vineri, octombrie 23

dizcutzii cu o samponeza

Acum cateva zile am fost la coafor,trebuia sa tai vreo 2-3 cm din lungime, pentru ca parul nu mai statea cum trebuie, iar varfurile erau cam vraiste, pentru ca pe ele mai rezista inca o mica si ultima dovada ca am fost blonda... undeva, candva...
Imi place mult de tot cand imi spal parul la coafor, pentru ca vine la pachet cu un masaj al scalpului, absolut divin. Si in timp ce eu eram pe jumatate adormita, samponeza ma intreaba daca apa este ok. I-am raspuns ca prefer sa nu fie foarte calda, ci un pic mai rece. Si atunci ea si-a luat rolul in serios si mi-a spus ca eu am parul gras( ah ce noutate!)si ca imi recomanda sa ma spal cu apa cat mai calda, cam cat suport eu de calda, ca in aceste fel pielea capului se va curata foarte bine de sebum. Nu i-am raspuns nimic, am savurat in continuare minunatele momente de masaj, insa de atunci nu imi mai revin. Cred ca am facut o greseala ca nu i-am raspuns, dar sunt sigura ca nu m-ar fi ascultat, ci mai degraba, in logica ei de samponeza, ar fi crezut ca vreau sa ma dau mare si sa o corectez pentru ca eu sunt clienta la un salon de fitze, iar ea- o angajata. Sigur, daca speli parul gras cu apa calda calda, sebumul dispare. Insa glandele sebacee, vaduvite de grasimea in care se lafaie de cand se stiu, simt nevoia ca in urmatoarele ore sa incinga si mai tare cuptoarele de produs sebum, ca sa il puna la loc. Asa ca...ce iei pe mere, dai pe pere. In final, productia de sebum va fi excitata la maxim, iar rezultatul va fi o ingrasare si mai mare a parului.
Trebuia sa ii spun? E mai bine ca nu i-am spus?
Daca preiau acest truc si unele fete care nu stiu ca samponeza greseste?

18 comentarii:

Beatrix spunea...

Vai Adela ce amuzant ai denumit-o "samponeza":))

Eu stiam ca nu e bine sa te speli cu apa calda ci cu apa cat de rece. Cat de rece poti ca sa stimuleze scalpul si sa ii de-a parului stralucire. Apa calda poate fi comparata foarte bine si cu placa de intins parul, au aceleasi efecte asupra superbului nostru par.

Ei bine samponeza cred ca vroia extra bacsis pentru informatiile oferite:))

camelcutza spunea...

parul gras e un mare stres,iar cine il are,cred ca stie toate trucurile posibile,nu se lasa dus de sfaturile binevoitorilor samponezi...eu stiu pe cineva care a incercat sa se spele cu detergent de vase,ca zicea reclama ca distruge grasimea:))

Ella Gheorghiu spunea...

Wow..nu stiam asta,Adeal!si eu am un par gras..la 2 zile trebuie spalat..e mai ok de cand folosesc Phyto cedrat,dar el tot gras vrea sa ramana.Mereu ma spal cu apa cat mai calda,nu fierbinte,caci mi-e frica sa nu racesc la cap,insa voi incerca folosesc o apa mai calaie ca sa zic asa..tu ai gasit solutii miraculoase pt parul gras?mi-ar placea ca intr-o zi sa descoperim secretul!nu suport sa vad par gras ,am colege care il lasa liber pe spate chiar daca sunt in a 3 sau a 4 a zi si yach..dar nici eu nu le pot spune.Probabil ca e mai bine ca nu i-ai spus samponezei caci ea tot la parerea ei ar fi ramas cu siguranta si nu ati sfarsit decat cu o contradictie conrinuua..te-am pupat!

Unknown spunea...

Sunt ceva de groaza unele fete din saloanele de coafura, trebuie sa duci adevarate lupte de convingere uneori! Acum vreo 2 luni am mers la un alt salon, la o stilista foarte bine vazuta, cu care m-am certat nevoie mare, pentru ca nu voia sa ma tunda pe parul uscat. Din experienta, stiu ca parul meu ondulat, daca este tuns pe ud, arata cu totul altfel atunci cand se usuca, dar degeaba! Ea nu si nu si nu! Cred ca ii era prea lene ca sa isi dea silinta sa imi tunda rebeliunea in varianta uscata! I-am zis la revedere si am mai asteptat 2 saptamani ca sa se intoarca coafeza mea din concediu.

cmaria spunea...

Sincer, trebuia sa-i spui!
Chiar la saloane mai "scumpe", dar si la saloane de "cartier" (unde nu au samponeze- si spala coafeza, sau, ma rog "stilista", cum le place acum tuturor din bransa sa li se spuna- total incorect dupa mine-) am intilnit si eu, de multe ori, aceeasi greseala (si eu am parul gras, dar vopsit din cauza de muuulte fire albe, insa la cel mult 2 zile trebuie sa-l spal, altfel e dezastru).

Raluca spunea...

trebuia sa ii spui. eu sunt foarte frustrata din cauza ultimelor experiente la coafor :)) si de atunci nu mai tac din gura cand nu-mi convine ceva. am fost politicoasa si m-a tuns ( foarte !!) stramb; alta data m-a coafat exact invers decat i-am spus ( pt un eveniment foarte important, si am iesit ca un copil retardat in poze ) asa ca... e parul meu, iar ele sunt platite sa faca exact ce le spun eu si nu ce cred ele.daca nu , ma duc la alt salon, ca sunt o groaza de saloane. acum, de 4 luni astept sa-mi creasca parul la loc ca sa-l pot indrepta macar, si nu-l pot purta decat in coada pana atunci >:P

Anonim spunea...

oricum nu cred k ar fi schimbat cu ceva situatia daca tu incercai sa-ti expui punctul de vedere acolo..la urma urmei tu iti cunosti parul cel mai bine,tu ai trait alaturi de el toti acesti ani momente mai mult sau mai putin placute,ea cunoaste decat"teoria"standard specifica fiecarui tip de par..de exemplu nu poti sa spui k efectele sunt aceleasi pentru absolut toate persoanele care au parul gras,atunci cand folosesc un sampon recomandat acestui tip de par..si sincer nici macar stilistul meu nu poate sa se declare pe deplin cunoascator al"mofturilor"la care ma supune podoaba mea capilara..doar eu am reusit sa-l disciplinez cu adevarat..am incheiat un pact:eu te"hranesc",iar tu ma rasplatesti si crede-ma functioneaza..

Alexa spunea...

Da, cred ca e ca in cazul pielii grase, unele persoane folosesc produse foarte agresive care nu fac in final decat sa stimuleze si mai mult productia de sebum.
Hmm cred ca ar trebui sa spunem, desi ar fi prost interpretat ca o critica nu foarte bine intentionata, noi in ipostaza de clienti si ei...specialisti in domeniu.

lorenabr spunea...

Buna,

Mai bine, NU ca nu asculta. Si cine stie cu ce surpriza va mai treziti dupa masaj, dupa samponare sau coafura. Rar spun ceva la masaj sau la coafura. Am observat ca e mai bine asa :) din pacate uneori.
Duminica placuta.

adela sirghie spunea...

Raluka Afronie, bine ai venit pe beautynews!
Interesant pact: eu te hranesc, tu ma rasplatesti...

adela sirghie spunea...

pt lorenabr: bine ai venit pe beautynews!
si eu m-am gandit ca nu are rost sa ii spun nimic, parea genul de persoana autosuficienta.
Sa speram ca data viitoare este libera cealalta sampneza, care imi place mai mult, pentru ca nu are interventii in timp ce imi face masaj.

adela sirghie spunea...

eu stiu ca e bine sa speli parul gras cu apa potrivit de calda, apoi sa clatesti cu apa mai rece, in functie de cum suporti, desigur, pentru ca va da parului stralucire.

Gaby spunea...

Varianta mea care este în acord cu ce spui tu, Adela :)
Spălat părul cu apă caldă ca să se deschidă cuticulele şi să-şi facă treaba şamponul, apoi clătit cu apă rece pe lungimea părului (nu pe scalp) ca să ajutăm cuticulele să se închidă şi să avem un păr strălucitor. Eu aşa fac. Iar masaj la cap când mă spăl îmi face prietenul că doar aşa scapă de gura mea. Şi nu-i dau bacşiş :)

Anonim spunea...

Eu am un par foarte gras la radacina si foarte uscat pe lungime si la varfuri. Nu suport sa-mi vad radacinile uleioase, asa ca imi spal parul zilnic,dimineata, cu apa calda, nu fierbinte, si il clatesc cu apa aproape rece. Nu-l pot spala la 2 zile, pentru ca se electrizeaza si arata foarte urat.
Avand in vedere ca am si tenul extrem de gras, era de asteptat ca parul sa fie la fel.Sampoanele pentru par gras nu mi se par eficiente, am observat ca daca folosesc toate tipurile de sampoane, parul meu este la fel.

Magda spunea...

cand am citit postul pana la jumate ma gandeam cum sa imi exprim punctul de vedere ca nu-i f bine sa folosesti apa calda dar la final m-am convins ca tu stiai asta deja.apa fierbinte afecteaza foarte mult parul,asa-i.ce aiurea sa primesti astfel de sfaturi...


bine am revenit,nu?:P

adela sirghie spunea...

magda, de aceea am dat titlul dizcutzii cu o samponeza, ca sa iau putin peste picior aceste angajate la coafor care dau sfaturi "utile".
Ai dreptate, am vrut sa induc in eroare(doar putin!)publicul...

Vacutzul spunea...

Scuze ca intervin in discutiile voastre. Dar pe scalp nu e bine sa dai cu apa foarte rece si nici foarte calda ci potrivita. Clatirea finala se face cu apa rece si se face doar pe varfuri pentru acea stralucire mentionate de voi. Nu vei scapa de probleme cu sebumul doar datorita temperaturii apei. Poate sa fie apa foarte rece si un sampon foarte degresant si parul va arata ok dar se va stimul mai mult secretia de sebum trebuie un sampon care sa te ajute sa stabilizezi toata aceasta secretie. Si e absolut normal sa te speli la 2 - 3 zile. Mai ales ca femeie. Poate unele fete doresc sa se spele la saptamana :)

adela sirghie spunea...

LIKE pentru Vacutzul:)