metabolism foarte fericit. Eu subscriu cu hotarare la toate punctele enumerate de tine, insa as mai adauga importanta unui metabolism norocos. Nici eu nu am avut variatii de greutate, ba chiar am mai pierdut ceva kg fata de liceu, dar cu regulile de bun simt despre care scriai, functioneaza. Am insa prietene la extreme. Unele sunt exagerat de slabe oricat de sanatos si suficient ar manca, altele orice eforturi ar face, tot au surplusuri.

Poate suntem norocoase noi cele subtirele, dar regulile de echilibru alimentar si miscare cred ca sunt esentiale pentru oricare dintre noi.

Va pup!

adela sirghie spunea...

Marina, criticele argumentate cu seriozitate sunt binevenite oricand. Din ele inveti multe lucruri:) Pe de alta parte, eu nu am mancat niciodata mult si nu am facut excese. Prietenele de care vorbesti tu trebuie sa consulte un nutritionist, pentru ca de la caz la caz, anumite alimente nu se potrivesc cu organismul nostru. Acestea pot fi detectate numai de specialisti, dupa anumite controale si analize. Prietenele tale au consultat un nutritionist sau apeleaza la curele de slabit/ingrasat clasice?
Parerea mea este ca aceste cure clasice, in cazul in care nu au rezultatele asteptate, trebuie personalizate de un nutritionist.

Camelcutza spunea...

Ai mare dreptate, si oricat de avizate ar fi niste medicamente de ministerul sanatatii, organismul poate reactiona diferit la ele. Eu sunt printre fetele cu un metabolism lenes, dar incerc sa suplinesc prin miscare si micsorarea portiilor

Mika spunea...

Ai perfecta dreptate, cu pastile nu faci decat sa iti strici metabolismul. Urmand exact pasii care tu i-ai expus am slabit usor in 2 luni si fara sa simt ca imi e foame. Ma rasfat atunci cand imi e pofta de ceva. Beau apa inainte sa manc tocmai ca stomacul sa aiba senzatia de saturatie desi am mancat putin.
Mancand sanatos poti slabi si rezultatele se vad si pe ten:)

adela sirghie spunea...

@Camelcutza@ Mika: uneori ma intreb de ce oamenii nu fac tocmai lucrurile cele mai simple si mai eficiente. E mai usor sa previi decat sa vindeci. A avea grija de tine este un job 24 h din 24. Nu ma refer neaparat la frumusete, cat la sanatate.

Rox spunea...

Buna Adela, cum ai spus si tu, stilul de viata sanatos ar trebui sa fie in primul rand pentru sanatatea noastra....nu stiu cate dintre fetele de aici s-au confruntat cu cazuri de cancer in familie si stiu cat de important este sa mancam sanatos, mai ales in prevenirea bolilor...la regulile enuntate de tine as adauga un mic dejun consistent si sanatos si o cina cat mai lejera

adela sirghie spunea...

buna Rox si bine ai venit pe beautynews! Sigur, lista poate continua, ea ramane deschisa. Sunt chiar carti intregi scrise pe aceasta tema. Eu am incercat sa sugerez doar cateva directii.

Pixxie spunea...

Conteaza foarte mult si geneticul. Daca am niste parinti obezi, si eu sunt predispusa la ingrasare foarte usor. Deci trebuie sa fac eforturi si mai mari decat cele enumerate de tine, mai ales ca sunt miniona iar doar 2 kg in plus se vad foarte usor !

adela sirghie spunea...

Hello Pixie si felicitari pentru eforturi si pentru ca nu apelezi la periculoasele pastile de slabit! Eu sunt constienta ca nu am dat in post-ul acesta decat cateva reguli simple (putine pentru unii, dar multe pentru altii) si ca subiectul merita discutat in amanunt si in profunzime. Dorinta mea a fost de a creiona cateva reguli principale general valabile.