joi, august 19

scrubul si microdermabraziunea

Din cauza caldurii, ma trezesc de foarte multe ori cu tenul incarcat. Nu plin de cosuri sau bubite, ci pur si simplu incarcat, cu puncte negre putin umflate pe zona T, iar atunci cand il ating, nu mai este dulce si neted la pipait. Am impresia ca si porii ies mai mult in evidenta. Abur la fata nu am mai facut de multa vreme , aparatul meu minune este pus la pastrare pentru vremuri mai racoroase, asa ca folosesc des scrub si microdermabraziune de la dr Brandt. Una dintre cele mai recente cititoare de beautynews imi spunea ca nu se sfieste sa foloseasca Microdermabrasion o data la doua zile, moment in care am realizat ca si eu fac aproape acelasi lucru. O data la doua sau trei zile, aplic microdermabraziunea, pentru ca scrubul nu prea mai face fata.. Zilele trecute am folosit un scrub obisnuit, apoi am pipait fata si nu am fost multumita de rezultat, asa ca am aplicat si microderma, care e mai puternica, pe zona T. Nu folosesc o cantitate mare de produs, pentru ca nu vreau sa agit mult fata si sa se descuameze. Apoi aplic o crema de zi matifianta, iar seara una hidratanta sau antirid.
Gasiti date despre Microdermabrasion dr Murad AICI.
Gasiti date despre peeling enzimatic AICI.
Gomaj fin, fara granule, AICI
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

23 de comentarii:

Roxana spunea...

Eu nu am mai folosit scrub in ultimul timp. Am citit pe un site dermatologic ca e mai indicata exfolierea enzimatica. Tot caut de ceva vreme un astfel de produs, fara succes insa. Cum tu stii cam tot ce misca in zona beauty products si mai ales news, speram sa ma poti indruma spre un astfel de exfoliant. Iti multumesc. Tenul meu este mixt cu tendinta acneica si cam reactiv la produse dure, abrazive. O zi frumoasa!

adela sirghie spunea...

Roxana, eu iti recomand Phytomer-Vegetal Exfoliant, un produs de la Phytomer pe care l-am incercat si a fost atat de soft incat parea o spuma. Cred ca nici cel mai sensibil ten nu are cum sa reactioneze. Daca pretul ti se pare mare, poti incerca si un produs nou de la Gerovital, exfoliantul enzimatic.
xoxo

Irina M. spunea...

Mi-e si frica sa te intreb cat e produsul de la Dr. Brandt (care stiu ca se gaseste numai la Sephora)...

Anonim spunea...

Daca am vinisoare sparte pe fata,poate chiar inceput de cuperoza, pot folosi exfolierea enzimatica? sau ce altceva? sys

adela sirghie spunea...

@sys: sigur ca poti folosi exfolierea enzimatica.Iti recomand tot Phytomer sau Exfoliating Fruit Enzyme Mask de la dr Murad, pe care am folosit-o si eu in urma cu vreo trei ani. Adevarul este ca mereu am investit multi bani in masti si exfoliante, nu m-am zgarcit deloc(cum fac la sampoane).

adela sirghie spunea...

@Irina M: am dat un link la o postare de anul trecut, in care descriam Microdermabrasion... e scumpa, asa este, poate o poti cumpara din strainatate cand mergi in vacanta daca simti ca tenul tau are mare nevoie de ea.

adela sirghie spunea...

O alta varianta foarte buna si atat de soft incat ai impresia ca poti sa o aplici chiar si pe ochi este Micropeeling Pschitt Magique, tot de la Sephora, am descris produsul anul trecut, il puteti cauta chiar pe blog pe google-casuta sus, in dreapta

Felicia spunea...

Si eu imi fac la 2 zile microdermabaraziune.Eu folosesc de la Biore SkinPreservation Even Smoother Microderm Exfoliator 3 oz (85 g),pe care-l cumpar din state cu 14$,este f.OK.In cazul in care mi se termina, voi folosi bicarbonat de sodiu,am auzit ca este f.bun.
Dupa exfoliere , o data pe saptamana folosesc Murad Pomegranate exfoliating mask.

Roxana spunea...

Prompta si informata ca intotdeauna. Merci frumos. Mi-ai inseninat ziua. Ma framanta de ceva timp problema exfoliantului. Seara buna.

Liv spunea...

Adela, peelingurile acestea enzimatice se folosesc in fiecare zi?
Eu am tenul ingrozitor de sensibil si fac un fel de scrub o data pe saptamana, adica masez usor zona T cu degetele si atat (in rest nu pun apa pe fata).
A propos, citeam in link-ul postat de tine despre microabraziune ca ai reusit sa estompezi petele cu niste produse, imi poti spune ce ai folosit?
Eu am niste zone de hiperpigmentatie sub ochi, de cand am facut tratament cu un antibiotic foarte puternc, si foloseam crema cu SPF50, stiam ca fotosensibilizant tratamentul, dar tot mi-au aparut aceste pete dupa o zi de vara in care am stat mai mult timp pe-afara. De vreo 4 ani am petele, si am folosit cred un milion de produse depigmentante, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe. S-au mai estompat ce e drept, iarna aproape ca nu se vad, dar vara sunt din nou vizibile :(.
M-am gandit si la tratamentul cu laser sau IPL, dar am citit undeva ca daca petele sunt profunde, laserul le poate agrava, si nu vreau sa risc.
Merci, te pup!

adela sirghie spunea...

@Felicia: si eu ma gandeam sa imi cumpar masca cu pomegranate de la dr Murad, cea de la kiehl's e pe terminate. O alta varianta care mi-ar placea este cea cu rasini tropicale de la Sisley. Sau ceva de la Dermatologica, pentru ca de la ei nu am incercat niciodata nimic.
De bicarbonat de sodiu nu stiu nimic, dar te rog mult sa imi lasi un mesajcu detalii daca il folosesti, pentru ca sunt foarte interesata.
xoxo!

adela sirghie spunea...

@Liv: Pschitt magique se putea folosi in fiecare zi, de Phytomer nu imi mai aduc aminte, dar fiind si el foarte soft, cred ca o data la doua zile.
Pentru estomparea petelor de pe frunte am folosit serumuri cu vitamina C, dar daca fac plaja, sa stii ca si la mine se accentueaza. Asa ca...nu fac plaja.
Nici eu nu recomand laser sau IPL, le evit cat de mult pot. Daca as fi fost convinsa de rezultate, le-as fi incercat pana acum, dar nu am deloc incredere in aparatura medicala din Romania.

Anonim spunea...

eu sunt fan`` al acestui produs.

te pup
Anonima......care citeste arhiva.

mada spunea...

si eu am renuntat la scrub si folosesc in locul lui Pschitt Magique de 2 ori pe saptamana ... mie mai imi place si un gel de spalat pe fata de la Olay pe care l-am tot folosit vara asta pentru ca la fel am patit si eu: ma trezeam cu fata uleioasa, iritata si cu porii vizibili ... dar dupa ce ma spalam pe fata cu gelul si mai dadeam un puf cu apa termala eram ok. Gelul de la Olay mi s-a parut f bun: improspata tenul fara sa il usuce...

D3lia spunea...

Adela un sfat te rog: am 26 impliniti alaltaieri, desi nu ii arat am observat mici firicele in jurul ochilor, blestematele riduri care vad ca nu ma cruta nici pe mine. Seara folosesc un balsam long-lasting importiva cearcanelor Eyliplex-2 cumparat de la Sephora. Desi nu am observat nici o imbunatatire in privinta asta il folosesc in continuare pt ca e putin mai gras si imi hraneste bine zona aceasta mai sensibila. Crema asta ,mai are un compartiment cu un gel de zi ce are efect de lifting insa mi se pare ca e prea dur pt mine. Imi poti recomanda tu o crema sau un gel de zi pt primele riduri? Nu conteaza pretul. Mentionez ca folosesc zilnic anticearcan. Multumesc mult

adela sirghie spunea...

@D3Lia: bine ai venit pe beautynews si La multi ani din toata inima.
Eu iti recomand firma Lierac de la farmacie, insa numai daca esti foarte sigura ca la 26 de ani ai nevoie de asa ceva, pentru ca uneori panica noasta de femei frumoase si cochete o ia inaintea problemei(mi s-a intamplat, cu mare onor, si mie!)
xoxo

adela sirghie spunea...

@Anonim: eu il consider cel mai bun pe care l-am inceracat pana acum.

realbadpisy spunea...

foarte faina noua tema!!

Anonim spunea...

eu nu am sephora in oras doar Douglas...:( nu imi poti recomanda alt produs de microdermabraziune care se comercializeaza in douglas? Criss

adela sirghie spunea...

@Criss, bine ai venit pe blogul meu. Problema este ca eu nu am incercat alta microdermabraziune, iar in privinta recomandarilor sunt, trebuie sa recunosc, destul de conservatoare, in sensul ca nu pot propune ceva ce nu am incercat. Felicia, una dintre cititoarele blogului, care lucreaza in farmacie, sugera Biore sau bicarbonat de sodiu- pe ambele vreau sa le incerc si eu. Dupa ce termin dr Brandt, am hotarat ca voi folosi bicarbonat de sodiu, voi cauta pe google o metoda de preparare, scriu reteta pe blog dupa ce ma documentez:)
xoxo!

Anonim spunea...

multumesc mult pt raspuns! te admir sa stii! Criss

adela sirghie spunea...

Criss, ma bucur ca esti cititoarea blogului meu, te invit la comentarii ori de cate ori ai vreo nelamurire in materie de beauty!
xoxo!

Anonim spunea...

DAAAA...vrem reteta cu bicarbonat!!


Apropo, autobronzantul vichy pe care l-am cumparat de pe blogul tau este minunat!!!
Dana