joi, octombrie 29

oare crema de noapte este optionala?


Inspirata de comentariile trimise de voi la postarea anterioara, ma gandeam ca ar fi necesare cateva mici amanunte referitoare la Dr Murad versus dr Hauschka.
Ambii propun tratamente elaborate, in care folosirea sau ne-folosirea cremei de noapte este doar un amanunt oarecum...luat din context. Sigur, ambele tratamente au fani inraiti, pentru ca sunt tratamente cunoscute, care au dat roade si au scapat zeci de mii de oameni de riduri, acnee, cuperoza scl.
Dr Murad spune ca tratamentul de noapte este esential pentru o piele sanatoasa si frumoasa, iar dr Hauschka ne indeamna sa renuntam la acest ritual. Daca ideea de a renunta la crema de noapte ti se pare foarte dificil de imaginat, tot el vine cu solutia. Daca o viata intreaga te-ai "cremuit" seara, nu iti stresa tenul dintr-o data. Incearca varianta soft, renunta la acest ritual o seara pe saptamana, apoi treci la doua, trei...sapte. In acest fel nici tenul tau nu va suferi, iar tu vei avea suficient timp sa te obisnuiesti cu ideea. Tot dr Hauschka este de parere ca uleiurile, cremele si serumurile folosite ziua, sunt suficiente pentru a suplini cererea epidermei pentru hidratare, aparare, protectie, oxigenare scl.
Eu nu am folosit metoda dr Hauschka decat maxim 2 seri pe saptamana, pentru simplul motiv ca imi plac cremele foarte tare si imi pare rau sa le las nefolosite pe masuta de toaleta.

17 comentarii:

Zuzele spunea...

eu ma cremuiesc in fiecare seara, de multi ani. nici nu mai tin minte cand m-am pus la culcare fara o pelicula parfumata sau nu pe fata. uneori mi s-a intamplat sa ma trezesc dimineata cu o piele fina, luminoasa si curata, alteori sa fie incarcata si uleioasa. chiar vroiam sa te intreb, adela: e bine sa te demachiezi si dimineata? mie nu-mi place sa ma spal pe fata si, poate sunt paranoica, dar mi-e sila de apa de la robinet. am si momente cand folosesc geluri spuma de spalat pe fata, dar ma clatesc cu apa plata. Asa ca, sa scutesc toata treaba asta, prefer sa ma demachiez.
Sa stii ca aseara n-am mai folosit crema de fata. Am aplicat doar in jurul ochilor un gel si , in afara faptului ca pielea este un picut mai uscata decat de obicei, arata ok. Chiar o sa ascult sfatul dr Hauschka pentru ca pielea noastra chiar s-ar putea sa aiba nevoia sa respire in voie :)

Sorina spunea...

Pe ce principiu medical este sustinuta NEutilizarea cremei de noapte? :-)
Ma bucur ca sustine cineva si NEutilizarea cremei de noapte, din cauza ca eu uit deseori sa o folosesc (mai degraba este o exceptie sa o folosesc).
Iti urmaresc cu mare interes blogul de ceva vreme. Ai putea sa scrii si despre produse mai ieftine (gen Gerovital) daca crezi ca-s bune sau nu si despre cele din farmacii, pe care le recomanda dermatologii? Avene, Uriage? Daca ai scris cumva deja si eu nu am citit inca, scuze. :-)

cmaria spunea...

Intr-adevar sunt 2 mari "curente" in cosmetica si dermatologie si prin urmare, specialistii sunt impartiti in aceste 2 tabere: pro si contra folosirii in timpul noptii a cremelor (evident trebuie adecvate tipului de ten).
Acum, parere pesonala: daca dimineata nu-ti simti si nici nu-ti arata tenul incarcat, imbicsit, de ce nu ai folosi o crema care-ti prieste? Mai ales ca majoritatea specialistilor spun ca dupa 30 ani trebuie folosite creme de noapte care sa ajute activitatea celulara! Iar pt persoanele cu ten uscat crema este un "must" si nu un "moft". Eu avind un ten gras, ca si tine, nu folosesc intotdeauna crema pe timpul noptii, mai ales daca ma spal cu un mousse sau gel (acum am garancia-suuper!) care nu-mi da senzatia de ten care "tine"; doar apa termala si crema de ochi si gata!
p.s. Nu-i inteleg pe cei de la E. Lauder care spun ca o crema de zi, cu factor de protectie 15 ("day wear plus") se poate folosi si noaptea?? Asta nu!

adela sirghie spunea...

zuza g, eu ma demachiez si dimineata si seara.

adela sirghie spunea...

Sorina, din pacate nu folosesc nici Gerovital, nici Avene, nici Uriage, deci nu te pot ajuta prea mult in acest sens. De la Gerovital am avut in urma cu zece ani o masca film, era ok, nici buna, nici rea. Ma enerva cand trebuia sa o dezlipesc de pe fata. Nu m-a impresionat, dar nici nu mi-a facut rau. De la Avene am avut tot o masca hidratanta, tot in urma cu multi multi ani, era ok si ea. Ape termale am folosit si de la Uriage si de la Avene, super bune amandoua(am si scris despre ele). Am folosit si cateva produse de la Vichy care mi-au placut, au descrieri generoase pe blog. Eu am ales pe beautynews sa scriu despre produsele pe care le folosesc sau pe care le-am incercat de curand. Avene folosesc multe prietene bune de-ale mele si toate au numai cuvinte de lauda despre aceasta firma. Mie mi-ar placea sa incerc toate produsele din lume si sa le descriu pe blog, dar imi este imposibil.
Insa promit ca o sa va tin mereu la curent cu toate produsele de beauty pe care le folosesc si le descopar!

adela sirghie spunea...

maria, eu cred ca ambele metode ar trebui incercate, pentru ca in final sa alegem ceea ce este mai potrivit pentru noi.
sigur, o alegi pe cea mai buna pentru tenul tau, pentru ca pana la urma nu tratamentul conteaza, ci rezultatul lui!

Zuzele spunea...

am folosit eu si avene si uriage, aproape toate produsele, de la demachiant, la crema de fata sau ochi. Hmm...nici nu stiu ce sa spun despre ele pentru ca au fost momente cand mi-au facut bine si momente in care m-au umplut de cosuri. Momentan, am si un gel demachiant de la Avene si o lotiune demachianta de la Uriage (apa demachianta pt piele normala). Nu as putea sa dau un diagnostic exact pentru ca nu le-am folosit pe perioada lunga de timp si nici nu le-am oferit exclusivitate. Pot sa spun ca demachiantul de la Uriage este foarte bun. Costa vreo 350 mii, dar merita. Demachiaza bine, atat pielea cat si ochii incarcati de rimmel, nu te ustura deloc ochii dupa sau in timpul folosirii si nu lasa pelicula grasa. Bine, trebuie sa ai grija sa il adaptezi tipului tau de piele. Am mai avut si niste creme, dar,asa cum am spus, nu pot aprecia cat de bune sunt pentru ca am mai folosit si altceva pe langa..dar prietenele mele sunt incantate si de Avene si de Uriage si de Roche Posay sau Vichy.
Este foarte important sa adaptezi orice produs tipului tau de piele si NEAPARAT, sa ceri parerea farmacistei atunci cand vrei sa cumperi ceva. Ea cunoaste cel mai bine produsele si iti poate recomanda exact ce iti trrebuie. Numai bine, Sorina!

adela sirghie spunea...

Sorina,
nu ne spui mai multe despre tine? Ce varsta ai, ce produse folosesti... care sunt pana acum, dezamagirile tale cosmetice? XOXO

Butterfly spunea...

Eu de obicei nu foloseam crema de noapte, dar asta pentru ca nu ma hotarasem ce sa folosesc, cred totusi ca mie imi face bine sa folosesc pentru ca de curand mi-am luat o crema si dimineata tenul arata parca mai hidratat, cel mai mult imi place cum arata tenul meu dimineata.

Mara spunea...

Nu am avut rabdare (de fapt timp, ca trebuie sa inchid) sa citesc tot... O sa citesc maine, litera cu litera. Dar eu cred (sunt farmacista si cosmeticiana) ca, oricum, crema de noapte o aplici seara, dar NU la culcare. Ar trebui cu cca 30-60 minute inainte sau chiar dupa ce te-ai demachiat cand ai intrat in casa, iar la culcare stergi surplusul neabsorbit (rămâne ceva chiar dacă nu vi se pare) cu un servetel uscat daca ai ten uscat deshidratat şi/sau alipic, ori cu o discheta demachianta usor umezita daca ai ten gras, mixt.
Pielea trebuie sa respire, nu sa stea izolata sub un strat ocluziv de crema. E aproape ca si cum ti-ai lipi o folie pe fata. Eh, nici chiar asa, dar comparaţia e sugestiva.
Zuzele zicea ca ii e sila de apa de la robinet. Da. Şi mie, credeam ca sunt singura.
Dar sa ma demachiez si sa nu pun nimic dupa, mi se pare cam agresiv.
Iar demachierea de seara o fac, cum am mai zis, imediat cum intru in casa dupa ce vin de la birou, cu un lapte demachiant bio. Doar nu o sa stau cu praf si poluare pe fata pana pe la zece seara!!! Iar dimineata iar demachiere pentru că noaptea pielea secretă şi ea un pic de sebum (sau mai mult, depinde de ten), un pic de transpiraţie chiar dacă nu credeţi (funcţia de eliminare a toxinelor). Dimineaţa putem folosi ceva apos (cum e Purete floral de la BcomBIO Organic daca imi este permisa menţionarea). Dar imediat aplicam şi o loţiune tonică (adecvată tenului şi vârstei), apoi crema pentru conturul ochilor si mai apoi crema noastra de zi. Pentru mine astea sunt LEGI si, slavă cerului, inca nu am riduri la patruzecisicevadeani.
Dar la crema de noapte, aplicata seara desigur, NU RENUNT!

adela sirghie spunea...

Mara, bine ai revenit pe beautynews!

adela sirghie spunea...

pt sorina: am folosit si ivatherm, dermatocosmetice romanesti, am scris si despre ele de cateva ori, mi s-au potrivit!

Sorina spunea...

Buna din nou, acum am revenit pe la aceste comentarii. Asadar: am 31 de ani. Cosmetice.... nici nu stiu cu ce sa incep, le folosesc cam de-a valma. :-)
Dezamagiri cosmetice? Mi s-a intamplat cu o crema Vichy cu miokina dermo-decontractanta sa imi iasa cosuri, dar nu cred ca a fost de vina crema, ci eu: dupa utilizarea initiala am cam uitat de ea si cand am reluat folosirea s-a intamplat minunea. Asadar, cel mai probabil ca niste bacterii apucasera sa se inmulteasca acolo, dar asta se putea intampla cu orice crema.
In rest, incerc sa imi dau seama si eu de diferentele intre creme si intre produse cosmetice in general pe baza etichetelor, marturisesc ca sunt foarte la inceput cu documentarea. :-)
In acest sens rasfoiesc cu interes blogul tau, ba uneori mai imi iau notite constiincioasa. De exemplu, de curand mi-am notat ca vreau sa inecrc neaparat sa vad cum miroase L'eau Ambre de la Prada, cand am citit ca are si citrice. De opoponax :-) nu auzisem, dar m-ai "starnit" sa caut si am citit ca Regele Solomon il considera cea mai nobila aroma si ca era folosit pentru a indeparta spiritele malefice si ca se mai numeste si mir dulce :-) Abia astept sa il incerc, sa vad cum se imprieteneste cu pielea mea!
Iti multumesc pentru toate cele pe care le scrii, in momentele mele de relaxare zabovesc pe blogul tau! :-) XOXO

Magda spunea...

Adela,zi-mi te rog daca stii ceva despre suplimentele de la Dr Murad.iar am probleme urate cu tenul si sunt acele suplimente care promit a ti-l curata eficient.daca sunt ok crezi ca le gasesc la Sephora?am tot citit pareri despre ele si toata lumea le lauda insa nu stiu cat trebuie sa le iei sau daca nu le mai iei sa nu te trezesti cu vreo explozie de cosuri.

app...dupa ce termin cu sesiunea promit sa fiu mai activa pe blog!te pup

adela sirghie spunea...

Magda, despre suplimentele de la dr Murad si desptre tratamentul lui acneic am auzit numai lucruri foarte bune. Cred ca sunt doua fete, care citesc si beautynews, Marina si Felicia, care au scris ca ele au scapat de acnee numai cu tratamentul dr Murad, pentru ca nimic altceva nu a functionat. Felicia este farmacista, iar Marina cred ca a fost asistenta intr-un magazin de cosmetice de lux(daca gresesc cu ceva, le rog sa ma ierte si sa ma corecteze:)
Insa suplimentele dr Murad nu le gasesti in Romania, trebuie comandate din strainatate. Imi pare rau sa aud asta, Magda, te rog sa ma tii la curent cu actiunile tale:) Sper sa gasim o solutie!

Magda spunea...

offf...cine mi le cumpara si mie?nu cred ca livreaza si in Romania.iar in afara nu stiu pe unde le-as gasi.banuiesc ca...la sephora?

adela sirghie spunea...

Magda, la Sephora le gasesti sigur. Dar intra si pe site-ul lor oficial, poate livreaza direct in Ro.