joi, august 6

eu si cumparaturile on-line



Nu am cumparat niciodata on-line, nici haine, nici parfumuri, nici lenjerie de la Victoria's Secret. Nimic. Dar am fost tentata de foarte multe ori, hainele erau superbe, pantofii la fel, cizmele iti taiau respiratia, rochiile erau de zeita, lenjeria te scotea din minti, parfumurile erau livrate gratuit. La haine m-am codit intotdeauna, mai ales pentru ca am marimea small, si multe haine cu eticheta S imi sunt mari, chiar daca le probez in magazin. Oricum, eu pornesc de la ideea ca toate hainele ar trebui probate inainte de a le cumpara, altfel arunci banii pe fereastra.

Cumparand din magazine, mai scump, desigur, am certitudinea ca e exact marimea potrivita, croiala este cea care ma avantajeaza, iar culoarea va ramane cea aleasa de mine. La cizme si pantofi gandesc aproximativ la fel, de aceea nu am cedat niciodata tentatiilor. Stiu ca sunt multe fete care cumpara on-line si au avut numai experiente placute, au incercat multe sa ma convinga, nu a reusit niciuna pana acum. In materie de parfumuri, creme si machiaje, la fel: imi fac mereu cu ochiul reclamele din anunturile google, care promit reduceri de pana la 50%, livrarea gratuita, mostre cadou si diverse surprize viitoare.

Una dintre cele mai dragi cititoare de pe beautynews cumpara de pe un site american parfumuri cu 100 ron mai ieftine decat in Romania, ceea ce este, trebuie sa recunosc, o afacere, pentru ca mai sunt si cadouri frumoase de facut de-a lungul anului, sau te indragostesti subit de un parfum si trebuie sa il cumperi...per total, salvezi destui bani.
Asa ca in fiecare zi ma tot intreb daca e bine sau nu sa cedam magazinelor virtuale.
Voi cum procedati?

19 comentarii:

natty spunea...

eu am cumparat o singura data haine de la promod acum vreo 2 ani(pentur ca in cluj nu este promod) si a fost asa si asa - jumatate au fost ok, jumatate nu - am luat si o geanta pe care as purta-o si acum dar e cam demodata. Oricum am iesit mult mai ieftin ca in magazin.
Problema era ca trebuia sa ma prinda acasa curierul si eu nu prea stau pe acasa si asta m-a enervat.
Acum am devenit obsedata de cosmetice si ma tenteaza strawberry.net dar nu prea am chef sa ma tot caute curierii (plus ca adresa din buletin nu e cea la care stau) deci detaliile tehnice ma impiedica sa fac o comanda. Dar totusi ma tenteaza si daca fac iti spun cum a iesit...
carti comand tot timpul de pe polirom si alte librarii on-line si e ok ca vin la posta de unde le ridic.

adela sirghie spunea...

interesant, natty, dar...cum adica jumatate au fost ok si jumatate nu?

natty spunea...

adica o fusta mi-a fost mare (si o tin si acum in dulap), la o bluza materialul era mult mai prost decat am vazut eu pe site, o alta bluza mi-a fost mica si i-am dat-o sora-mii - asta la jumatatea care nu a fost ok.
Am comandat cam vreo 8 haine, o geanta, o esarfa dar vreo 4 haine nu le port din motivele de mai sus.
Daca le-as fi probat in magazin nu le-as fi luat pe cele mari (sau mici). Ma rog de atunci m-am invatat minte si iti dau dreptate - o haina trebuie probata chiar daca iese mai scump. Degeaba e ieftina si o tin in dulap :)

Beatrix spunea...

eu de pe internet am cumparat doar machiaje,pentru ca in magazine unele depasit limita bugetului meu.Majoritatea celor cumparate le stiam deja deci nu aveam de ce sa risc.La alte produse despre care nu stiam eu personal nimic ma apucam sa aflu pareri pe google si in functie de asta le cumparam sau nu.

adela sirghie spunea...

@natty: nu se puteau trimite inapoi?
@mika:si nu ai avut vreodata surpriza sa fie fake-uri?

Cya spunea...

E normal sa eviti sa cumperi o hainuta ce are la descriere marimea S, caci nu e de-ajuns.Eu dau toate dimensiunile posibile, daca e elastic cat e minimul de cm care incap si cati maxim.Nu as cumpara online never ever jeansi, astia chiar trebuie sa cada perfect pe corp.Carti cumpar cel mai des direct de la edituri pe net, cu cosmeticalele m-am lecuit de cand cu moschino asta de-l am acum si mai nou vanez genti si o solutie de indreptat permanent.

Adela, dupa ce treci de hopul asta "a cumpara online sau nu", sa ne spui si daca esti de acord cu platile in avans, care la noi sunt rare, dar o practica perfect normala in occident.

Magda spunea...

Adela eu sunt de acord cu tine.Ma feresc sa cumpar online deoarece poti avea neplaceri;zici ca dai mai putini bani si apoi esti dezamagita.hainele si incaltamintea se probeaza,cosmeticele la fel.multe site-uri dau tepe.
eu am cumparat odata o geanta care era exact ca pe site din piele naturala,micuta,frumoasa.nu imi mai aduc aminte daca am cumparat si altceva.in general stau in banca mea desi multe imi fac cu ochiul

Magda spunea...

Adela eu sunt de acord cu tine.Ma feresc sa cumpar online deoarece poti avea neplaceri;zici ca dai mai putini bani si apoi esti dezamagita.hainele si incaltamintea se probeaza,cosmeticele la fel.multe site-uri dau tepe.
eu am cumparat odata o geanta care era exact ca pe site din piele naturala,micuta,frumoasa.am avut noroc.nu imi mai aduc aminte daca am cumparat si altceva.in general stau in banca mea desi multe imi fac cu ochiul

tatiana spunea...

Cred ca sunt o norocoasa fiindca cumpar in fiecare luna de pe site-urile de afara si nu am avut probleme nici cu marimile, nici cu textura materialelor care sa fi fost altfel decat pe site. Singura problemuta a fost ca uneori au cam intraziat, dar firesc, fiindca era in preajma Sarbatorilor.

Gaby spunea...

Şi eu ma declar fana cumpărăturilor online. Cumpăr cu precădere cosmetice online, dar am luat şi haine sau încălţăminte şi ce nu mi-a venit bine am returnat.

natty spunea...

da se puteau trimite inapoi dar mi se pare foarte complicat - sa fac pachet, sa ma duc la posta, nu stiu cum primesc banii -
mai bine nu mai comand

adela sirghie spunea...

@Cyanilla Latte:in Romania eu nu as face plati in avans pentru nimic, dar am facut plati in avans, pe site-uri din strainatate, e vorba de sume destul de mari, cand am platit hotelul si avionul.

adela sirghie spunea...

pt Gaby: si cum ai primit banii inapoi? A trebuit sa te lupti pt ei, sa dai expicatii, sa suni, sa justifici? Imi imaginez ca trebuie sa duci o adevarata lupta, dar poate ma insel.
pt tatiana:la tine ma gandeam cand am scris de Victoria's Secret! dar cred ca esti o norocoasa!
pt Magda:poate exageram, din lispsa de...practica!

adela sirghie spunea...

pt Natty: eu ma gandisem prin mai la o rochita verde, splendida de la Isabel Marant, dar am renuntat. M-am gandit ca nu o sa stiu never ever daca e chiar Isabel Marant sau fake. Dupa care m-am gandit ca poate imi e mare, sau mica, sau nu imi vine cum speram eu. Mi se pareau prea multi daca. Nu mai stiu cat costa, dar mi-a fost frica de risc. La fel ca si tine, m-am gandit la drumuri la posta, la bani returnati...
oare am prea multe idei preconcepute?

madalina spunea...

intotdeauna am comparat achizitiile on-line cu o floare fara parfum...nu am facut niciodata astfel de cumparaturi si nici nu voi face curand. eu trebuie sa probez, trebuie sa pipai, trebuie sa imi pun in functiune toate simturile... peste toate imi place la nebunie sa intru in magazin. imi da o stare buna...

adela sirghie spunea...

da, madalina, si mie imi place sa probez, sa vad cum imi vine, sa ma gandesc cu ce potrivesc...
parfumurile le incerc pe piele, pe blotter, cer esantioane.
la fel si la creme
i'm a real pain in the ass.

Andra spunea...

Eu cumpar diverse produse online din vara. Am cumparat predominant accesorii pt make-up, parfumuri, dar si electronice. Pana acum n-am avut proleme. Haine/incaltaminte insa, nu-s tentata sa cumpar din cauza ca masurile nu se potrivesc intotdeauna si atunci, cum spuneai si tu, raman bani risipiti in van. De asemenea, sunt reticenta in a cumpara cosmetice de tipul gloss-uri, rimeluri sau fdt.

adela sirghie spunea...

Eu m-am gandit si m-am razgandit de fiecare data, pentru ca imi doresc in special haine. Si pur si simplu nu pot cumpara inainte sa incerc, chiar dac amagazinul online are serviciu de returnare.
Pur si simplu nu pot.

Andreea spunea...

Adela,eu cosmetice am avut curaj sa cumpar online,dar haine nu! cel putin pantofii mi se par imposibil de comandat online! eu pot ba 38 ba chiar 40 ... e destul de dificil sa ma hotarasc de cele mai multe ori fata in fata cu produsul,dar online!