vineri, august 21

BAD HAIR DAY


Am citit de curand un articol despre ingrijirea parului si m-am luat cu mainile de cap, dar la propriu. Primul sfat pretios pe care l-am aflat a fost unul de pe vremea bunicii, cand nu era apa curenta si nici apa calda la robinet: acela de a te spala cat mai rar pe par, chiar daca ai scalpul gras(era ceva de genul:mai ales daca ai parul gras). Trebuie sa va spun ca articolul acesta chiar m-a enervat. Ma invata cu mult calm si cu o atitudine atotstiutoare cum sa rezist cu stoicism cu parul murdar cel putin o saptamana.

Daca va intrebati si voi cum, iata solutia: sa il prind in coada de cal si sa imi educ parul sa stea asa minim 7 zile. Ca la inceput o sa fie greu, mai ales daca esti obisnuita sa il speli la doua zile(ca mine), dar ca el, pretiosul meu par care ar fi primit o educatie aleasa, dupa luni sau ani de perseverenta, poate isi va reveni, poate nu, oricum nu stim sigur nici noi, cei care scriem articolul. Pe masura ce citeam, ma enervam mai tare. Ca sa extind, nu inteleg de ce avem voie sa facem dus zilnic sau o data la doua zile, cand se stie ca parul, daca e lung, transpira si se incarca cu mizerii de 10 ori mai mult, in special vara, si nu avem voie sa il spalam din cauza unor prejudecati. Asta ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca sebumul naclaieste perna pe care dormim si toata murdaria din par ajunge pe fata!

Ca daca te speli des se strica parul. Pai bine, dar pielea de la subrat nu se strica daca fac dus? Ce are pielea de la subrat, e de conditie mai proasta, ea nu trebuie si nici nu are dreptul elementar de a fi educata, la fel ca si pretiosul meu par? Isn´t it ironic, cum bine spune cantecul? So... sunt foarte revoltata ca exista asemenea articole. Va rog, fetelor nu va luati dupa ele. Spalati-va parul daca e murdar, tundeti varfurile uscate si despicate deoarece strica forma parului, puneti cateva picaturi de serum pe ele ca sa le aranjati frumos si natural. Fara nicio frica. Se presupune ca parul este podoaba cea mai de pret a noastra, nu o purtati murdara, atarnand in late dizgratioase, chiar daca le prindeti in coc sau coada, SE VEDE. Limitati-va mai degraba zilele in care aplicati spume, geluri si fixative, folositi foehnul cat mai putin, la fel si aparatele electrice de indreptat sau incretit, daca vreti sa schimbati ceva, dar la spalat nu faceti rabat. Niciodata.

Si pentru ca tot am adus in discutie serumul, va reamintesc de Testimonials Sun Sublime Keune: luni 24 august este deadline. Am vazut ca sunt putine comentarii:((... asa ca invit inca o data toate fetele care citesc blogul si vor sa incerce produsul, sa nu ezite sa imi scrie. Repet, este un serum care pe mine m-a cucerit de la prima aplicare, il folosesc o data la doua zile, dupa ce ma spal pe cap; as fi tare happy sa il mai incerce inca doua fete care sa imi spuna apoi si impresiile lor. xoxo 2u all!

27 de comentarii:

Zuzele spunea...

7 zile???????????????? cum sa-ti speli parul la 7 zile??????????? doamne maica domnului???? poate doar daca -doamne fereste-- as fi in coma profunda, as sta 7 zile nespalata pe cap...dar chiar si asa, cred ca m-ar trezi numai grija asta si primul lucru pe care l-as face, ar fi sa rog pe cineva sa ma spele pe cap. Apropo, exact chestia asta a facut-o o amica de-a mea,,,povestea e trista, dar s-a terminat cu bine:)tipa era ffff cocheta, niciodata in viata mea nu am vazut-o neepilata ca la carte, cu parul aranjat ca o actrita de hollywood si cu mani/oedichiura impecabila. Si, a avut un accident nasol...mai exact, a cazut de la etajul 4 si a stat in coma vreo saptamana... chiar daca si-a rupt vreo 3 coaste si a avut ceva probleme la ficat, la exterior nu a avut nici macar o zgaraietura....si, jur ca este adevarat,,,medicii au declarat-o "cea mai frumoasa pacienta a lor" si intr-o zi i-au adus un buchet imens de trandafiri albi :) intr-un final, s-a trezit din coma si care crezi ca a fost prima chestia pe care le-a spus-o parintilor? "Imi sta parul bine?":))) si imediat si-a rugat o prietena sa-i aduca de acasa samponul si balsamul si cu chiu, cu vai, au reusit sa o spele...mai mult, tipa vroia sa-i indrepte si parul cu placa :))) i-au facut si manichiura si au machiat-o ca ea a spus ca nu-si permite ca prietenii sa vina sa o vada in halul ala :)
in fine...am facut ditamai paranteza...ideea este ca mi se pare imposibil sa stai atat de mult cu parul murdar, mai ales vara si mai ales in bucurestiul asta imbacsit de praf si poluare...
si nu, nu cred ca spalatul si tratamentele dauneaza firului de par, ba din contra...nu cred ca faci rau parului tau mentinandu-l curat si ingrijit
consider ca zvonurile astea ies din nesimtirea unora care prefera sa-si tina parul prins in coada, de lene sa nu-l spele...
Eu, personal, tin foarte mult la parul meu, chiar daca nu am vreo podoaba...dar imi place sa-l stiu curat si tu, adela, stii ofurile mele..cu parul gras si incerc sa-l "fac bine" cu tot felul de sampoane, masti si tratamente.. vitamine , etc..
Atunci cand cunosc un om, prima data ma uit la par si la pedichiura si daca sunt ingrijite, atunci omul ala trece testul :), daca nu...poate sa fie imbracat in Chanel si sa miroasa a Dior, ca tot nasol pare in ochii mei. Poate oi fi nebuna, dar mi s-a intamplat sa vad dive neepilate sau cu parul unsuros si plin de matreata si mi s-a intors stomacul pe dos. Nimic nu-mi provoaca o repulsie mai mare decat parul murdar si "doamnele" care sustin sus si tare ca strici parul daca il speli des. Yacccc!!!

Spre exemplu, astazi imi place de parul meu :) l-am spalat aseara (cu samponul de la tine, Keune), mi-am tuns un picut varfurile, mi-am aplicat si o masca si astazi sta exact cum imi place mie. E moale, drept, stralucitor si firele cad (inclusiv bretonul care imi face probleeme) exact cum cum vreau eu :) sunt happy si o colega chiar m-a intrebat ce mi-am facut la par:))) daca m-am tuns sau altceva pentru ca arata foarte bine :)

si...daca tot te plangeai ca n-ai cui sa dai serumul Keune, ma ofer eu sa te scap de aceasta "problema" :)))

Pupici

camelcutza spunea...

m-am nascut cu par gras si fin si o sa mor cu el.cand eram mica,mama ma lasa sa ma spal pe cap o data pe saptamana,asta pana la vreo 14 ani cand am inceput sa capat niste control.deci am 14 ani de experienta cu par gras spalat o data pe sapt,si pot sa spun cu siguranta ca nu e nici o diferenta,parul se ingrasa la fel de repede ca atunci cand ma spalam o data pe sapt,singura diferenta fiind ca acum am parul curat mereu.stiu o fara cu un par ondulat superb care se spala zilnic si nu i se ingrasa si nu i s-a subtiat firul,deci teoria conform careia daca te speli des se ingrasa/subtiaza nu e adevarata.

adela sirghie spunea...

pt zuza: eu chiar am fost foarte revoltata citind aceste sfaturi, mai ales ca erau niste comentarii ale unor fete care se plangeau ca si ele au parul gras dar ca incearca acest tratament si se chinuie sa nu il spele sa il intareasca si sa scape de spalatul des.
mi s-a parut asa de aiurea
ca si cum daca nu te speli pe fata sau nu te demachiezi vreme de cateva zile, in timp, scapi de tenul gras si nu iti mai luceste fatza.
deci sincer: nu toata lumea ar trebui sa scrie si sa dea sfaturi de frumusete.

adela sirghie spunea...

pt camelcutza: eu daca nu ma spal pe cap o data la doua zile macar, ma simt unsuroasa, murdara, lipicioasa, transpirata.
imi place parul meu cand e moale si usor, flutura in bataia vantului, e curat, matasos si straluceste. De ce as astepta 7 zile sa ma bucur de senzatia asta?
chiar m-a enervat rau articolul acela.

Zuzele spunea...

pai, adela, sa stii ca sunt oameni care tin de sfatul acelor "pricepute"! cum poti sa sfatuiesti pe cineva sa stea cu parul nespalat o saptamana sau chiar mai mult pentru ca numai asa se vindeca de problema parului gras. yac! eu am o prietena care isi spala parul chiar si la 2 sapt!!!! am crezut ca nu aud bine cand mi-a spus :))) eu i-am facut observatie, pentru ca imi permit, ne stim din copilarie, pentru ca parul ei arata ca un maracine si, scuze daca va provoc sila, avea si coji iesite pe deasupra parului... si ea imi spune..pai e nespalat de aproape 2 saptamani ca am citit undeva ca il stric daca il spal mai des!!! normal ca m-am revoltat, la care ea sustinea sus si tare ca are dreptate, ca s-a interesat si la farmacie!

poate tocmai d-aia am avut "norocul" sa vad prin tramvai sau chiar pe la mall, "dive" cu parul extrem de unsuros si murdar si plin de matreata, cand ele erau o fitza din cap si pana in picioare! probabil le-a sfatuit coafeza sa stea cu mizeria pe par cat mai mult timp, ca numai asa pot avea o podoaba capilara de invidiat! ;))

adela sirghie spunea...

sa stii ca acum sunt si curioasa: ce a facut prietena ta?
ai convins fata sa se spele pe cap?

Zuzele spunea...

nu, n-am convins-o! :)) din pacate, ea este muuult mai incapatanata decat mine! are piticii ei pe creieras si nu se lasa convinsa prea usor! nici nu ma intereseaza foarte tare! prefer sa am grija de mine, decat sa-mi bat capul cu problemele tuturor, mai ales cand sunt atat de porniti sa respecte niste aberatii!

adela sirghie spunea...

ah ce ingrozitor
si cand te gandesti ca prietena ta are ca argument suprem "am citit undeva"

Zuzele spunea...

da, "am citit undeva" sau "lasa ca n-are nimic" sau "stiu eu mai bine" sau "mi-e lene sa ma spal" ....si are un par asa frumos..blonda, par ondulat, foarte des, lung....si, in mare parte a timpului, il tine prins pentru ca nu sta bine dupa nu stiu cate zile de nespalare...dar cand e aranjat, e superb....

adela sirghie spunea...

pare aproape incredibil ce imi soui
pacat de fata
pacat de par

SoSheSays spunea...

sfaturile astea m ascot si pe mine din sarite...oameni care scriu articole dar nu cred in ce scriu sau scriu teoriile lor destepte...

lauras spunea...

nu inteleg de ce sa stam cu parul nespalat o saptamana atat timp cat exista tot felu de sampoane,balsamuri.seruri etc pentu tratarea diferitelor probleme ale parului oricum daca parul ii gras poti sa stai si mai mult de o saptamana nespalata tot se ingrasa pt ca nu-l obisnuiesti, mai degraba faceti un consult medical..crestera parului este influentata si de alti factori cum ar fi dereglarile hormonale!.majoritatea problemelor sunt generate de scalp,care poate produce o cantitate mai mica sau mai mare de grasime.din cate stiu eu pt o buna ingrijire a parului este nevoie de imbaunataitrea circulatiei capilare la nivelul scalpului si asta se face prin masaj:).poop

lauras spunea...

nu inteleg de ce sa stam cu parul nespalat o saptamana atat timp cat exista tot felu de sampoane,balsamuri.seruri etc pentu tratarea diferitelor probleme ale parului oricum daca parul ii gras poti sa stai si mai mult de o saptamana nespalata tot se ingrasa pt ca nu-l obisnuiesti, mai degraba faceti un consult medical..crestera parului este influentata si de alti factori cum ar fi dereglarile hormonale!.majoritatea problemelor sunt generate de scalp,care poate produce o cantitate mai mica sau mai mare de grasime.din cate stiu eu pt o buna ingrijire a parului este nevoie de imbaunataitrea circulatiei capilare la nivelul scalpului si asta se face prin masaj:).poop

adela sirghie spunea...

well, Lauras, bine ai venit pe beautynews si ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda! tenul gras si scalpul gras trebuie sa aiba parte de un consult medical ca la carte. te mai astept si cu alte comentarii si interventii si te invit cu mare drag si la testimonials!

Gaby spunea...

Unde ai citit asta, Adela? Şi bine că ai luat atitudine împotriva acestor afaturi stupide. Ignoranţa şi îngustimea minţii (tot zicea Zuzele de fata aia) încă mai există, aparent.

adela sirghie spunea...

Gaby, rataceam printre bloguri... nici nu mai stiu cum se numea, dar sigur
nu e niciunul dintre cele pe care le am pe lista mea .
apoi am uitat sa spun, dar daca porti mereu parul prins in coada, ca sa asa zici tu ca educi parul sa nu se mai umple de sebum si de murdarie, din cauza elasticului, parul de rupe, cade, deci efectul e si mai aiurea. si acum cand scriu vad ca ma aprind si ma revolt la fel de tare!

Anonim spunea...

Nu`ti strica parul .. daca te speli des .. dar depinde de tipul de par.. eu nu`l am gras, il am ondulat si normal .. si ma spal efectiv ODATA PE SAPTAMANA... si arata bine :) toate cele 7 zile ;).. uneori il mai spal odata la 5 sau 6 zile.. ca se mai intampla sa se ingrase mai repede si sa arate nasol .. n`am idei preconcepute sa`l las mai mult chiar daca e murdar. dar sincer vorbind, am avut o perioada scurta cand ma spalam odata la 2-4 zile si dupa aceea cand am trecut iar la 7 zile se ingrasa mult mai repede... Depinde si de cum il obisnuiesti. Al meu e mai ok spalat odata pe saptamana. nu arata groaznic dupa 6-7 zile.. o prietena de`a mea are parul gras, si`l spala la 3 zile .. si in ultima zi il are graaas si arata destul de nasol.. asa`mi arata mie dupa 7-8 zile.. deci ideea e ca nu neaparat sfaturile ce le`ai citit tu in articolul acela sunt aiurea, ci depinde de om .. sunt de acord ca nu iti strici parul daca te speli des, dar in cazul meu daca il spal des, se ingrasa mai repede. e doar parerea mea ..

adela sirghie spunea...

draga mea, am citit cu atentie ce ai scris si mi-a placut mult ca ti-ai sustinut punctul de vedere.
eu am parul gras, dar gras-nu exagerez!
mi-ar placea sa imi spal podoaba capilara in fiecare zi.
ca regula, il spal o data la doua zile.
si tenul meu e gras
a treia zi mi se pare ca e murdar, ca miroase urat, ca raman cu clei in par daca indraznesc sa trec mana prin el
si eu am o prietena, care are par normal ca al tau, il spala o data pe saptamana, din bun simt spune ea.
eu...daca nu il spal, murdaresc perna.

Anonim spunea...

lasa, macar iti ingrijesti parul ca la carte si nu ajunge sa arate de parca ai stat 1 luna-n jungla :).
apropo, ultimele zile, una din singurele ocupatii pe calculator este sa iti citesc blogul .. scrii asa fain! si desi am doar 17 ani si nu-s experta, descrii totul in asa fel incat mi-as dori sa-mi cumpar si eu toate produsele despre care vorbesti.
oricum, felicitari pt. blog! faci o treaba super :D

adela sirghie spunea...

multumesc frumos, te invit si la testimoniale daca iti face placere!
xoxo

buburuza spunea...

cand eram in liceu am avut o discutie ku profa de bio si acelasi sfat mi-a dat ea,sa imi spal parul o data pe saptamana. si eu am parul f gras si desi atunci aveam 16-17 ani nu i-am putut urma sfatul si tot la 2-3 zile il spalam pt ca il simteam f unsuros. bineinteles ca acum tot o data la 2 zile este ritualul,trebuie sa ne simtim bine in pielea noastra si eu nu as putea daca as stii ca parul meu nu straluceste. plus ca podoaba capilara este farmecul oricarei femei.
p.s. cel mai frumos blog citit de mine pana acum adela,desi am doar 21 de ani ma intereseaza tot ce tine de ten,frumuste,ingrijire...beautynews,si u le ai pe toate aici. este a 2-a oara cand citesc blogul "cap-coada".
xoxo

adela sirghie spunea...

@buburuza: bine ai venit pe beautynews!
Sunt incantata ca ai citit blogul meu de doua ori cap-coada si ca experienta mea in materie de beauty iti este de folos. Te mai astept si cu alte comentarii, de fapt te invit sa imi scrii de fiecare data cand ai timp:)
xoxo!

buburuza spunea...

cu siguranta voi lasa comentarii de fiecare data cand voi avea ceva de spus, cu alte cuvinte sunt abonata la acest blog:)

Anonim spunea...

eu am parul gras....si pot spume ca am incercat orice de-a lungul timpului de la cele mai scumpe la cele mai ieftine produse, de la cele mai documentate la cele mai babesti leacuri...am incercat si varianta cu stat nespalata 7 zile (cam timp de 2 luni,adica ma spalam la 7 zile;am prietene care asa se spala...dar au un par superb,alta calitate),aceasta varianta a fost groaznica eram vesnic cu coada de cal...ooooo ce cal,de fapt iapa :)

asa ca dupa zeci de ani de incercari pot sa va spun cu mana pe inima(si nu mai cred alta opinie) cine are parul gras....asa il va avea forever.

eu il spal la 2-3 zile,in fc de situatie.

va pup

Anonima...care citeste arhiva

adela sirghie spunea...

@Anonima:la aceeasi concluzie am ajuns si eu.

rozza spunea...

Scumpa Adela, nu prea iti comentez pe blog, dar acuma simt nevoia.

Mi se pare o aberatie sa te speli o data la 7 zile pe cap, asta chiar e exagerat insa [si o spun cu riscul sa mi se suie toate fetele in cap] afirmatia nu e total nefondata, cel putin din punctul meu de vedere.

Inainte ma spalam si eu o data la doua zile si chiar si asa, a doua zi parul meu arata groaznic. Si atunci am zis, ook, schimbam tactica. M-am dezobisnuit de spalatul din 2 in 2 zile si am inceput sa ma spal de 2 ori pe saptamana. AM observat ca parul meu, da, la inceput arata groaznic in a treia zi, insa acuma chiar arata ok, foarte putin se vede ca e uns.

Acuma nu cred ca asta se poate aplica pt toata lumea, fiecare stie mai bine ce ii prieste si ce nu, dar la mine a dat rezultate.

adela sirghie spunea...

@Rozza: chiar de curand am pus aceasta intrebare si unui hair expert de la Tigi(a tinut o conferinta de presa in Romania).
Raspunsul lui a fost fara echivoc: parul trebuie spalat cand e murdar. Si da, nu e nicio greseala sa il speli zilnic. Greseala e sa il lasi murdar.
Sigur, daca tu ai descoperit formula cea mai buna pentru tine-o data la trei zile,-acestae cel mai grozav lucru, te rog sa ma crezi.
Anyway, eu am decis sa intreb toti hair-expertii care vin in Romania si sa fac un articol cu parerile lor:)