duminică, noiembrie 29

sa nu uitam nicicand sa iubim trandafirii [reloaded]


Tocmai cand am constatat ca gelul meu de demachiat cu miros de trandafiri este pe terminate, am gasit o noua lansare interesanta de beauty, gama Les Essentielles de la Vichy, gama de ingrijire completa cu polifenoli de trandafiri. Contine o crema spumanta de demachiat, o crema pentru tenul gras, una pentru ten mixt , un gel de dus si o crema lapte de corp.
Polifenolii, in mediul natural, protejeaza floarea de agresori si ii asigura prospetimea legendarului trandafir, asa ca ma astept ca aceasta gama sa se ridice la inaltimea asteptarilor mele.
Nu am incercat deocamdata nimic, pentru ca nu a aparut pe piata, dar o vom gasi din luna decembrie in farmacii.
Eu deja sunt foarte curioasa, prin urmare am trecut-o la beauty news.
Extragerea la rece a polifenolilor permite izolarea ingredientelor active si pastrarea intacta a proprietatilor lor hidratante, protectoare si restaurarea luminozitatii pielii.. In afara de polifenolii de trandafiri, mai gasim ingrediente precum unt de shea, glicerina si alantoina.
Si inca o veste buna: niciun paraben in aceasta noua gama, asadar, daca esti printre cele care prefera genul acesta de produse, ai un motiv in plus sa vizitezi farmaciile. Va rog mult, si de aceasta data, nu uitati, inainte de a cumpara, testati produsul, sau, dupa caz, rugati sa vi se ofere esantioane:)

28 de comentarii:

cmaria spunea...

Multumim de informatie.Pt mine e super ca aflu de la tine noutati in domeniul "beauty". Eu, categoric o sa testez macar un produs din gama; sper sa aiba esantioane pt ca,eu nu prea m-am impacat cu produsele Vichy.

Ella Gheorghiu spunea...

suna bine...

moni spunea...

mi-ai starnit din nou interesul pt Vichy! cand mi se termina demachiantul cred ca am sa-l incerc..
adela stiu ca nu-ti place sa recomanzi creme,dar te rog spune-mi o crema de ochi in care ai avea incredere, care sa nu depaseasca 150lei.vreau sa-mi iau una sa hidrateze(gelurile nu ma prea incanta) si sa fie antirid caci am riduri de expresie ...la 27 de ani mi se pare ca-mi arata imbatraniti ochii :(( de skincode ce parere ai?le-ai folosit?

Roxana spunea...

Sunt tare curioasa sa vad unde anume pe lista de ingrediente se afla trandafirii. Ca tot e trendul cu ingrediente naturale, toate marcile profita de naivitatea consumatorului si-si adauga tot felul de plante, fructe, flori in mesajul publicitar. Dar de cele mai multe ori acestea nu constituie ingredientele active din produs. Sunt tare curioasa cum o sa fie in cazul lor.

adela sirghie spunea...

Maria, si eu sunt tare curioasa, o sa cer esantioane!

adela sirghie spunea...

Moni, eu folosesc acum o crema care se numeste Anew Ultimate si imi place foarte mult, este hidratanta si anti rid. Chiar am de gand sa scriu saptamana viitoare un review despre ea, pentru ca eu cred ca este buna. Asadar, daca vrei sa mergi pe mana mea, o gasesti la Avon.

adela sirghie spunea...

Viorica, suna bine, sa vedem si cum se comporta dupa ce o incercam!

adela sirghie spunea...

Roxana, nu am vazut cutia, nu stiu unde anume pe lista se afla polifenolii de struguri.
Si eu sunt curioasa.
xoxo

adela sirghie spunea...

Moni, uitasem sa iti raspund la intrebarea cu Skincode. Am avut un esantion din crema de ochi, mi se pare ok, in sensul ca nu mi-a cauzat nicio neplacere, dar mai multe nu imi amintesc din pacate.

Zuzele spunea...

plssssssssssss....spune-mi ce parere ai despre Retin-A !as vrea sa incep tratamentul cu crema asta, dar am auzit pareri pro si contra. vreau si opinia ta, te rog!

adela sirghie spunea...

e vorba de crema de la Roc?
Despre ea am auzit multe pareri bune, insa trebuie sa faci un test de compatibilitate, sa testezi crema inainte, sa nu fie prea puternica si sa iti sensibilizeze fata foarte tare.

Zuzele spunea...

ps: am vazut gama asta la help net, dar nu aveau esantioane si nici testere :(

Zuzele spunea...

nu, adela! E vorba despre crema aia care exfoliaza pielea ffff mult, dar care are rezultatul unui peeling chimic. cica tratamentul trebuie urmat minim 3 luni si ca, in primele saptamani, pielea se cojeste ff tare si poti sa te alegi cu adevarate rani, dar pe parcurs isi revine si arata ca aia de bebelus :) scapi de cicatrici, puncte negre si riduri. am citit pe diverse forumuri ca tratamentul este minunat, cu conditia sa-l urmezi ca la carte. crema asta trebuie folosita de 2-3 ori pe saptamana, iar in rest, fata trebuie hidratata fffff bine si este musai sa folosesti creme fotoprotectoare pentru ca soarele iti pateaza tenul.
nu stiu ce sa fac...mi-e frica sa nu ma aleg cu rani serioase :(

adela sirghie spunea...

Si firma care o comercializeaza este Roc?
Mai tii minte exact cum se numeste?

adela sirghie spunea...

zuza, iti cer denumirea exacta si firma, pentru ca este f important sa caut pe net concentratia, daca cumva o stii, let me know...

Zuzele spunea...

Nu stiu firma, iar cremele vad ca au concentratii diferite! Nu stiu pe care trebuie sa o aleg. O prietena a mea folosea in primavara si se plangea ca are pielea plina de coji caci se exfolia in continuu ...

Uite ce se spune despre ea:

O crema produsa de o firma elvetiana, Retin-A este un tratament impotriva acneei folosit in cazurile de acnee vulgara.
Retin-A se aplica seara pe zonele cu acnee, iar la 1/2- 1 h se aplica o crema hidratanta, altfel riscati sa aveti tenul ars.
Cand incepeti tratament-ul cu Retin-A trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, deoarece este un tratament de durata (trebuie folosit minim 3-4luni).
Retin-A actioneaza astfel: in primele saptamani scoate totul la suprafata, urmand mai apoi sa vindece. Astfel, la inceput ati putea observa chiar o inrautatire a problemei, insa nu e cazul sa renuntati.
Retin-A este bun si pentru petele ramse, deoarece exfoliaza, insa totul se petrece in timp, dupa saptamani sau luni de folosire.
Folosind Retin-A (impreuna cu o crema hidratanta) veti observa si o imbunatatire considerabila a pielii. Totodata, Retin-A ajuta la eliminarea punctelor negre.

adela sirghie spunea...

Retin A da rezultate spectaculoase in acnee si reduce si ridurile. In timpul tratamentului, am citit si la dr Murad, tenul se usuca foarte foarte tare, trebuie sa nu te expui deloc la soare si sa iei crema cu cel mai mare indice de protectie pe care o gasesti. Tratamentul trebuie facut iarna, tocmai pentru ca razele soarelui nu sunt atat de puternice.
Are multe dezavantaje acest tratament, la fel ca si cel medicamentos Roacutane, dar rezultatul poate fi spectaculos.
Eu m-am multumit pana acum cu solutii soft, dar daca tu esti mai curajoasa, stii deja ce te asteapta, deci nu vad de ce nu ai incerca.

Alexa spunea...

daa...si eu iubesc trandafirii, de-abia astept sa apara gama, sigur voi testa ceva :)

Zuza, am incercat si eu Retin-a. Depinde pentru ce o vrei tu. Efectele nu sunt atat de rele la inceput, daca nu abuzezi si o folosesti la inceput la 2 sau chiar 3 zile. Pielea o sa fie putin mai uscata si s-ar putea sa se desuameze putin dar daca iti exfoliezi si hidratezi pielea, o sa fie ok.

rio spunea...

Am gasit deja produsele intr-o farmacie Dona, in Cluj. Din pacate, nu aveau mostre. Daca le incearca cineva, ar fi interesant sa ne spuna mai multe despre calitatile(sau lipsa lor) gamei.

adela sirghie spunea...

eu am vazut ca Vichy este o firma foarte generoasa cu esantioaanele, sper sa aiba si la gamaa cu trandafiri, ar fi pacat sa nu se poata testa.

adela sirghie spunea...

Alexa si eu sunt curioasa: ce rezultate ai abtinut?

Zuzele spunea...

da, alexa!te rog muuuult sa ne dai detalii. De care Retin-A ai folosit ca am vazute pe net mai multe variante, cat, cum, ce crema hidrantanta ai folosit... Tot ce se poate! Spune tot :) Mi s-a pus pata pe crema asta si nu stiu ce sa fac. Am intrebat o farmacista si habar nu avea de crema asta :(
In schimb mi-a propus un pachet Bioderma format din solutie micelara si o crema foarte hidratanta din gama Sebium, parca...
Ce este exact solutia micelara? Un fel de demachiant?

Magda spunea...

Vichy cy trandafiri?wow.suna foarte bine descrierea ta.am cautat si eu gama aceasta dar nu am gasit-o pe nicaieri,cred ca trebuie sa mai asteptam.aaa si nici gloss-uri de la Vichy nu am vazut pana acum...

o-felie-de-liliac spunea...

ce yam-yam arata... cand mi se termina dove-ul meu suprem velvet, o sa-mi iau :)

adela sirghie spunea...

Felie de Liliac, bine ai revenit.
Eu m-am mai uitat din cand in cand pe blogul tau sa vad ce mai faci, insa abia acum am lamurit misterul!
xoxo

o-felie-de-liliac spunea...

:) dap, dap, am revenit :)

Alexa spunea...

Hmm efectele cred ca au fost ten putin mai curat, luminos, mai putin gras cu siguranta, chiar cu tendinte spre uscat. Se considera a fi si un foarte bun anti-rid (tretinoinul, pe care il contine), potrivit studiilor. Trebuie insa sa fim consecvente cu aplicarea cremei, rezultatele se vad in timp. Dar comparatia cu microdermabraziunea sau peelingul este un mit, dupa parerea mea. :) Am incercat si sedinte din cele 2 din urma si rezultatele sunt mult mai spectaculoase. Apropo de exfoliere, un dermatolog imi spunea ca retin-a+ microderm. ar face o foarte buna combinatie, mai blanda si prietenoasa decat peelingul.
Cred ca am mai spus ca eu am avut un fel de acnee cosmetica, de la produse de machiaj care nu mi-au priit; o scurta perioada, dar de ajuns sa imi lase totusi semne de care am incercat sa scap. A fost cumplit, mai ales ca in rest, eu nu am avut niciodata probleme cu acneea de fel.

Zuza, exista intr-adevar mai multe versiuni de produse (gel sau crema), pe baza de tretinoin, cu diferite concentratii, insa la noi in tara nu se comercializeaza decat Retin-a, 0.05% as far as I know. Mai exista si Smooderm, dar l-au scos de pe piata de ceva timp. Deci nu o sa ai prea multe variante pentru chibzuit :)
Ah mie nu mi-a scos nimic la suprafata, cum se zvoneste, dar eu mereu am acordat atentie curatarii, deci tenul nu era asfixic etc...ce sa mai scoata? Crema hidratanta am de la Ducray cu acid hialuronic, reparatoare, insa am folosit-o destul de rar dupa retin-a, doar cand imi simteam pielea foarte uscata. Dimineata foloseam o alta crema luata din salon, Kadir.
Am avut si solutiile micelare de care ai mentionat, si Sebium si Sensibio. Solutia micelara este o apa demachianta; avantajul ar fi ca nu necesita clatire, scapi de apa de la robinet, sunt mult mai blande decat un gel de ex. Pe mine insa nu m-au incantat foarte mult in principal pentru ca le consumam extrem de repede, la o saptamana/doua. :) Dar cunosc cateva persoane foarte incantate de ele...

beautyandthecity spunea...

Le-am gasit si le-am cumparat...cum sunt nerabdatoare si curioasa din fire cum le-am vazut intr-un sensiblu am si intrat sa vad in detaliu: mi-am cumparat gelul de dus (22.5lei, 200 ml) - este foarte placut, nu face spuma si nu usuca - iar mirosul nu este foarte puternic, crema de corp (27.6 lei/200 ml) este placuta hidratanta si nu ingrasa pielea si demachiantul pe care nu l-am desfacut inca pentru ca mai am jumatate din normaderm ... desi ma mananca degetele.

Produsele erau sigilate - nu contin parabeni si de la deschidere pot fi folosite 6 luni...Oricum voi scrie si pe blogul meu despre ele si pana atunci ma mai documentez cat de naturale sunt ingredientele. :)

As incerca crema de fata pentru ten mixt ... dar nu stiu daca sa dau Lierac-Mat chrono pe ceva necunoscut asa ca daca o incercati va rog sa imi impartasiti parerea.

Intr-adevar nici la Sensiblu nu au primit mostre si nici macar testere pentru farmacie.

Pe siteurile din Franta sunt promovate ca o gama esentiala la preturi accesibile - asa imi par si mie.
Mai multe va scriu pe blog dupa ce le folosesc mai indelung.