miercuri, august 18

Mici nemultumiri la saloane de lux

Anul acesta am fost de trei ori la pedichiura. Prima oara, la salonul Veronicai, pe care o iubesc si pe care o consider nail artist(in ultimii cinici ani numai la ea am fost) si de doua ori in Dorobanti. Prima oara la Q Studio, la o fata tanara si draguta pe care mi-a recomandat-o multa lume. A fost ok, dar nu se compara cu Veronica, asa ca am plecat de acolo cu gandul ca lasa, asta este, am facut si eu o incercare, unghiile arata cat de cat ok. Atunci cand te duci la un salon de lux, eu cred ca poti ridica pretentii, mai ales cand stii foarte bine ce inseamna o pedichira de nota 10(pentru mine, e cea facuta de Veronica, deci stiu din experienta ca se poate sa nu ai nimic de comentat). Iata ce a gresit:
-a folosit o singura vata cu dizolvant pentru toate unghiile, iar Veronica avea pentru fiecare unghie in parte, ca sa fie sigura ca nu raman deloc urme sau pete de la oja
-am stat foarte putin la inmuiat, ceea ce este un minus major, pentru ca daca nu inmoi foarte bine pielea, nu o poti indeparta cu succes. Ceea ce s-a si intamplat.
-nu a insistat suficient cu pila la calozitati, asa incat peste trei zile acestea erau iar intarite, desi am atentionat-o
-nu cred ca stia foarte bine sa impinga pielitele, pentru ca sub oja am vazut ca ramasese un strat fin de piele care nu fusese indepartat, lucru care m-a intristat
-am rugat-o sa imi frece putin unghia cu o perie, apa si sapun, ca sa degreseze foarte bine si sa nu imi sara oja dupa doua saptamani. A ramas tare uimita, a spus ca ea degreseaza cu apa apoi cu acetona si ca oricum nu are perie mica. Oja a inceput sa sara dupa o saptamana, o mai ajustam eu.
Masuta de mani si fotoliul de masaj pentru pedi erau la parter, in acelasi salon cu receptia, cele 10 scaune pentru hairstyling si grupul cu trei scafe. Nu vad niciun inconvenient ca manichiura sa fie in acelasi salon, dar cand vine vorba de fotoliul de pedichiura, nu mi se pare deloc elegant ca toata lumea sa se poata uita sub fusta ta, cand te foiesti sau tii piciorul in sus pentru curatarea calcaielor, mai ales ca la Q Studio erau si barbati.
A costat 39 ron, cu tot cu lac, nu am inclus aici si spaga.
Am plecat spunand ca nu mai merg la ei, nu e o dezamagire majora, dar nu am fost multumita, pentru ca si eu stiu sa fac ceea ce face ea. La fel ca in cazul epilatului, daca eu stiu sa fac la fel de bine ca tine, nu are rost sa mai fac programare si sa las bani la tine la salon.
A doua incercare a fost astazi, la salonul unde ma tund de obicei, tot in Dorobanti, Tony's Style. Am mers la ei pentru ca Veronica era in vacanta si nu aveam alta solutie. Am intarziat un sfert de ora, dar a fost draguta si m-a asteptat. Iata ce a gresit:
-cu vata si cu dizolvantul la fel- a facut economie, nu a avut ceva separat pentru fiecare unghie, deci la final, suprafata acestora era rosiatica si cetoasa.
-la fel, am stat foarte putin la inmuiat, poate un minut(tot atat a stat si clienta programata dupa mine, care venea frecvent acolo, deci nu era din cauza ca am intarziat)
- pila mare, pentru calozitati si talpa era de toata jena, mai bine mergeam eu cu piatra mea ponce, de-abia se simte ca am fost la salon. A insistat pe zonele cu problema, cum am rugat-o, insa fara mare spor, nu o ajuta pila aceea, care era fixata pe un maner de plastic si cam dansa.
-incaperea era la mansarda, erau doua mese de mani si doua de pedi, era ok ca era o camera separata, dar cam multa galagie si barfa dupa parerea mea.
Am platit 45 ron, cu oja cu tot, dar pretul nu include si spaga.
Ambele saloane erau curate si cochete, dar nu as mai merge la niciunul dintre ele pentru pedichiura.
La Veronica eu platesc fix 60 ron pentru o pedichiura clasica. Pedichiura Spa costa 70 ron.

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

18 comentarii:

Ema, Brasov spunea...

Cand aud de "salon de lux" automat ma gandesc ca nu au ce cauta acolo decat cele care fac cu pasiune meseria si sunt motivate financiar corespunzator pretentiei de "salon de lux". Aceste saloane au investit urias in locatie, mobilier, produse, reclama incat numai un inconstient/inconstienta si-ar permite sa rateze posibilii clienti.
Nu se compara cu un salonas de cartier care trage de consumabile, doar-doar o mai ramane ceva si pentru chirie.
Acum cativa ani, am dat o proba la un salon de lux din Brasov (avea de toate: reclama la posturile locale, locatie, mobilier de-ti lua ochii, produse performante, etc.) dar cand am vazut/auzit care era atitudinea patroanei fata de clienti - lucra si ea la cosmetica - mizeria ascunsa si instrumentarul murdar folosit cu incurajarea patroanei, am plecat fara sa ma mai uit in urma.

Diana spunea...

Eu imi fac manichiura si pedichiura numai la salon - chiar nu ma descurc de una singura desi, in ultima vreme, am incercat macar sa-mi aplic oja in caz ca vreau sa o schimb sau sa repar vreo unghie.
Mi-as dori sa incerc o pedichiura la Veronica, intrucat eu nu am gasit niciuna pana acum care sa foloseasca vata cu dizolvant pentru fiecare unghie in parte sau care sa ma insiste suficient pe calozitati.
La ce salon o putem gasi?

adela sirghie spunea...

Ema:serios, "trageau"de dizolvantul acela, ceva de speriat!

adela sirghie spunea...

@Diana; te rog scrie-mi pe mail si iti dau telefonul ei. Are un mic salon unde lucreaza numai ea, langa Mosilor. Eu nu i-am cerut acordul pentru a scrie acest articol, nu stiu daca vrea sa ii fac public telefonul, dar am mai dat mobilul ei catorva prietene.
adelasir@yahoo.co.uk

Madalina spunea...

M-am programat la Veronica pt saptamana viitoare! Yuppyyyyyy
Revin cu pareri

adela sirghie spunea...

@Madalina: te rugam mult sa ne spui parerea ta sincera!

Anonim spunea...

Neata!


am fost si eu la salonul cu pricina ca sa ma tund (mi s-a pus pata,exact cum ti se intampla si tie,asa cum am citit in arhiva)la Catalin,asa cum tu mi-ai recomandat ....astept sa ma spal sa va spun impresiile totale.

salonul mie personal nu mi s-a parut de lux, probabil zona te duce cu gandul ca poate e de lux dar interiorul cat si exteriorul este modest.

te pup
si promit ca revin cu toate detaliile despre tunsoarea mea :)

Anonima ...care citeste arhiva

Madalina spunea...

Cu siguranta asa voi face!

PS: Am de gand sa incerc o pedi spa :)

adela sirghie spunea...

@Anonima: ai mare dreptate, ceea ce am numit de "lux" inseamna de fapt curatel si decent(la prima vedere). Am luat termenul de accept general(de lux=cu pretentii, de Dorobanti, cu preturi mai maricele decat saloanele obisnuite), dar de fapt nu era nimic, cum bine ai spus, "de lux " in ele. Insa am realizat ca poate tocmai o astfel de rubrica lipsea pe Beautynews, despre saloanele de beauty din Romania. Mai ales ca eu cunosc bine si Eden Spa, si Silhouette si Miko.

adela sirghie spunea...

@Madalina: trebuie sa iti spun ca salonasul Veronicai nu este de lux, dar serviciile, produsele si consumabilele si rezultatul sunt de nota 10! Enjoy!

Anonim spunea...

Buna Adela,


probabil deja esti in vacanta....ce fain:)

nu am vrut sa deranjez cu remarca mea, eu nu ma asteptam la un lux orbitor,de fapt nicinu ma intereseaza cum arata ``cosmelia`` atata timp cat sunt tunsa corect,decat LUX si ies cu o freza `` de zile mari`` ...in concluzia mana care tunde conteaza pt mine.

pup

Anonima...care citeste arhiva.

adela sirghie spunea...

@Anonim: dar aveai dreptate, lux inseamna altceva. Eu m-am luat dupa terminologia de tabloid.

Anonim spunea...

revin cu detaliile promise:

am plecat catre salonul ``de lux`` intr-o graba nebuna, fiica mea vroia sa mearga cu mine ..ba ca nu mai merge ...asa ca am plecat fara dupa lungi negocieri ...si am intraziat 15 minute.Casuta in care este salonul este modesta dar curatica si cochetica(m-au servit cu o cafea in pahar de plastic de la dozator gen Gara de Nord.....halal fite de Dorobanti, pe mine nu ma supara aceste situatii ci ma amuza),personalul dragut.....si acum sa va povestesc procedura:

-spalat par -am crezut ca D-na Samponeza o sa imi rupa parul, nu am sa inteleg never-ever de ce anumite D-na Samponeze cred ca trebuie sa iti rupa jumatate din podoaba capilara pt a iesi un spalat perfect,in concluzie pe viitor merg deja spalata

Ma asteptam, ca inainte de spalat sa vorbesc cu stilistul si acesta sa ii spuna Samponezei ce anume sa foloseasca pt tipul meu de par, nu a fost asa.....poate sunt eu paranoica sau poate D-na Samponeze e specialista si a stiut ce sa foloseasca potrivit tipului meu de par(sincer ma indoiesc).

-tuns - stilistul mi-a placut , m-a tuns ok, avem aceeasi notiune de taiat varfurile care se masaoara in max 1 cm,omul stie ce face si este si de bun simt

-coafat -aici iar am avut o problema :)( mentionez ca eu am parul rar, subtire si moale...adica`` toate bubele rele in c.... babei mele``), nu pot sa inteleg (se pare ca nu inteleg multe :)) coafatul la 4 maini(adica cel facut de 2 persoane) una trage stanga una dreapta tu esti la mijloc cu parul tau subtire,rar...si din ce in ce mai rar de atat tras......

am plecat multumita,tunsoarea ma interesa si eram si coafata fain.

m-am spalat ...si se aseaza frumos fara a necesita prea mai artifici din partea mea.


Concluzia mea:

am sa mai merg la acest salon, dar merg spalata si cer sa ma coafeze o singura persoana....tunsoarea este super.


Anonima... care citeste arhiva.

Anonim spunea...

am uitat ce era mai important sa iti multumesc pt recomandarea facuta.

Anonima...care citeste arhiva

Anonim spunea...

Am fost si eu la Tony's de 2 ori si Catalin intr-adevar este super pt vopsit +tuns varfuri!
Restul,spalat,coafoat,receptionera sunt de nota 3 cel mult si ar trebui zburate de acolo ASAP!Ca sa dau cel mai mare exemplu de prost gust pe care l-am trait vreodata intr-un salon,dupa ce las spaga fix 10% din 255RON,ma intreaba receptionista:pai si cum sa ii impart 15 lui catalin si 10 la spalat?Nu imi vine sa cred si nimanui din jur caruia I-am povestit ca asa ceva ti se poate intampla intr-un salon cu pretentii chipurile.....

adela sirghie spunea...

Cred ca la saloanele din Dorobanti nu se va schimba curand mare lucru. Aici, in zona aceasta, lucreaza unii dintre cei mai buni stilisti, de aceea aleg sa merg aici. Personalul este un pic dereglat, asa este, dar eu am ales sa ignor...
Eu nu las spaga samponezei, ii las doar stilistului, sa se descurece el. Daca te mai intreaba vreodata la receptie cum sa imparta, spune-i ca lasi asta la alegerea lui Catalin, sa faca el cum vrea. Sau-mai bine, da-i direct lui.
La plecare, poti tranti putin usa:)

Anonim spunea...

Nu va faceti manichiura-pedichiura la Silkiss Spa Buftea, au o manichiurista de etnie roma care nu stie meserie deloc. Am fost foarte nemultumita, nu merita banii.

Anonim spunea...

La Silkiss Spa Buftea au o manichiurista pe nume Ivona, tare nepriceputa.Aveți grijă pe mâna cui vă lăsați mâinile. Nu va recomand!