vineri, noiembrie 20

Testimonial Zen Shiseido

Dragele mele, va reamintesc ca testimonialul Zen Shiseido intra pe ultima suta de metri. Am hotarat ca voi prelungi deadline pana luni, pe 23 noiembrie(inclusiv), asa ca va invit cu drag, pe cele care nu ati reusit sa o faceti pana acum, sau ati ezitat, pana in acest moment, sa imi trimiteti comentariile voastre pana la aceasta data.

13 comentarii:

Just me spunea...

multumesc pentru invitatia pe site-ul tau :) ma bucur acum ca l-am descoprit.
eu am pus deja link-ul pe blog, il poti pune sub numele de Gatind cu Mira www.gatindcumira.blogspot.com
o seara faina

Ella Gheorghiu spunea...

of,Adela,nici nu stii de cand tot astept...the suspans is killing me!la propriu...of!sper sa nu mai scrie nimeni lucruri frumoase ca nu se poate asa..prea multe fete merita acest parfum si mai ales Zuza!!!

Zuzele spunea...

hai, adela, nu ne mai tine pe jar!! :))) da odata verdictul!! (aici ar fi trebuit sa intre papitoiul ala de pe messenger care isi roade unghiile de emotii) :))

Zuzele spunea...

La o simpla cautare pe wikipedia, am aflat urmatoarele informatii despre curentul ZEN, care spun ca eu defineste cel mai bine ceea ce vrea sa transmita parfumul de la Shiseido: relaxare, prospetime, detasare si este adresat tuturor, indiferent de varsta, religie sau inteligenta...Asadar:


Zen este un curent filosofico-religios dezvoltat în Japonia în Evul Mediu, devenind mai apoi "religia oficială" a clasei conducătoare - samuraii.

Zenul este transmisia exactă a practicii zazen. Este practica posturii şi a respiraţiei corecte, cu corpul şi mintea unificate, abandonând astfel orice idee sau spirit de căutare ori de profit personal, detaşat de complicaţiile minţii egoiste. Este postura în care "trezitul" Shakyamuni a atins iluminarea acum 2600 de ani. Maestrul Deshimaru o numea "întoarcerea la condiţia normală, originară, universală a corpului şi a minţii".

Zazenul se adresează deci tuturor, fără deosebire de vârstă, sex sau inteligenţă. Practicat cu regularitate, urmând învăţătura maeştrilor autentici ai transmisiei, el conduce la transformarea radicală a viziunii noastre asupra lumii şi aduce fericirea profundă în viaţa de zi cu zi. Mintea noastră îngustă, egoistă şi complicată se deschide înţelepciunii celei mai înalte - înţelepciunea trezirii - iar spiritul compasiunii universale creşte în noi, inconştient, natural, automat. Kodo Sawaki spunea: "Lăsaţi zazenul să facă zazen!".

Zenul nu este filosofie, nu este psihologie, nu este doctrină. El este dincolo de filosofii, de concepte, de forme. Esenţa zenului nu se exprimă prin cuvinte.

Zuzele spunea...

wow, viorica, multumesc ca te-ai gandit la mine, dar decizia ii apartine Adelei! Chiar m-ai introdus in starea Zen cu comentariul tau :) multumesc!

Ella Gheorghiu spunea...

Zuzele,Zen be with you!

adela sirghie spunea...

luni, luni!
:)

cmaria spunea...

E grea asteptarea!

adela sirghie spunea...

inca putintica rabdare...

Anonim spunea...

foarte frumos comentariul zuzelor despre zen.eu nu am reusit sa gasesc nimic interesant pe nici unul din site-uri(nici pe shiseido nici pe everet) dar mi-a placut melodia de intro de pe shiseido ...foarte linistitoare.
as avea o intrebare, nu stiu unde sa o pun asa ca o pun aici: cum se curata corect pensulele de machiaj?mai exact cu ce? am vazut in unele locuri produse speciale pt treaba asta,am auzit ca altii folosesc apa si sapun, altii sampon. cum e corect?

adela sirghie spunea...

Hello Bookwormm, eu le spal si cu sapun si cu sampon, ce imi este la indemana. Apoi aplic un balsam si il las cateva ore pe pensula, uneori chiar o noapte intreaga, clatesc bine, apoi, dupa ce se usuca, sunt fine si delicate si nu agreseaza deloc fata.

Magda spunea...

dap,foarte interesanta povestea curentului ZEN.stiam prea putinde despre si daca nu venea Adela cu parfumul nu cred ca google-eam atat.
japonezii de la Shiseido au pus parfumului un nume perfect acesta trasand caracteristicile practicii zazen: "relaxare, prospetime, detasare si este adresat tuturor, indiferent de varsta, religie sau inteligenta..."cum spunea zi zuza.
(am scris si eu de acolo in comentariul de la testimonialul primului parfum ZEN dar am formulat dupa bunul plac)
Sa inchei rapid cu:"Zazenul nu este nici raţionament, nici teorie, nici idee. Nu este o cunoaştere destinată creierului, este doar o practică, veritabil acces la fericire, la pace şi la libertate". Maestrul Kodo Sawaki

cmaria spunea...

Azi e ZIUA!