vineri, martie 18

Cum sa te imprietenesti cu parul tau:)

Traditia spune ca parul este podoaba cea mai de pret a unei femei. Cu cat mai lung-cu atat mai bine. Cosanzeana era mereu prezentata cu un par bogat, de aur, care cadea in valuri unduioase pana la pamant, calcaie sau cu cosite groase care ii treceau bine de mijlocelul subtirel, ca tras printr-un inel.
In ultima vreme ma intalnesc, datorita Dulapiorului parfumat al Adelei, cu multe fete care imi citesc blogul. Cel mai des, la aceste intalniri frumoase,  mi se cer sfaturi cu privire la par. Par fin, moale, cu tendinte de ingrasare, ca al meu. Cele mai multe fete care solicita astfel de sfaturi au parul lung. Atat de lung, incat devine chinuitor de greu sa il speli o data la doua zile. Nepermis de lung.
Inteleg dorinta unei femei de a avea parul lung. Dar sunt cazuri in care trebuie sa te uiti in oglinda si sa fii realista.
Parul nu este singura podoaba cu care ne-a inzestrat natura. Sunt si alte lucruri frumoase pe care le-ai putea scoate in evidenta: ochii, buzele, picioarele, o silueta armonioasa. Concentreaza-te asupra punctelor tale forte. Nu iti chinui parul in fel de fel de coafuri greu de intretinut, nu il ucide in chinuri cu placi si fel de fel de bigudiuri si nu il asfixia in produse de styling care il ingroapa intr-un fel de ciment  Daca lasi un par moale si subtire sa creasca lung, va pierde din volum cu fiecare nou centimetru adaugat. Va parea rar, bolnav, neingrijit, iar lungimea lui nu va mai avea efectul pe care ti-l doreai.  Poti opta insa  pentru un par mediu, pe care sa il tunzi de fiecare data cand se ingreuneaza din cauza lungimii. Da-i o forma frumoasa si usor de intretinut si daca este gras, spala-l de fiecare data cand este murdar. Va parea mai bogat, va capata volum si miscare. Va rade in soarele de primavara. Nu te incapatana sa ramai in cliseul de Cosanzeana, incearca sa fii si "fata rea" care stie care ii sunt atuu-rile si care ii sunt punctele slabe.. Este cea mai buna solutie. Imprieteneste-te cu parul tau.
"Daa, dar eu vreau par lung, imi place ataat de mult parul lung..." Ei bine sfatul meu in  acest caz este urmatorul: machiaza-ti ochii mai puternic decat de obicei, asterne doua straturi flatante de mascara si foloseste un blush iluminator pentru a-ti evidentia pometii. Pune in valoare ce ai tu mai de pret. Nu iti accentua punctele slabe dintr-o dorinta ramasa de pe vremurile cand ti se citeau povesti cu zane inainte de a adormi...
Ce trece de ACEASTA lungime-lucreaza in defavoarea ta.

21 de comentarii:

Adelina Eneșca spunea...

Foarte interesant articolul! Eu imi dores enorm sa am parul lung! Ma ajuta si textura lui...e ondulat si des si nu se ingrasa. Acum astept sa creasca. Sunt de acord cu tine ca nu toate fetele trebuie sa se incapataneze sa aiba parul lung daca nu li se potriveste.

Hanna spunea...

ce te faci cand vezi fete cu parul extrem de lung, vesnic impletit, cu o mie si una de "clamute" si "agrafioare" :)), cu varfuri mai mult decat tocite si fara absolut nicio forma a parului? .. pe ideea ca ele au par lung, dar arata horror :( =>daca e par lung ce mai conteaza? deci doar lungimea conteaza :|
thumbs down!

Cupcake Splendens spunea...

si eu am probleme cu parul meu...am parul cret si cand era lung mi se incalcea de pe o zi pe alta,chiar nu mai stiam ce sa fac cu el...si l am tuns,acum am parul pana la umeri.mi e mila sa il intind tot timpul cu placa si am observat ca daca mi l dau cu fixativ si ceara mi se face parul mult mai repede uleios.niciodata nu am stiut cum sa port parul cret,eu am bucle mici,asa ca m am gandit de cateva zile incoace sa imi cumpar bigudiuri,vreau bucle mari si lejere :).Ai folosit vreodata bigudiuri?

adela sirghie spunea...

@Adelina: eu stiu fete care se chinuie cu parul rau de tot. Pentru ele am scris acest articol:)

adela sirghie spunea...

@ANa-Maria:eu le sfatuiesc pe fetele acelea sa citeasca cu mare atentie blogul meu:)

adela sirghie spunea...

@Cupcake: foarte foarte rar. Trebuie sa torn o tona de fixativ si asta imi displace foarte tare.
Poarta-l natural, cu ulei special la varfuri, cum il poarta Mihaela Raduleascu atunci cand nu il intinde

Just_Me spunea...

Well...si eu ador parul lung si mi-ar place foarte mult sa pot sa-l port dar nu pot, din aceleasi cauze pe care le-ai amintit si tu. De ani de zile nu il las sa depaseasca umerii si adopt variatii ale tunsorii bob. Si...pot fi mult mai sexi decat o cosanzeana cu par de 1 m lungime. :))
Dupa cum spui si tu, hai sa ne accentuam calitatile, nu defectele!
Te pup. :*

Mihaela Pojogu spunea...

Oh, parul lung, ce mult l-am mai iubit..pana la 13 ani, l-am avut pana la jumatatea soldurilor, dar de cand au inceput problemele de spate a trebuit sa ma tund drastic.
Tin minte ca il spalam cu sapun de casa/sampon de urzica/sampon din galbenus de ou(din Germania)si-mi era blondut, sanatos si stralucitor.
La un moment dat l-am mai lasat sa creasca aproape de jumatatea spatelui dupa care acum nu mai depaseste umerii.
..Unele codite le-am si pastrat :D

Madalina T spunea...

eu am observat ca mi se despica varfurile mult mai repede de un an incoace, o fi si de la soarele puternic din vara trecuta, de la decoloratul din 2009 cand am revenit aproape de culoarea mea naturala ( blond auriu), l-am tuns destul de mult dar tot e firul gros si aspru si un aspect tern,probabil si de la poluarea carea ne inconjoara...

Cupcake Splendens spunea...

l-am mai dat cu ulei sau cu spuma,dar nu imi place.urasc buclele mici.n-am folosit niciodata bigudiuri,dar ma tenteaza f f tare.eu cum am parul cret si firul gros nu cred ca ar trebui sa folosesc mult fixativ

Stilistele spunea...

de acord, nu insista sa ai par lung daca nu ti se potriveste sau daca nu are calitatile necesare...sau daca treci de o anumita varsta...cam care credeti ca e varsta la care ar trebui sa renuntam la plete lungi?

Butterfly spunea...

Nici eu nu sunt de acord sa ai parul lung cu orice pret. Parerea mea este ca un par frumos este un par ingrijit indiferent care este marimea lui. Uite am citit postarea ta si mi-am amintit ca trebuie sa ajung la coafor sa imi taie varfurile....

Anonim spunea...

Parul meu este slab si cu firul subtire.In ciuda aspectului evident nepotrivit pentru par lung, mi-am dorit intotdeauna plete, bucle lejere, ce mai, vreoiam sa fiu Zana zorilor:))
Asta pana acum zece ani cand am cazut pe mana unui stilist francez. S-a uitat la mine si mi-a intrebat daca ma las pe mana lui. Am zis da..
M-a tuns fara oglinda. In 30 de minute, in oglinda, stateam in fata unei doamnisoare si nu imi venea sa cred ca sunt eu. Pletele mele care treceau de umeri disparusera, aveam exact frizura pe care o are Nine d,Urso in postarea de mai jos. Ochii imi straluceau, trasaturile fetei se vedeau in toata splendoarea lor(iertati-mi lipsa de modestie) si aratam cu cel putin 5 ani mai tanara.(lucru care la vremea respectiva nu m-a incantat, eram oricum foarte tanara)
De atunci am avut diferite frizuri , dar revin de fiecare data la tunsoarea asta minunata care trece f putin de nivelul urechilor.
Si-s feminina pana la ultimul fir de par moale si subtire, dar cu volum:))

Claudia

Madalina spunea...

Offff....mie a inceput sa-mi cada din nou parul, de vreo 2 saptamani incoace. Pe perioada iernii mi-am tot aplicat lotiunea cu petrol de la Gerovital si tinctura de ardei iute, asa ca am reusit sa tin in frau pierderea lui. Dar acum am inceput sa "naparlesc" din nou. Sa fie primavara de vina? I se mai intampla cuiva acest "fenomen"?

Anonim spunea...

Si eu imi doresc par lung ...asta pentru ca nu l-am mai avut lung din clasa a patra (acum am 27 de ani). Momentan este cam pana la umeri. Nu este cel mai sanatos par din lume, dar nici nu arata rau. Ce ma deranjeaza este ca la radacina se ingrasa foarte tare, iar in rest este extrem de uscat din cauza vopsitului. Am incercat tot ce este posibil, dar minumi nu am reusit niciodata.

Elena spunea...

buna adela! am gasit foarte adevarat articolul tau,e suficient sa te uiti un pic mai atent pe strada si iti sar in ochi asemenea exemple de fete cun parul extrem de lung,dar care parca plange...
la mine treaba sta fic invers.am parul extrem de des,ondulat cu un fir gros si aspru,si un volum de necontrolat..eu mi-as dori sa ma pot tunde pana la umeri sau chiar mai scurt,dar datorita grosimii trebuie sa-l tin lung.. Si uite asa fiecare isi doreste ce nu are:P
Iti doresc o zi plina de soare :)

alexandra spunea...

eu aveam par lung..dar m-am tuns din cauza parului degradat iar parul arata mult mai bine acum! e mai sanatos ,are un luciu superb si forma imi vine mai bine.

Unknown spunea...

foarte interesant articolul .. si eu parul lung .. dar de cand ma stiu.. si mie mi se pare greu de intretinut.. dar nu as putea sa renunt la el, in sensul ca il am cret, mai mult la varfuri dar il am.. am avut si parul scurt.. dar nu-mi statea deloc bine:| mi s-a ondulat si bretonul.. eram horror rau:)).. si de atunci am zis ca nu ma mai tund. si am sa am mare grija de el asa lung cum ii.. si sunt multumita de el..

foarte interesant actes articol.. daca mai ai ce sa ne dezvalui e foarte binevenit ca avem ce invata

Kises

Unknown spunea...

aoleu, cate greseli am facut:|.. abia acum mi-am citit comentariul si am vazut greselile.. ma scuzi pt aceste "erori" :D

adela sirghie spunea...

@Alexandra: cand il vezi asa frumos, cu luciu natural, nu-i asa ca ajungi sa te intrebi de ce oare te-ai chinut atatia ani?

adela sirghie spunea...

@Stilistele: presupun ca depinde de la persoana la persoana, cum se intampla de fapt in multe cazuri. Dar presupun ca dupa 60 de ani, devine ciudat.