joi, noiembrie 11

Coco Chanel

Coco Chanel a facut doua mari greseli la sfarsitul vietii, spune Karl Lagerfeld.
Prima, cand a spus ca minijupa nu are cum sa placa barbatilor si a doua, cand a sustinut ca jeans-ii nu pot fi catalogati drept piesa vestimentara, pe motiv ca sunt ...oribili.
Ambele greseli, desi acum te fac sa zambesti, aplicate la business-ul casei, la acea vreme, au fost fatale. Pana cand a aparut Kaiser Karl si a reinviat mitul Frumoasei din Padurea Adormita.
Restul interviului, foarte interesant, moderat de Suzy Menkes, la conferinta International Herald Tribune's Luxury Heritage,  pe VOGUETV.

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

5 comentarii:

Citadela Sibiana spunea...

Chiar nu stiam ca Chanel a afirmat asta "ca jeans-ii nu pot fi catalogati drept piesa vestimentara, pe motiv ca sunt ...oribili."
Ne putem imagina lumea fara jeans-i?

purple spunea...

da,dar nu trebuie sa uitam faptul ca M-dme Chanel s-a nascut in sec XIX...cand se mai purtau rochii victoriene si edwardiene...ea a purtat pantaloni cand nici o femeie nu-i purta,a ales intotdeauna fusta midi(care e etalonul elegantei) si era intotdeauna adepta simplitatii,comoditatii si a elegantei(eu as adauga si a sobrietatii)...cred ca n-a inteles "valoare" minijupei si a blugilor pt ca n-o caracteriza stilul casual,iar moda evoluase si i alte directii de stil dkt cele propuse de ea,oricum femeia este un punct de referinta si un vizionar in moda,mie sincer imi pare rau ca a plecat dintre noi...altfel ar fi continuat sa revolutioneze moda in stilul propriu.

adela sirghie spunea...

@purple: bineinteles ca are scuze, cred ca avea peste 80 de ani cand a afirmat acest lucru.
Insa asa cum spune si Karl, care i-a preluat mostenirea, cu astfel de greseli falimentezi o firma, chiar daca-sau cu atat mai mult cu cat firma se numeste Chanel.

adela sirghie spunea...

@Citadela: Coco a avut mereu viziune asupra modei, dar cu aceste doua lucruri s-a inselat amarnic.

Iulia (Ivatherm) spunea...

Nemuritoarea Coco...Recent am vazut filmul despre viata ei cu Audreuy Tatou in rolul domnisoarei Coco. Casa Chanel a ales-o si ca imagine a celui mai celebru 'articol' al sau,o adevarata emblema as spune: parfumul Chanel No 5. Filmul- un regal. Audrey- o inspiratie...Superba poza ai ales, Adela!