luni, noiembrie 9

Make a wish!


Intre mine si Wish de la Chopard nu a fost dragoste la prima vedere. Una dintre prietenele mele il primise cadou de la o alta prietena, care il gasea si ea, evident, ingrozitor de dulce, prin 2000 cred ca era (se intampla in preajma Eclipsei, mare eveniment la vremea respectiva, de aceea tin minte). Mie mi s-a parut...dureros de dulce, in sensul ca aveam impresia ca daca stam amandoua inchise in aceeasi incapere, ma vor lua pe rand, sau deodata, durerea de cap, ameteala si lesinul. Dar Valentina, prietena mea, a fost tare pe pozitii, mi-a spus ca ei ii place, ca se simte ca o bombonica atunci cand il poarta, si ca ea adora aceasta senzatie de creme brulee in vitrina. Ca sa fiu mai explicita, Wish de la Chopard miroase ca acel creme brulee delicios, la care visez chiar in acest moment, cand scriu, de la Chocolat, cu crusta tare si orgolioasa de zahar ars si cu fraguta sau zmeura deasupra:)
In urma cu vreo cinci ani, l-am primit si eu, cadou de Craciun. Initial nu am vrut sa il incep, ma gandeam sa il fac cadou unei prietene careia ii plac numai parfumurile dulci, insa nu mai desfacusem de multa vreme un parfum nou si simteam ca mainile mele o iau inaintea vointei mele. Asa ca l-am desfacut si fas fas nici nu l-am mai lasat pana nu s-a terminat. Apoi am mai luat o sticluta, si iar s-a terminat si de doua zile am o a treia sticluta.
Nici acest parfum nu este nou,(saptamana trecula am scris despre L de la Lolita Lempicka), a fost creat in 1997, deci acum 12 ani, de "nasul" Natalie Lorson. Parfumul intra in categoria "oriental vanilat" dar are o vanilie cremoasa, nu iute sau ascutita, cum am simtit la la alte firme, chiar foarte cunoscute. Daca sunt parfumuri care dupa 2 ore parca se sterg de pe piele si ai impresia ca nici nu ai aplicat vreun fas, ei bine, Wish parca se tine scai de tine, intra in piele si sub piele, in par, in haine. Fara niciun dubiu, e un parfum puternic si dulce. Intre notele sale se regasesc unele dintre preferatele mele: caprifoi, fragute, floare de portocala, nuca de cocos, lemn de trandafir brazilian, miere, violete, orhidee, lapte, heliotrop, lacramioare, lemn de santal, ambra, patchouli, vanilie(multa, multa vanilie!) si caramel.

25 de comentarii:

MadameCacharel spunea...

Şi mie mi s-au schimbat gusturile cu timpul. Acum îmi plac unele parfumuri pe care înainte nu le acceptam deloc.

Beatrix spunea...

Si eu ador parfumurile dulci, iar Wish este noua mea pasiune dar parca nu il intrece pe Deep Red de la Huggo Boss:D

Butterfly spunea...

Am fost si eu tentata sa mi-l iau zilele trecute dar am renuntat, cred ca data viitoare nu o sa ma mai pot abtine. Si eu la fel am facut cunostinta cu acest parfum de la o prietena care ma innebunea cu mirosul. Il ador...

MS spunea...

Adela stii ca Wish de la Chopard este mama / tatal lui Angel ? Ambele parfumuri au acelasi creator .

lorenabr spunea...

Eu port Green Tea de la Elizabeth Arden, J´ador de la Dior si Armani Code

Alexa spunea...

Pe mine ma atrage ca un magnet tot ce contine vanilie...Imi plac mult si parfumurile dulci orientale.

Zuzele spunea...

tocmai l-am retestat si eu acum la sephora de la AFI si mi-a placut mult, cred ca pentru prima oara si asta datorita descrierii tale. L-am vazut altfel acum..nu mi s-a mai parut obositor si n-am mai simtit senzatia aia de lesin :) cred ca m-ai ajutat sa ma indragostesc de el :)

adela sirghie spunea...

madamecacharel, asa este. eu cred ca parfumurile trezesc in noi sentimente.

adela sirghie spunea...

Mika, sunt sigura ca ambele isi pot gasi locul pe masuta ta de toaleta.

adela sirghie spunea...

Butterfly, eu chiar am scris azi ca parca aud un cantecel, de fiecare data cand ma las sedusa de un nou parfum.
ceva de genul
Daca pleci, vreau sa vin cu tine,
Daca pleci, ia-ma si pe mine

adela sirghie spunea...

Mihaela, nu stiam! xoxo

adela sirghie spunea...

Lorena, si eu am Armani Code.
Contine extract de miere, unul dintre ingredientele mele favorite!

adela sirghie spunea...

Alexa, cred ca vanilia trezeste in noi cele mai dulci amintiri, cand bucataria bunicii miroasea toata a zahar vanilat si o tava de prajituri se rumenea pe indelete in cuptor, numai pentru pentru noi!
Eu asa imi explic dependenta fata de vanilie.
Legata de rasfatul din copilarie.

adela sirghie spunea...

draga Zuza O, ma bucur mult ca te-am facut sa te indragostesti de un parfum:)
Pe de alta parte, parfumul este ceva subiectiv, stii bine. Faptul ca eu am avut o revelatie si imi place, nu inseamna ca trebuie sa iti placa neaparat si tie si sa ti se si potriveasca.
Insa daca te-a intrigat si i-ai mai dat o sansa, inseamna ca Wish chiar are ceva special.

flips spunea...

si wish, si l de la lolita sint parfumuri pe care nu le pot folosi decit iarna. cind e cald, mi se intoarce stomacul de la ele si am dureri mari de cap.
cineva mi-a spus, odata, cind pluteam intr-un nor de l ca miros a portocala, scortisoara, caramel... a turta dulce.
asa ca eu, cum da frigul, cum las deoparte j'adore, l'air du temps si ck one si ma intorc la wish si lolita. si, daca ma simt trista, imi bag repede nasul in esarfa si respir un pic de parfum din copilarie.

adela sirghie spunea...

flips, bine ai venit pe beautynews. Ma bucur ca folosesti wish si l, si mie mi se par parfumuri care "te incalzesc"
Te invit cu drag si la testimoniale daca ai timp si iti face placere:)

Alexa spunea...

Da, ai dreptate, dar vanilia mie mi se pare si foarte senzuala...De fapt cred ca se spune ca este si un puternic afrodisiac :)

Zuzele spunea...

nu adela, sub nici o forma nu ma poate face cineva sa-mi placa un parfum, cu atat mai mult sa ma oblige:) e drept ca nu intotdeauna a fost dragoste la prima vedere intre mine si iubitele mele parfumuri (cred ca sunt nebuna, dar imi bate inima cand intru la sephora, de parca sunt la prima intalnire cu vreun barbat pe care il iubesc in secret de 3 ani:))) s-a intamplat sa ma unga pe suflet un miros si sa-mi schimbe complet starea de spirit in secunda in care mi-a fost gadilat simtul olfactiv, dar am si trait experienta de a-mi produce repulsie o esenta la prima mirosire. s-a intamplat sa ma stramb atunci cand am simtit pentru prima data un parfum si sa fac tot posibilul sa-l indepartez de pe piele si, pentru ca era atat de concentrat, a ramas o zi intreaga cu mine si am reusit sa ne intelegem :) s-a mai intamplat sa stau la birou si sa tastez la calculator si sa-mi duc din 30 in 30 de secunde incheietura mainii la nas ca mi-era dor sa simt un anumit parfum. in cateva randuri, asa am reusit sa fac pace cu un parfum, sa ne acomodam si sa ne indragostim unul de celalalt ;))
cred ca ceva de genul asta s-a intamplat si cu Wish..il stiu de mult, am avut chiar si o mostra pe care am pastrat-o o vara intreaga in geanta pentru ca abia daca foloseam o picatura pentru ca ma obosea...nu simteam ca mi se potriveste si mi se parea extrem de dulce. de atunci, l-am mai incercat din cand in cand pentru ca imi placea foarte mult cum arata sticluta si apoi am uitat de el, dar dupa ce am citit descrierea ta cu prajiturica :) parca am reusit sa-l inteleg. asa cum ti-am zis, l-am testat in seara asta si l-am adulmecat asa cum trebuie, i-am oferit chiar exclusivitate si m-am intors acasa cu el, i l-am aratat si concubinului si mi-a spus si el ca-i place, ca e parfum de iarna :) cand nu mai sunt alte arome in jur, ca e parfum de vreme mohorata si de zapada :))

adela sirghie spunea...

ah acum imi dau seama :)
wish nu trebuie testat vara sub nicio forma!

cmaria spunea...

Pt mine este prea agresiv de dulce; imi place mult sticluta- ca un diamant.Am sa-l retestez acum, pe un timp mai rece- poate imi schimb parerea.
Am cumparat ceva si am primit un esantion Si Lolita , un parfum de care pur si simplu m-am indragostit (pina acum parfumurile L Lempicka mi se pareau ingrozitor de dulci si apasatoare si aveau un nu! hotarit din partea mea)

adela sirghie spunea...

maria, ai dreptate, wish trebuie incercat iarna, cand e frig.
vara, atat wish cat si L sunt nu stiu cum sa spun... criminale?!

naspi spunea...

primul parfum de care m-am indragostit acum vreo 5-6 ani ... si nu imi plac parfumurile dulci dar lui nu i-am putut rezista ... i wish ... another one :d

adela sirghie spunea...

nashpi, bine ai venit pe beautynews!
sunt curioasa daca ai incercat wish iarna....

naspi spunea...

prima data l-am incercat toamna, seara ... si nu intr-un magazin, afara (il cumparase un prieten pentru sotie si am testat si eu :d) ... si clar nu mi s-a parut foarte dulce ...

irina gros spunea...

ei nu! ca si pe asta il am si are aceeasi poveste ca cea descrisa de tine! doar ca la asta nu mai astept sa treaca 2 ani ca sa ma asortez cu data publicarii articolului :)