marți, octombrie 20

How 2 do it: pometi sculptati, o misiune posibila


La lansarea Cargo, am rugat-o pe spanioloaica Viky, cel mai simpatic si haios make-up artist pe care l-am cunoscut vreodata, sa ma invete sa imi accentuez pometii, pornind de la ideea ca eu nu am o fata ovala, iar pometii nu sunt foarte vizibili.
Iata ce info am primit, sper sa va fie de folos si voua, pentru ca eu de atunci nu ma mai machiez altfel. Zona de sub ochi trebuie sa fie mai deschisa la culoare, iar cearcanele acoperite cu maiestrie, incat sa devina...luminoase(pe cat posibil, evident). Fardul de obraz trebuie aplicat pe pometi, cand zambesti, ca sa iasa in evidenta, apoi trasezi cu pensula un V rasturnat, adica asa: >, pometi+partea de deasupra sprancenelor. Partea de deasupra sprancenelor trebuie evidentiata mai putin, evident. Sub pometi ai nevoie de un fard de obraz mai inchis, pe care eu il obtin amestecand blush cu pudra.
Repet: va jucati cu nuantele, nu cu cantitatea de fard aplicata.

21 de comentarii:

Magda spunea...

foarte interesant de stiut.am notat...si poza e minunata!:*

adela sirghie spunea...

multumesc frumos, Magda!

Gaby spunea...

Eu am pomeţii evidenţiaţi datorită osaturii feţei, dacă pun un strop de fard de obraz ies imediat în evidenţă. De fapt pomeţii sunt adesea punctul central al machiajului meu, rar pun accentul pe buze sau pe ochi la machiaj.

Ella Gheorghiu spunea...

mai minunata e persoana din poza!o sa incerc maine dimineata stiulul asta..Adela,pt. iluminarea cearcanelor ce produs folosesti?

Beatrix spunea...

O informatie utila, imi place la nebunie cum arati in poza asta:D

monica spunea...

f intereswant!sper sa-mi si iasa cand o sa incerc,desi eu recunosc ca ignor pometii cand ma machiez,chiar nus stiu de ce...trebuie sa fac niste incercari sa vad rezultatele.iar ne-ai lasat masca cu cat de bine arati adela! felicitari!

adela sirghie spunea...

Gaby, si eu as vrea pometi ca ai tai:)
cum nu am :(
folosesc artificii
viva girlie stuff:)

adela sirghie spunea...

pt viorica: multumsc mult, si...
intrucat am un testimonial nou, imi reinnoiesc invitatia...
pt ochi folosesc concealer+eye base de la eddie funkhouser, l-am descris intr-un post aneterior.

adela sirghie spunea...

pt mika: cum am mai spus, sunt fericita ca am o tinerete lunga:) si ca sfaturile de beauty chiar functioneaza.
iti multumesc mult pentru complimente mika, te invit cu mare drag si la testionialul lunii octombrie.

adela sirghie spunea...

pt monica: este un truc eficient, sigur va functiona si la tine.
ma bucur mult ca apreciezi felul in care arat:), pentru ca acest lucru inseamna, implicit, ca acest blog, sfaturile si ideile pe care le scriu pentru voi, se justifica...
xoxo, Monica

Butterfly spunea...

Adela, eu nu am inteles cum adica partea se deasupra sprancenelor?adica fruntea?

beautyandthecity spunea...

Super pont - maine dimineata inainte sa plec la servici o sail si testez - o sa vad si daca se remarca :)

Poza e tare frumoasa si da foarte bine ai subliniat: nu cantitatea conteaza ci combinatiile de nuante - culoarea fardului de obraz mi se pare cel mai greu de potrivit si de ales si n um-am gandit pana acum la amestecul cu pudra, le ocmbinam doar intre ele.

xoxo

adela sirghie spunea...

da, fruntea, insa partea de deasupra sprancenelor, de fapt coada sprancenelor.
te rog sa imi scrii daca nu poti vizualiza ce am incercat eu sa spun, da?

adela sirghie spunea...

pt beautyandthecity:poti combina pudra bronzanta cu fard de obraz daca vrei o nuanta si mai inchisa.

Ella Gheorghiu spunea...

Multumesc pt. invitatie...promit sa ma documentez si sa scriu ce parere mi-a lasat acest parfum dupa ce merg maine la Sephora sa-l miros..ce frumos!cum te gandesti tu la noi!eu iti tot zic ca mai rar oameni ca tine,dar nu ma asculti..:)

Butterfly spunea...

Ahaaa, am inteles acum, nu m-am gandit niciodata ca as putea da si acolo cu fard de obraz...si la asta te refereai cand ziceai de semnul <...

SoSheSays spunea...

Super, imi pare bine ca ai scris despre acest truc trebuie sa imi iau fard de obraz voi opta pentru Coralista tu ce zici?
Dintr-o data mi se pare vital sa ai fard de obraz mai ales dupa ce a scris si Ella la ea pe blog (vioricaghe), ea chiar foloseste fard de obraz eu deloc.
Trucul este foarte bun imi amintesc ca am mai auzit sau am vazut un videoclip tutorial in care tot asa se forma un V pornind de pe pomete si pana deasupra sprancemelor cumva mentionand ca fardul pune in evidenta si ochii creand un cadru pentru ei.

Alexa spunea...

Da, se vad frumos accentuati pometii! Make-up artistul chiar pare foarte simpatica si trendy, ati fost pe aceeasi lungime de unda si la culoarea bluzei. :)
Eu nu prea am pometi vizibili de la natura, doar daca zambesc foarte larg. Cred ca din motivul asta nici nu prea am folosit fard de obraz, aveam unul atat de dragut de la Guerlain dar cred ca a expirat aproape intact dupa un an si jumatate. Mi-a fost teama sa il mai folosesc...daar am incercat cu pudra. :)
O amica make-up artist imi spunea alt truc cu iluminarea partii de deasupra pometilor, unde este osul si la fel cum ai spus si tu, o nuanta mai inchisa sub pometi.

Anonim spunea...

Neata Adela,

nu ma pot abtine...blonda esti draguta insa satena esti superba,fina,calda ,stilata....ca sa vezi ce face culoarea din om :)

zi faina

anonima care citese arhiva

adela sirghie spunea...

Multumesc frumos:)

Anonim spunea...

cu mare drag si cu toata sinceritatea.

Anonima ...care citeste arhiva