luni, octombrie 26

epilatul bratelor este absolut interzis!!!

E o gluma, desigur.
Un mit urban care spune ca negresit iti va creste o padure neagra si groasa pe brate daca te aventurezi sa le epilezi.
Eu imi epilez bratele de vreo 20 de ani. Le-am si ras de cateva ori si nu am observat niciun dezastru. Parul a ramas la fel, nici mai gros, nici mai subtire.
Daca acest mit este adevarat, cum de nu se aplica si la mine?
De ce este discriminatoriu?
Greu de spus unde isi are radacinile acest mit.
Nu imi place sa vad femei cu mustata au femei cu brate neepilate.
Sigur, daca ai un pufulet invizibil, cateva fire debile, mici si transparente sau blonde, care abia sunt vizibile din profil, nu se pune problema.
Dar eu am vazut fete cu fuioare negre sau chiar blonde, care aratau dizgratios.
O bratara sau un ceas pe un brat neepilat de femeie?
Pentru mine suna ca un scenariu de groaza.

17 comentarii:

camelcutza spunea...

si mie mi se pare dezgustator sa ai par pe brate,e ca si cum ai avea pe picioare.o solutie,ca sa eviti epilarea,ar fi si decoloratul,mai ales daca e putin

Butterfly spunea...

Nici eu nu inteleg logica persoanelor care se incapataneaza sa nu se epileze pe brate, chiar vara asta am intalnit 2 fete foarte dragute, si cand le-am intrebat de ce nu se epileaza mi-au raspuns ca s-au obisnuit cu el, ca nu vor sa mai aiba si grija asta, etc. etc. si crede-ma nu era doar un pufulet acolo.

beautyandthecity spunea...

Ma speriasem cand am citit tittlul postului tau, dar m-am linistit mai dcitin mai departe :)

Si eu sunt adepta epilatului, folosesc aparatul, tu ce tehnici ai?

Ah si despre ras: din cand in cand e indicat pentru ca elimina un strat de piele si implicit firele care cresc sub piele - o prietena medic mi-a spus, deci ceva stie.

Eu cred ca mitul acesta cu indesirea parului dupa ras vine de la adolescente, cand e ceva normal pentru ele sunt in "continua evolutie". Dupa o varsta totul stagneaza :)

Gaby spunea...

Abia aştept să se inventeze o pastiluţă care să afecteze creşterea părului de pe corp. Şi eu apreciez braţele fine, fără păr negru dizgraţios. Fac persoana respectivă să pară îngrijită.

Zuzele spunea...

daaaaaaa...si eu am vazut multe blanoase la viata mea si mi s-a intors stomacul pe dos! nu inteleg cum poate sta cineva cu asemenea blana pe mana si se mai dadeau si fete de oras, dar li se incurca parul de pe mana in zalele bratarii :)) eu nu ma epilez pentru ca nu cred ca am nevoie, este destul de rar si foarte blond parul, dar am prietene care se fac si arata fff ok. una chiar se face cu lama si nici vorba sa aiba periuta pe mana! consider ca este ceva normal, ca epilatul pe picioare sau poate chiar mai important. picioarele poate ca nu sunt expuse de fiecare data, dar mainile se vad si daca ai fusta si daca porti pantaloni, si vara si iarna.

Ella Gheorghiu spunea...

Doamne!nici nu suport sa ma gandesc la femeile care nu se rad sau nu se epileaza in zona axilara...e ingrozitor...din fericire,pe maini am un pufuletz care nici nu se observa asa ca il las in pace,dar am vazut femei care puteau sa isi faca coditze impletite din parul de pe brate..oribil!

Anonim spunea...

buna,Adela..sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste importanta neindoielnica a epilarii parului de pe maini:)eu chiar ma simt"complexata",incomod dak ratez rpocedeul cu 2zile..nu mai port ceas sau ma orientez obligatoriu pentru o bluza cu maneca lunga pana reusesc sa-mi indeplinesc responsabilitatea fata de pilozitatea ce ma invadeaza:))pentru mine epilarea este chiar inaintea aplicarii unei creme de corp..o zi minunata sa aveti!

Ralu spunea...

Daca e sa citesti titlul postului te gandesti ca e o gluma proasta. Stiu si eu pers care au ramas oripilate la faptul ca imi epilez parul de pe maini. Sunt eu nebuna? Cum sa nu te epilezi pe brate? Mai ales daca esti bruneta..si chiar daca nu esti...iti pui o bijuterie porti un ceas...si intr-adevar esti "o diva" cu parul pe brate. Da, eu ma epilez pe maini de la 14 ani, si mi se pare ceva normal. Pt ca imi este rusine, si plus de asta inestetic sa apari cu "blana" (cum zice Badea) pe maini.

adela sirghie spunea...

eu am o prietena care are par pe brate, negru, vizibil, destul de lung.
si am incercat de multe ori sa o conving, dra nu am reusit.
cred ca singura varianta posibila ar fi sa o epilez noaptea, in somn...
daca ar fi sa fac un rezumat:fetele care se epileaza pe bate sunt convinse ca aceasta este cea mai buna solutie, iar cele care nu vor sa se epileze (pentru ca le este teama sa nu le apara tepi si mari)sunt foarte fericite cu aceasta situatie! sunt curioasa daca a reusit cineva sa convinga vreo fata sa isi epileze bratele...

adela sirghie spunea...

pt beautyandthecity: de obicei incalzesc oala cu ceara, aplic cateva fasii si smulg... dar si aparatul este foarte bun, mai ales pentru mici retusuri sau pentru urgente.

Anonim spunea...

in cazul meu,sora mea a fost super incantata de rezultatul meu in urma cu cativa ani si chiar dak la ea nu era atat de evident am convins-o sa apeleze si ea la metoda asta..iar acum nici nu concepe sa sara peste epilatul parului de pe maini;)..

cmaria spunea...

Este urit si inestetic. E un lucru de bun simt: cind epilezi picioarele, epilezi si bratele (chiar daca ai numai un "pufulet") si axila si mustata (daca ai) si toate astea nu "o data pe an".
Si eu am vazut multe femei epilate pe picioare dar pe brate nu! si culmea, unele aveau infatisare delicata, erau ingrijite si aranjate dar cu ditamai blana pe brate.

Alexa spunea...

Referitor la epilatul bratelor exista mult mai putine prejudecati acum, insa...exista fete care au par si in alte zone (abdomen, spate etc.). Nu inteleg cum pot sta cu parul ala, care nu e chiar puf. Ar trebui sa faca ceva. Exista prea multe tabu-uri si prejudecati!

Mara spunea...

Epilatul braţelor e obligatoriu ca şi al mustăţii sau al perciunilor prea masculini, în caz că astea există şi sunt vizibile de la 10 cm de ochii privitorului.
Zic şi eu...
O soluţie bună şi lejeră mi se pare aparatul. Apoi eu aplic un gel dezinfectant care are şi un complex vegetal cu rol de inhibare a creşterii firului de păr.
Acum foarte mulţi ani m-am epilat la cosmeticiană cu ceară (de aia reutilizată) şi mi-au apărut COŞURI pe mână. Mi-a trecut destul de greu cu Skinoren (aplicat seara) şi o cremă antiacneică cu multe extracte vegetale şi mult oxid de zinc (are rol absorbant, dezinfectant şi protector) aplicată ziua.
Dar, orice ar fi, epilatul este obligatoriu!!!

beautyandthecity spunea...

Si care e complexul vegetal de care spui. O mica ihibare a cresterii firelor de par nu strica niciodata :)

Sabina Dragomir spunea...

si eu le-am ras de cateva ori si nu am patit nimic. de obicei folosesc aparatul.

Unknown spunea...

eu folosesc Cutaden crema,foarte bun si contine antibiotic.