vineri, noiembrie 20

de ce nu recomand creme


Probabil ca fetele care m-au rugat sa le recomand creme au fost putin dezamagite de raspunsul meu, asteptandu-se la solutii minunate, urmarea cunostintelor si experientei mele in domeniul beauty. Prin urmare, ma simt datoare sa dau cateva explicatii, pe care nu am putut sa le detaliez in comentarii. In primul rand, imi este foarte greu sa recomand o crema inainte de a te vedea si de a-ti pune cateva intrebari referitoare la obiceiurile de beauty, trecute si actuale, inclusiv a medicamentelor pe care le-ai luat sau le iei in acest moment. Aceste lucruri le face insa, in mod normal, dermatologul, iar cunostintele mele in acest domeniu sunt date de cateva importante carti citite, de experienta de beauty editor, nicidecum de cativa ani in facultate si practica in cabinet. In al doilea rand, cand ai o problema a tenului, crema pe care o folosesti are o importanta vitala, nu trebuie cumparata dupa ureche, ci dupa analize serioase, pe care eu nu le pot efectua din cateva cuvinte trimise pe blog. S-ar putea ca nici dermatologul sa nu poata gasi "din prima" solutia, insa cu siguranta ce iti va recomanda nu iti va face rau. Problemele tenului trebuie tratate cu maxima atentie si seriozitate, eu nu va cunosc tenul si nu am de unde sa stiu cum va reactiona acesta la cremele pe care le recomand eu.
O vizita la dermatolog este importanta si interesanta pentru ca te va invata lucruri noi despre tine si nevoile tenului tau, prin urmare, nu ezitati sa va programati cand pe fata voastra apar schimbari pe care nu stiti cum sa le etichetati.
Va rog sa ma credeti ca este cea mai buna si mai sincera recomandare pe care pot sa o dau.
Daca stiti exact tipul vostru de ten, si vreti sa schimbati crema recomandata de dermatolog cu o alta asemanatoare, nu va fi absolut nicio problema, va ajut cu mare drag:)
P.S. Asadar, va rog mult sa nu va suparati cand nu va recomand creme, ci va indemn sa mergeti la dermatolog. Este sfatul pe care mi l-as da si mie...

33 de comentarii:

Ella Gheorghiu spunea...

Adela,toate te intrebam de creme pt. ca tu ai spate multi ani de experienta si asa ne putem face o idee chiar daca la noi se poate ca acea crema sa nu fie la fel de buna.
Lumea nu prea merge(nu prea e frumos zis)la dermatolog si am intalnit si cazuri de acnee vulgaris printre colegele mele (care sunt culmea la medicina)care nu ar merge la dr...caci au ideea preconceputa ca e apa de ploaie.Deci sa nu ramaneti surprinse daca veti intalni doctoritze ft. bune in meseria lor,dar cu parul murdar si cosuri pe fatza..eu la asta ma astept in viitor.Un alt motiv pt. care multe tinere nu ajung la dermatolog ar fi lipsa banilor...insa daca ne gandim la cati bani dam pe creme care chiar nu ne fac nimic...ar merita.Nu inteleg de ce unele fete cu probleme serioase de ten prefera sa mearga la cosmetica decat la un doctor...O admir mult de tot pe Vyio care asculta sfaturile doctorului ei si alege cabinetul dr. in locul salonului...
P.S. Adela,noi ne asteptam la minuni de la tine pt. ca tu arati asa cum ne dorim noi sa aratam peste cativa ani si sunt sigura ca vei arata asa si la 80 ani.

Alexa spunea...

Hmm Adela, ce bine ar fi sa se faca analizele serioase si minutioase de care spuneai. Eu am fost la cativa medici dermatologi, inclusiv de renume, dar mi s-a parut ca totul decurge foarte superficial. Mi-au dat impresia ca au niste scheme clasice, pe care le recomanda tuturor. Ba chiar cand am fost la cabinetul lui Leventer, sunt aproape sigura ca mi-a recomandat anumite produse de la o marca intrucat colabora cu ei. Nedelcu recomanda tuturor...produsele lui, cu continut scazut de deuteriu. Altul era setat doar pe Avene, desi eu ii spusesem ca nu mi-a priit nici un produse de la Avene. Alta habar nu avea de produse pe care le folosisem eu si se uita putin crucis la mine, desi cred eu ca erau destul de notorii si de calitate.
In fine, "marile descoperiri" le-am facut tot singura, testand si informandu-ma... Dar ai si tu foarte mare dreptate, e riscant sa recomanzi o crema pentru ca nu toti reactionam la fel!

adela sirghie spunea...

Viorica, eu as fi tare nefericita daca ti-as recomanda o crema, tu ai cumpara-o si nu ti s-ar potrivi. Si acest lucru este valabil pentru toate fetele de pe blog. Ca sa pot face o recomandare, trebuie sa stau cu tine fata in fata, iar tu sa nu ai deloc machiaj.
Nu as vrea sa dezamagesc pe nimeni, ceea ce inseamna ca va iubesc, fetelor:)

adela sirghie spunea...

Alexa, daca este asa cum spui, dermatologia romaneasca este o rusine! Oare chiar nu stie cineva un dermatolog serios, dedicat, competent? Sau suntem victimele unui sistem ticalosit?

cmaria spunea...

Sunt 100% la 100% de acord cu Alexa. In tinerete m-am captusit cu acnee (usoara, dar...)Am fost la 3 dermatologi;unul mi-a nenorocit fata- am urmat tratamentul, i-am spus ca nu-mi prieste,am platit a 2-a oara consultatia ducindu-ma cu fata rosie ca racul, a zis sa continui -imi daduse skinoren -care abia aparuse- si o solutie cu rezorcina si spalat cu sapun!; acnea nu a disparut , in schimb eu m-am nenorocit si pina m-am reparat.., ca aproape 3 luni am facut "tratamentul"; asta a fost cel mai hard.Dar acum vreo 3 ani am fost la d-na Iordache, ca ma dusesem la Miko pt tratament facial si am zis sa ma consulte si dinsa; eu am si aveam si atunci ten gras, deshidratat, cu usoara cuperoza si 2-3 capilare sparte; stii ce mi-a recomandat? apidermin!!!ca nu are nimic ca am tenul gras!mi-a pus ca nu am voie sa-mi fac microdermabraziune, lucru pe care-l stiam si atit.Acu, mai nou am mai incercat ceva, ingrijorata tot de cuperoza -tipa e biochimista si ea face si produsele-, desi i-am spus ca 1 produs recomandat e pt ten uscat,iar celalat e pt toate tipurile dar de rusine le-am luat, si prostia mea, in loc sa i le dau mamei le-am incercat; rezulatul dupa 1 saptamina :tenul foarte imbicsit, super incarcat, f. transpirat si nu reusesc sa ma repar , nici dupa garancia de 2 ori pe zi tenul meu e la propriu "ingalat" si nu cred ca am reusit sa-mi restructurez colagenul in felul asta (asta mi-a iesit la testul facut de dinsa, dar stiam si asta pt ca mi-am mai facut teste, dar toti au impresia ca "pacientii" sunt niste maimute nestiutoare care acum au aterizat din copac).Si intr-adevar marea majoritate a dermatologilor sunt "stimulati" sa recomande produse ale unei marci.Nici mie nu-mi prieste sub nici o forma avene si ducray (sunt de la p. fabre), iar Roche-posay sunt pt mine bune spre rau, mai mult rau.Uite, Lierac-ul -de care eu am aflat de la tine- a fost f. bun (ca mi s-a terminat)si cunoscindu-mi tenul am luat chiar ce a fost la tine pe blog;din pacate nu au adus fluidul anti-roseata care merge pt tenul gras ca il luam pe post de crema de noapte. Hai ca m-am lungit si nici prea cooerenta n-am fost, dar iti dai seama ca si eu am un mare of cind aud de subiectul asta.

adela sirghie spunea...

Vai , este ingrozitor ce spui, Maria. In cazul acesta, daca dermatologii isi bat joc de pacienti pe bani buni, aveti dreptate, mai bine recomand eu cremele pe care le-am incercat. Poate ca mi-am facut prea multe probleme.
Dar sunt revoltata pe starea proasta pe care o descrieti ca fiind a celor mai bune cabinete dermatologice din Bucuresti.
Intrebarea ramane: stie cineva vreun dermatolog bun?

Ella Gheorghiu spunea...

Si noi te iubim pe tine,Adela...
Din pacate,abia la anul patrund in lumea dermatologilor si o sa ii studiez pe multi...insa nu putem generaliza ca toti medicii dermatologi sunt incompetenti,desi termenul este putin dur.Pana la urma,in orice domeniu exista si esecuri...acum sa spui ca dr. Leventer nu e o doctoritza buna pt. ca tie ti-a recomandat Novaderm (la asta face reclama)care nici mie nu-mi prieste,e inadecvat..eu una o admir mult de tot...of,fetelor,ce sa va zic..ca au si medicii zile proaste ar fi o scuza stupida.Intotdeauna am fost de parere ca cel mai bine este sa consultam mai multi medici..tot ce pot sa spun e ca din 20 pacienti pe putin pe care ii are un medic pe zi,la unul se poate ca acel tratament sa nu dea roade...

ali spunea...

Si eu sunt suparata pe dermatologii...Ultima data cand am fost la dermatolog acesta mi-a spus ca nu exista solutii miraculoase, ca nu ma voi vindeca de acnee, ca aceasta poate fi doar ameliorata. Incerc sa ma obisnuiesc cu ideea si incerc mereu altceva, fara a mai apela la medici a caror solutii au fost mai proaste decat alegerile mele.
In ceea ce priveste modul in care ei te consulta eu sunt foarte dezamgita...Te trateaza foarte superficial, nu se uita decat foarte putin la fata ta, dureaza maxim 5 minute, iar tu scoti caruta de bani.
Totusi am observat ca (si sa nu radeti :)) gandirea pozitiva ajuta mult.
Iar in privinta recomandarii cremelor ai dreptate totala.

felicia spunea...

Sunt farmacist de profesie,deci incercat toate produsele din farmacie plus lotiuni creme preparate de mine.Numai mergea nimic contra acneei.
Hai sa ma duc si eu la dermatolog,ma duc la pomul laudat dr.iordache -Miko,sta pe un scaun nici nu se ridica de la birou sa se uite la fata mea de aproape.I-o tai din start,si-i spun ca sunt farmacist(ca sa nu-mi toarne pe gat brand-uri cu care are intelegere ea-este f. f.adevarat ca au intelegeri cu firme),si intr-un sictir(scuze)imi da solutia:Zineryt,dupa ce-i spusesem ca l-am folosit ani de zile.
Peste 1 luna plecam in state,i-am cerut parerea despre produsele dermatologilor americani-a nu ea nu a avut rezultate cu ele.
Si plec.Deci nu s-a uitat la fata mea.
Pana la urma studiez problema americana,mi le achizitionez,scap de acnee intr-un mod miraculos,contrara celor zise de d-na dr.Traiasca MURAD si DDF!
Pasul 2 am niste semne vechi de la acnee(nemaiavand acnee acum se vad urmele din anii precedenti)
Ma duc la dermatolog,schimb pomul,dr.Clatici.
Imi recomanda un tratament Laser genesis 5 mil sedinta dar am nevoie de 8 sedinte,deci 40 mil.OK!
In cele din urma ii spun profesia si unde lucrez."D-na farmacist sa nu va asteptati sa aveti fata de bebelus si mai raman niste semne"
Deci iarasi am facut-o de capul meu.m-am documentat si cu ser cu vitamina C de la Rubinstein,Strivectin,incepe sa mi se duca semnele incetucu incetucu si cu un plus de 40 mil in bugetul familiei.
Concluzia o trageti voi.
Dar Adela ai dreptate:ce-mi merge mie poate altora nu le prieste,chiar daca avem aceeasi problema a tenului.
P.S.La leventer a patit-o consortul f. urat.

adela sirghie spunea...

Viorica, eu nu am fost niciodata la Leventer, deci nu stiu cum este. Pe de alta paarte, fetele care au scris aici si care au platit consultatia la cabinetul ei, par sa fie si dezamagite, si deceptionate si cu banii luati. Lucru care mi se pare cam urat...
Pe de alta parte, pacientii judeca un dermatolog pornind de la felul in care au fost tratati si masura in care problema lor a fost rezolvata, nicidecum de cate cunostinte si cat de cunoscut este medicul dermatolog.
Eu cred ca degeaba ai studii si diplome, degeaba esxti recunoscut ca fiind cel mai tare, daca pacientii tai pleaca dezamagiti de la cabinetul tau. Si nu mi se pare normal sa recomanzi numai Novaderm, ca sa iei un procent, atata e cat consultatia este platita de client. Pentru ca si eu daca iau un pliant de la Novaderm, citesc putin din el, recomand si gata, te-am taxat cu o consultatie intreaga. Dermatologul trebuie sa se uite la tine, sa te asculte, sa te ajuta sa iti intelegi tenul si reactiile pe care le are, sa iti ofere esantioane daca vrea sa folosesti anumite creme...
Asa ca intrebarea ramane... pana se face Viorica dermatolog, stiti vreunul bun?
:)

adela sirghie spunea...

Urate intamplari, Felicia. Dar macar tu esti farmacista si nu te poate pacali nimeni foarte usor:) Iar faptul ca nici dr Iordache nu s-a sinchisit sa se ridice de pe scaun sa se uite la tenul tau spune multe. Pur si simplu nu o interesa.
Vad ca sunt mai multe plangeri la doamna Leventer. Poti sa ne spui cum a patit-o consortul tau?

felicia spunea...

sotul transpira mult(mai ales cand imi da bani mie ptr. creme!)
Asta se intampla acum cativa ani buni leventer era la Colentina medic,era pe la inceputuri,s-a dus in consult ,ea i-a recomandat injectie cu toxina botulinica,in jur de 500$(dolarii erau pe vremea aceea si era o suma frumusica),gata pregatit de injectare omul,si se apuca omul sa-i spuna ca este medic.
Aceeasi schimabare ca mine la clatici,"d-l doctor dar de ce va dernajeaza ca transpirati la axila e modul d-voastra de a elimina toxinele,sunt cazuri mult mai grave care au o transpiratie abundenta in palme,nici nu pot scrie blah blah blah"
De atunci barbatu-miu ii spune hoata de leventer. A mai avut si alte probleme de dermato dar nu a mai calcat pe la ea.
Viorica,mult succes!

adela sirghie spunea...

felicia, toti sotii transpira la faza cu cremele:)
dra relevant este momentul descris de tine, cand afla ca esti doctor sau farmacist, si iti sugereaza oarecum...adevarul gol golutz.

adela sirghie spunea...

Alina, cand am scris articolul, nu imi imaginam ca va urma o asa mare avalansa de antipatie impotriva dermatologilor. Chiar m-au intristat concluziile voastre.
Pe mine nu ma lasa constiinta sa recomand dupa ureche, de teama sa nu fac rau vreunei fete care asteapta o minune.
Dar macar intr-un loc avea dreptate dermatologul tau: sa scapi de acnee este foarte greu, uneori incerci creme si tratamente ani in sir fara sa ai rezultatele dorite, dar vestea buna este ca se amelioreaza. Nu inseamna ca lotiunile si cremele antiacneice folosite de tine nu sunt bune, ci tenul nostru reactioneaza diferit. Practic, eu cred ca dermatologia este inca un teren minat.

adela sirghie spunea...

Viorica, multumesc mult pentru aprecieri:)

admin spunea...

dragut post :)


Gata te-am adaugat si io in lista mea de blogroll ... o zi buna iti doresc si sper pe viitor sa mai facem schimb de vizite si comenturi intre noi

cmaria spunea...

Nici la mine nu s-a uitat de aproape d-na Iordache!!!; da! a stat tot timpul consultatiei la birou; eu i-am spus ce ma doare l-a intrebarea "ce ma deranjeaza?" si tot eu i-am facut si o scurta descriere a tenului meu si i-am spus ce produse folosesc (atunci foloseam Clinique); chiar mi-a duc bine aminte: mi-a recomandat apidermin, sa nu stau in caldura sau in frig excesiv (e stiut pt cuperoza) sa nu-mi fac niciodata microdermabraziune si ca tenul gras, incarcat asta e de la natura si n-am ce-i face, ca pot sa nu ma mai obosesc cu punctele negre; pe cuvint ca asta a fost tot; eu am intrebat-o daca macar sa-mi schimb produsele folosite cu Matis sau Atache cu care se lucra atunci la Miko si mi-a spus ca nu sunt mai bune decit apiderminul.Apiderminul este o crema clasica f. buna pt tenul uscat, dar pt tenul meu gras, plin de pct-e negre... si era si vara atunci, iti dai seama ce ar fi fost fata mea!

Ella Gheorghiu spunea...

Adela,multumesc mult de compliment...promit sa va tratez ca pe niste regine.Nu prea ii inteleg pe multi dintre doctori de ce nu inteleg ca a fi bun in meseria ta nu scuza faptul ca te porti oribil cu ei..eu pot sa numar pe degetele de la o mana doctorii pe care i-am admirat dupa cum ii trateaza pe pacienti si cata atentie le acorda lor.Exista comunism si la nivel de sanatate...haha

Alexa spunea...

Nu mi-a recomandat Normaderm :), dar nu este asta relevant, au explicat foarte bine Adela si fetele...
O exeperienta destul de nefericita a avut si o cunostinta de-a mea, cu laserul Fraxel, la Leventer. Ca si Felicia, avea niste probleme cu semne postacneice. O sedinta cu Fraxel costa atunci cam 750 de euro. Initial i-a spus ca are nevoie de 4 sedinte, apoi dupa terminarea lor, ca e nevoie de mai multe. A platit deci cateva mii de euro!, foarte mult, insa rezultatele nu au fost notabile, foarte deceptionata a fost...resimtind si golul din buzunar. Trebuie sa mentionez ca laserul a fost folosit la o intensitate relativ mica, nu stiu exact motivul, probabil pentru...a mari numarul sedintelor.
Eu chiar nu vreau sa critic pe nimeni, dar cred ca trebuie spuse anumite lucruri pentru a fi in cunostinta de cauza.

adela sirghie spunea...

Maria, sincer iti spun ca mi se pare ingrozitor! Cat ai platit pentru aceasta consultatie? Deja este aberant ce se intampla! sa recomande apidermin? Banuiesc ca tenul tau nu era fffff deshidratat incat sa iti spuna, ca un fel de solutie sos, sa folosesti o saptamana sau doua o crema foarte grasa, creata pentru ten uscat.
Sunt foarte uimita de ceea ce imi spuneti.
A fost macar cineva, macar o data in viata, la un dermatolog bun?

adela sirghie spunea...

Alexa, probabil ca a vazut ca are bani si i-a prescris mai multe sedinte, pentru ca a vazut ca prietena ta isi permite.
Ingrozitoare situatie.
Oare chiar nu se poate face nimic cu aceasta atitudine? Oamenii acestia nu au teama de nimic? Si situatia va ramane asa forever?

cmaria spunea...

A fost in ian-febr 2007 si am dat parca 500000 vechi. Atit era consultatia.

Butterfly spunea...

Am eu o experienta pozitiva cu un medic dermatolog dar nu ii stiu numele. Am avut pete pe frunte aparute in urma unei vacante in Grecia si la inceput nu i-am dat asa de multa importanta, adica am crezut ca daca imi iau o crema pentru albirea tenului si o crema cu protectie 50+ e suficient, dar dupa 1 an petele s-au accentuat si m-am dus la un medic dermatolog, fara prea multe sperante, convinsa fiind ca imi va recomanda acelasi lucru. De cum m-a vazut mi-a zis ca voi scapa greu de pete, si ca de acum inainte crema cu factor 50+ nu trebuie sa imi lipseasca. Mi-a spus ca nu este recomandat sa dai cu crema de albire vara, pentru ca s-ar putea sa aiba efect invers, si incepand din toamna, timp de 6 saptamani trebuie sa imi dau cu o crema dupa o reteta data de ea si preparata in farmacie, si pe perioada tratamentului sa nu ma expun deloc la soare, sa port mereu sapca. Am plecat din cabinet fara prea multa speranta mai ales ca observasem pe fata doctoritei cateva pete si ma gandeam ca daca nu a reusit sa se trateze singura... Ei bine acum imi este rusine de ceea ce am gandit atunci. Dupa ce am facut tratamenul cu crema aia mi-au diparut de tot petele (sper sa nu imi mai apara).

adela sirghie spunea...

Si eu ma pazesc de soare, mai ales ca pigmentez rapid si imi apar pistrui.

Daiana spunea...

Darlings, ma asteptam (nu stiu de ce...) sa aud vesti mai bune dinspre Bucuresti.

Eu am "patit-o" in Iasi, la Roderma, unde am ajuns in 2007 speriata de o dermatita seboreica aparuta de niciunde, pe fond de stres (aveam parte de el din belsug pe atunci!).

Consultatia a fost foarte bizara: mai intii am fost intrebata care cred eu ca este problema, desi puteai vedea de la zece pasi zonele rosii, descuamate, de deasupra sprincenelor, din dreptul lobilor urechii si din jurul nasului. I-am zis duduii ce banuiesc (diagnosticul mi-l pusesem singura, tot cercetind pe net), iar pasul urmator a fost sa ma oblige aproape sa ma dezbrac, desi o asigurasem ca printre zonele afectate nu se numara si pieptul (?!). "Las' ca stiu eu ca toata lumea minte!" a fost reactia. Boooon.

Ca tratament, primesc reteta pentru produse Bioderma. Gel de curatat fata si sampon purificator (pentru ca aveam scuame si zone iritate si pe scalp).

Cele doua produse m-au costat in jur de 80-90 de lei impreuna (stiu ca nu e o avere pentru voi, dar eu cistigam 800 de lei...). Si au fost... fix apa de ploaie. Dupa o luna de rezultate zero, la sfatul unei prietene, am intrat in farmacie si am iesit cu un tub de Nizoral crema, la fantasticul pret de 6,5 lei. Intr-o saptamina, pe fata nu mai aveam nimic!

Asadar, Adela, asteptam recomandari! :) Ca mai rau nu poate fi!

adela sirghie spunea...

Daiana, bine ai venit pe beautynews!
Eu cred ca in Bucuresti se intampla lucruri mai ciudate decata in restul tarii. In sensul ca in restul tarii am vazut mai multi oameni de calitate.
Evident, dermatologul la care ai fost tu nu se numara printre ei.
Dar sunt sigura ca aici consultatia costa dublu sau triplu, iar recomandarea-dupa cum spun fetele, tot apa de ploaie.

naspi spunea...

Inspirata alegere. Astept cu nerabdare pana recomanda cineva un dermatolog bun pentru ca si mie imi trebuie. Ultima dr la care am fost m-a pus sa-mi fac si analize dar mi-a recomandat doar o crema de la Avene care ma enerveaza la culme ca nu intra in piele, ramane toata pe fata si am tot timpul senzatia ca mi se lipeste praful de piele ... am mai dat banii si pe analize, si pe consultatii dar de descoperit problema tot nu a facut-o ... a avut o concluzie de genul "asa e tenul tau" ... si eu mersesem acolo pentru niste pete mici albe care banuiesc ca sunt niste ciuperci ceva ... dar ...
Deci, stie cineva un dermatolog bun?

adela sirghie spunea...

Nashpi, daca ai o crema de la Avene si intra greu in piele, trebuie sa folosesti mai des scrub sau peeling. Chiar si o data la doua- trei zile. O sa vezi, crema va intra mai usor, pentru ca vei indeparta eficient stratul de celule moarte de la suprafaata pielii, care impiedica o corecta absortie a cremei.
Sa imi spui daca ai rezultate mai bune daca folosesti scrub...

naspi spunea...

Adela, am fost la dermatolog azi (a fost o decizie de moment ... asta ptr ca in aceeasi zi 2 persoane mi-au recomandat acelasi dr).
Mi-a confirmat "diagnosticul". O ciuperca luata in copilarie de la bazin (am fost si eu o data la bazin si am plecat cu ceva de acolo). De azi incep tratamentul si sper ca o sa dea rezultate. Macar dr a fost dragut, s-a uitat cu atentie la ciupercile mele :d si mi-a explicat pe inteles ce si cum. Sper ca e varianta vindecabila :d.
P.S. i-am zis de avene si mi-a dat una HYDRANCE LEGERE tot de la Avene ... sa vdm...

adela sirghie spunea...

naspi, ma bucur mult ca ai gasit un medic dispus sa te asculte si sa te sfatuiasca cu bunavointa.
din cate imi dau eu seama, sunt un fel de rara avis.
asa ca te rfugam mult sa ne lasi si noua contactul lui, intr-un comment, poate mai este cineva care are nevoie. Si localitatea, bineinteles!
XOXO

naspi spunea...

din pacate ptr multe fete care fac parte din aceasta "comunitate" dr este din Pitesti. Il cheama Marinescu Flaviu si eu l-am gasit la Dr Luca. Mai are si alte locuri unde munceste dar aici fiind clinica particulara nu stai la coada prea mult. E un tip simpatic dar care explica pe intelesul tuturor, fara prea multi termeni medicali din aia de te baga-n ceata.

andy spunea...

fara suparare, eu am fost la dr marinescu flavius , si nu a pus un diagnostic concret, ............ dupa mai multe vizite si dermatocosmetice recomandate...... e superficial....

adela sirghie spunea...

Sunt multidermatologi superficiali, daca imi cer acum o recomandare, dau din umeri, chiar nu stiu pe cineva in care sa am incredere.