marți, februarie 9

Cum aplici fondul de ten?


Eu aplic fondul de ten cu mana. Cu buricele degetelor, mai precis. Blenduiesc tot asa. Am la dispozitie si buretei performanti, si pensule adecvate. Insa asa cum fac eu, mi se pare rapid si precis. Buretelul trebuie inmuiat in apa, la fel ca si pensula, iar asta nu imi place foarte mult. In plus, am impresia ca daca ma bazez pe accesorii, folosesc mai mult produs(incearca sa speli imediat dupa ce le-ai folosit, un buretel sau o pensula, sa vezi ce cantitate de fdt se scurge in chiuveta, "la canal") Buretelul se murdareste repede, chiar daca il speli ramane putin murdar, imbibat, se vede cand este folosit a doua oara. Pensula-la fel, trebuie spalata dupa fiecare folosire, altfel bacteriile se agata de ramasitele de fdt si de perisorii din pamatuf.
Cand aplici cu degetele, trebuie daor sa te speli bine pe maini (inainte si dupa) si sa intinzi bine si uniform.
Folosesc pensula umezita doar uneori, cand aplic fdt sub forma de baton, insa din start stiu ca am suficient timp sa fac toate "operatiunile" necesare. Dar fdt baton poate fi intins si cu mana, la fel ca cel lichid.
Stiu ca profesionistii apeleaza des(sau intotdeauna) la aceste ustensile, insa cred ca machiajul zilnic este altceva, trebuie simplificat pe cat posibil, ca sa nu iti inghita jumatate din timpul liber. Si corectorul de ochi il aplic tot cu mana, dar din cand in cand mai sterg surplusul cu o pensula mica si foarte moale. Tot la pensula mica apelez si cand camuflez un cos si trebuie sa armonizez cu restul fetei.
Imi sunt necesare multe pensule cand aplic: pudra solida sau libera, fardul de obraz sau de ochi, rujul sau glosul.
In cutia cu pudra solida am un buretel cu care retusez in timpul zilei, in special zona T. Il schimb des, il miros des, daca mi se pare ceva ciudat, il arunc direct in cutia de gunoi.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adela, am vazut ca ai mentionat corectorul pt ochi. te rog sa ma sfatuiesti (din nou :P) intr-o dilema de beauty: as dori un corector care sa acopere cearcanele/ oboseala/ orice si sa dea luminozitate. 2 in 1 deci.
stiu k l-ai recomandat pe cel de la E. Funkhouser dar eu nu voi mai fi in Rom in perioada asta deci n-am cum sa fac rost de el.
am auzit k multe fete folosesc Touche Eclat YSL pe cearcane dar eu aratam k o stafie cu el, il foloseam in alte locuri.
ce mi-ai recomanda? plec in Italia asa ca voi avea de unde alege.
te pup si merci mult pt raspuns
Rox

adela sirghie spunea...

Rox, cred ca nu foloseai nuanta potrivita de Touche Eclat, pentru ca este un produs foarte bun. Am avut Touche Eclat de mai multe ori, cu siguranta o sa il mai cumpar dupa ce termin Eddie Funkhouser. Alte doua variante incercate de mine au fost Shiseido si by Terry. O alta varianta foarte laudata in strainatate este cel de la Laura Mercier, dar eu nu l-am incercat inca.
Fii foarte atenta la nuanta corectorului, trebuie sa fie doar putin mai deschisa decat restul fetei. Ia in calcul nuanta fetei tale dupa machiaj(fondul de ten, pudra si fardul de obraz schimba nuanta naturala). Sa ma tii la curent, da?
Vacanta frumoasa in Italia:)

Sim spunea...

Si eu fac la fel, imi pare cel mai igienic asa.
Nu am incredere in bureti oricat i-as spala iar cu pensulele dureaza prea mult.

Butterfly spunea...

Si eu tot cu degetele il aplic, mi se pare cel mai rapid si cel mai eficient, ai dreptate ca ramane mult produs in burete si apoi trebuie sa ii schimbi si destul de des pentru ca se pateaza, deci cel mai la indemana sunt tot degetele :D

Monica G spunea...

pentru Rox: eu pentru cearcane folosesc de ceva vreme Erase paste de la Benefit, acopera f bine si te tine f muuuult.Nu e un concealer doar pentru ochi, ci pentru toata fata (insa eu il folosesc doar pentru ochi)acopera orice fel de imperfectiune, cos sau semn.F important sa citesti instructiunile de folosire si sa urmezi pasii.Se gaseste in 3 nuante: fair, medium si deep. O poti testa la Sephora.

Anonim spunea...

ms pt raspuns!! touche eclat era f bun, intr-adevar,dar sub ochii mei crea un efect f ciudat...probabil am si o hiperpigmentare pt k sunt bruneta... cred k o sa incerc by terry, sa vad cum stau si cu banii :) de la shiseido am crema anticearcan, am vazut k ai facut o data testimonials, e minunata!!!
te pup Rox
p.s. plec la studii, dar tot o vacanta sper ca e :P

Anonim spunea...

monica, multumesc pt sugestie! il vazusem si eu. o sa vad cum sta treaba si cu el :) Rox

Magda spunea...

ce funny e poza :P si eu tot cu degetele il aplic,se intinde mai usor,mai uniform si cred ca este si mai igienic.

Alina spunea...

am incercat o singura data sa aplic fondul de ten cu buretel special dar nu mi-a placut deloc cum se intindea (desi am auzit ca asa s-ar intinde mai bine; poate nu l-am folosit eu cum trebuie). dar:
1. nu mi se pare igienic si uneori chiar nu as avea timp sa-l spal imediat dupa folosire
2. cu degetele mi se pare ca se intinde mai uniform
3. cu buretele se pierde mult fond de ten cand il speli deci ..

Annamaria spunea...

Fairy Adela, I need your help :).

Se pare ca anii isi pun amprenta in jurul ochilor mei, oricat de mult am incercat sa evit acest lucru. Din pacate, cearcanele se accentueaza 'vazand cu ochii'...sau poate mi se pare mie..nu stiu. Cert este ca am mare nevoie de anticearcan. Za big problem iz ca eu am pistrui!!! :) Nu am folosit niciodat FDT, pudra si asa mai departe. Imi e teama ca daca aplic anticearcan acele zone vor fi complet lipsite de pistrui in timp ce restul fetei e bombardata :)

What should I do? Help me...priti plizzz :) Multumesc anticipat pt raspuns.

adela sirghie spunea...

Anticearcan by terry sau touche eclat de la YSL. Si cel de la Shiseido este foarte bun Incearca-le pe toate, apoi ia o decizie. Nu incerca texturi solide, ci doar fluide, acestea din urma sunt cele mai "invizibile"

Annamaria spunea...

I will try! :) Multumesc f mult.

Annamaria spunea...

And the winner is.... Touche Éclat by YSL ;;). Miroase extraordinar, cearcanele sunt ascunse si pistruii inca la locul lor.

adela sirghie spunea...

si celelalte cum ti s-au parut?

Annamaria spunea...

By Terry nu am gasit la Douglas, iar concealer ul de la Shisedo imi acopera ceva mai mult pistruii. Am incercat si Dior Korrektur, rezultatul era la fel de bun ca si in cazul YSL, insa m-am indragostit iremediabil de designul lui Touche Eclat. :) E perfect! Eram foarte ingrijorata de cearcanele mele, desi prietenele imi spun ca nu sunt exagerate. Acum sunt fericita hihi :)