marți, octombrie 27

vopsitul parului si firele albe

Cred ca fiecare dintre noi am primit sfaturi de beauty de la binevoitoare, de la persoane care nu sunt nicidecum documentate, dar care par cablate la un fel de beautynews folcloric, transmis pe cale orala, ca Epopeea lui Homer.
Mi se pare teribil ca fete foarte tinere, care nu au cum sa discearna aceste lucruri sunt sfatuite si invatate regulile frumusetii. Nu mai departe decat...ieri m-a intrebat o fata dulce, diafana, avea 16 ani cred, daca e adevarat ca daca isi vopseste parul ii apar fire albe. Sincer, nu stiu daca cineva a vrut sa o sperie, ca sa nu se vopseasca la o varsta atat de mica, sau daca indemnul provenea din nestiinta.
I-am raspuns din experienta, desigur! Ca m-am vopsit la 18 ani si ca la 35 am renuntat. Ca nu mi-a aparut niciun fir de par alb, desi am calculat 17 ani intre prima si ultima mea vopsire, lucru pe care il datorez geneticii.
Vopseaua face rau parului, pot sa afirm acest lucru fara sa am nicio ezitare. Il face casant, il deshidrateaza, il subtiaza, il distruge. Si platesti o groaza de bani pentru asta. Ca sa il repari si sa il aduci pe linia de plutire cat de cat, apelezi la masti, balsamuri, tratamente, seruri, care in final, in timp, ajung sa te coste o avere. Iar parul tot distrus va fi.
Cred ca ultima oara m-am vopsit in urma cu un an si jumatate. Sau doi? Nu tin minte exact. Si parul meu inca mai are varfuri decolorate, aspre, care se incurca dupa spalare. Ca sa le temperez, folosesc seruri de la Keune sau balsam si creme de la Phyto.
Daca te vopsesti acum, iar peste cativa ani vei dori sa revii la culoarea ta naturala, poti sa ai surpriza neplacuta sa constati ca ti-au aparut primele fire de par alb. Dar ele apareau oricum, nu au aparut pentru ca te-ai vopsit. Socul este foarte mare, pentru ca nu esti pregatita pentru asa ceva.
Deci...din nou, un mit fals.

16 comentarii:

camelcutza spunea...

parul alb chiar tine de genetica,stiu femeie care au albit la 30 de ani.Mama are 65 si nu are un fir de par alb,dar sa crezi ca parul devine alb daca il vopsesti...oricum,noroc cu internetul,dai un search pe google si alfi tot....

Butterfly spunea...

Intotdeauna mi-am pus intrebarea daca firele de par albe au aparut din cauza vopsitului sau permanentului, ma vopsesc de la 18 ani si permanent am fost facuta 5 ani consecutiv, pe la 25 de ani mi-au aparut primele fire albe. Pe de alta parte am o prietena care are foarte multe fire albe desi nu s-a vopsit niciodata, deci teama ca as fi albit de la vopsea a fost inlaturata:D.

Ella Gheorghiu spunea...

Buna,Adela!Uu subiect care merita sa fie dezbatut..caci parul este podoaba femeilor cea mai de succes.Un par frumos este un par sanatos...Cam 3 ani m-am tot vopsit la 4 luni si din iulie am renuntat sa ma mai vopsesc...mereu am fost vopsita in nuante apropiate celi naturale si anume saten inchis(ciocolatiu,castaniu si de 2 ori bruneta).Imi doream ft. mult sa ajung la caramel,insa am inteles ca fara decoloarare nu va fi posibil.Si am renuntat ,iat acum chiar simt ca parul meu este mai fericit fara atatea chimicale..poate k dupa 40 ani ma voi vopsi sau atunci cand voi fi nemultumita de culoarea naturala,insa incerc sa profit de ce mi-a dat Dumnezeu caci sigur stia El ce face cand mi-a dat culoarea asta.La vopsit imi place ca iti da stralucire parului si asta mi-as dori sa pot face pt. parul meu,desi am tot incercat produse...Cand ai zis de problema firelor de par albe,mi-am amintit de parul Monei Musca care la 50 ani e nevopsit si arata impecabil..

Beatrix spunea...

Aparitia firelor albe tine de organismul fiecaruia si nu de vopseaua pe care o folosesti. Ma bucur ca m-am nascut in aceste vremuri in care am informatia la indemana si pe viitor voi putea sa le ofer copiilor mei explicatiile necesare la intrebarile lor fara sa le creez un mit fals.

Magda spunea...

pe asta cu firele albe nu am auzit-o si nici nu cred ca este adevarat.
sunt sigura ca vopseaua are avantajele si dezavantajele ei dar eu prefer naturalul.vorbind de asta accept o suvita,ceva dar inca nu sunt pregatita pt mai mult :P

lorenabr spunea...

Mit si numai mit! Daca ar fi adevarat multe dintre noi nu ar mai pune picatura de vopsea pe par. :)

adela sirghie spunea...

eu pot sa va mai spun un singur lucru (tot din experienta, tot din suflet, deci va rog mult sa medidati macar un minut): regret foarte tare anii in care m-am vopsit si nu am luat in seama semnalele disperate pe care le transmitea parul meu!

natty spunea...

si eu regret anii in care m-am vopsit dar si acum ma mai vopsesc din cauza presiunii celor din jurul meu - mai ales femeile (vopsite) insista foarte tare sa ma vopsesc si eu pentru ca satenul banal care e parul meu vezi doamne nu se incadreaza in trendurile de azi.
Oricum ma vopsesc doar cu crema nuantatoare sau mai demult imi faceam suvite blonde, dar si asta deja mi se pare prea mult :(

SoSheSays spunea...

Ma vopsesc and having fun with it.
E adevarat ca iti distruge parul dar nu iremediabil. Merge cu mastile bune care reconditioneaza parul. Ma vopsesc la un interval de trei-patru luni si nu mai mic.

adela sirghie spunea...

Si eu am investit o avere in parul meu, coafor, vopsea scumpa, masti si tratmente. Insa in ultimii ani parul meu era varza, orice i-as fi facut.

MadameCacharel spunea...

Eu mă vopsesc în primul rând pentru că am observat că părul meu se îngraşă mai greu când e vopsit şi se aranjează mai frumos, luceşte altfel.
Părul meu natural, deşi e o culoare frumoasă, îmi pare mort nevopsit.

buburuza spunea...

am si eu o intrebare adela,si anume cand ai renuntat la vopsit mai aveai o culoare uniforma la par sau crescand,parul era in 2 nuante si a trebuit sa se uniformizeze in timp prin taierea varfurilor si atat?! te intreb pt ca m-ar bate un gand sa renunt si eu la vopsit,dar ma gandesc ca s-ar vedea la radacina si as avea un degrade...

adela sirghie spunea...

Parul a fost in doua nuante o perioada buna de timp, dar erau nuante asemanatoare, nu deranjau foarte tare. Initial, radacinile erau saten inchis, iar restul parului-blond. Am vopsit blondul cu o nuanta inchisa(de vreo doua ori), apoi am asteptat sa creasca. Si acum am varfurile mai deschise.

buburuza spunea...

merci mult,sper sa reusesc si eu sa renunt la vopsit. parul este apropiat de culoarea mea naturala,am scapat fff greu de negru si m-am intors la clasicul saten prin decolorare. oricum mi-as dori sa nu ma mai vopsesc deloc,desi cred ca m-as plictisi sa am mereu aceeasi culoare la par si mereu mai schimb cate ceva:)

adela sirghie spunea...

@buburuza: eu nu ma plictisesc de parul meu natural, desi uneori imi este dor sa fiu iar blonda. Dra imi trece repede, pentru ca imi dau seama ca e mai original sa ai parul in nuanta ta naturala. Acum mi s-ar parea un calvar sa ma vopsesc lunar, altadata nici nu imi puneam aceasta problema.

Loana spunea...

Soacra mea aproape că m-a omorât, m-a dat afară din casă de multe ori, soțul meu a vrut mereu să semnez un ardei de divorț, totul pentru că nu am putut să rămân însărcinată, până l-am cunoscut pe Dr. DAWN ACUNA, Acest doctor Ea a promis că mă va ajuta după ce i-am explicat situația și chiar acum vreau să-i mulțumesc Dr. Dawn pentru că s-a ținut de cuvintele ei. În acest moment, soacra mea și soțul meu mă iubesc atât de mult. Sunt insarcinata, totul datorita Dr. Dawn acuna, contactati-o daca aveti dificultati sau situatii proaste chiar acum.
*Dacă vrei să-ți schimbi soacra.
*Daca vrei sa ramai insarcinata.
*Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
*Dacă vrei ca vraja să fie activă.
Si etc.
Scrie-i pe Whatsapp: ,{ +2348032246310 }