miercuri, septembrie 1

jurnal de vacanta(10)-ce mi-am cumparat din Mallorca


1 parfum Hierbas de Mallorca-19,90 Euro
2 parfum Hierbas de Ibiza-30,10 Euro
3 Levadura de cerveza (pastile cu complex de vitamine B, pentru ten, 900 bucati)-9,20 Euro
4 masca Cleansing Clay dr Hauschka-30,20 Euro
5 deo roll on Billy cu ceai verde-1.80 Euro
6 deo antitranspirant Klorane-7 Euro
7 Lotiune demachianta ochi Klorane 100ml-6,50 Euro
8 lotiune demachianta ochi Galenic 150 ml-12 Euro
La cele doua parfumuri-Hierbas de Mallorca si Hierbas de Ibiza am primit cadou doua sapunuri Hiierbas de Ibiza, care imi plac foarte mult. Daca le-as fi cumparat, ar fi trebuit sa dau pe ele 10 Euro.
Si gandul mi-a ramas la un parfum de trandafiri (ce previzibil!)semnat de Adolfo Dominguez! Adevarul e ca nici cel de la Paul Smith nu era rau deloc(tot de trandafiri!). Iar cel de la Roger&Gallet, pe care l-am incercat in standul de dermato de la El Corte Ingles era diafan ca prima dimineata cu roze inflorite de mai. Insa cel mai mult mi-a placut cel al creatorului iberic.
Mereu am sustinut ca parfumurile spaniolilor au un aer special, dur si romantic in acelasi timp, fie ca te gandesti la Loewe, Narciso Rodriguez, Roberto Verino, Jesus del Pozo sau Adolfo Dominguez.
Cred ca pot sa recunosc un parfum spaniol dintr-o mie. E greu de descris insa acel aire latino.

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

8 comentarii:

Luana spunea...

sandale menorquine,nu?
felicitari pt. blog!

Madalina spunea...

Adela, demult vroiam sa te intreb despre pastilele cu drojdie de bere, pe care spui ca tocmai ti le-ai achizitionat din Mallorca. Eu mi-am luat unele de la noi, din plafar, cu drojdie de bere si propolis. Insa pe prospect nu spune ca ar fi bune si pentru ten (acneic banuiesc). Spune-mi te rog daca este un anumit tip de pastile sau un anumit tip de drojdie de bere, sau o firma pe care tu sa o fi incercat deja....Si...tu cum le iei? Cele din strainatate sunt mai bune? Luna viitoare plec din tara si ma gandeam sa-mi iau si eu o "butelcutza" ca a ta, de 900 de pastile...wow!

Manuela spunea...

Sa te bucuri de toate minunatiile cumparate :)
Am o mare rugaminte, indraznesc acum ca tot ai adus vorba de parfumuri, poti face un comment despre parfumurile Annick Goutal? Mi-a ramas in minte de ceva ani firma asta si din pacate de cate ori am venit in Buc. nu am avut ocazia sa trec pragul celor de la Madison sa le miros. De acee ma bazez pe nasul tau in materie de parfumuri. In special ma gandesc la doua: Le Jasmin si Un Matin D'Orage.
Rasfoiesc de mult timp blogul tau si te citesc zilnic, daca ai scris ceva referitor la parfumurile astea, sa nu te supere neatentia mea. Sper ca nu am fost deplasata cu rugamintea mea. Toate cele bune!

adela sirghie spunea...

@Luana, bine ai venit pe beautynews!
Cat despre sandalute, deocamdata nu:)

adela sirghie spunea...

@Madalina: nu scrie nici pe ale mele pentru ce sunt bune, dar fiind vorba de complex de vitamine B, lucrurile sunt destul de clare. Eu nu am o firma preferata, de obicei iau ce mi se pare mai interesant. Butelcuta de acum este distibuita de Sana-Sana, la fel ca si cea cumparata anul trecut. Aveau si diverse alte combinatii, dar am ales drojdie de bere simpla. Ceva asemanator am cumparat si din Viena si Brugges, deci cred ca se gasesc peste tot. Firma producatoare poate fi diferita, dar cred ca produsul este acelasi.

adela sirghie spunea...

@Manuela, bine ai venit pe beautynews! Eu personal nu sunt foarte incantata de parfumurile acestea. Am unul Vanille Esquise pe care il folosesc atunci cand vreau sa indulcesc un parfum mai dur, sau cand vreau sa miros a prajituri. Am mai avut o miniatura Mosc Nomade, initial mi-a placut, dar apoi am sperat sa se termine cat mai repede, de fapt am folosit ultima picatura chiar acum cateva zile si m-am bucurat:)
Am mai mirosit Mandragore si Songes, dar nu am ramas cu vreo amintire care sa ma tulbure in momentul acesta.
Parfumurile Goutal sunt unele exclusiviste, dar pe mine nu m-au cucerit. Nu imi amintesc sa le fi incercat pe cele despre care mi-ai spus. Insa alegerea unui parfum e un moment unic, subiectiv si orgolios...

Manuela spunea...

Adela, iti multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, e subiectiv subiectul, mai ales cand ai probleme de Ph ca mine si foarte greu iti gaseti ceva care sa-ti placa. Si daca tie care stii sa descrii un parfum, nu ti-a atras atentia, atunci sigur ar trebuie sa imi mut atentia asupra altui parfum.

adela sirghie spunea...

@Manuela, mie parfumurile Goutal mi se par intr-adevar supraevaluate, dar nu trebuie sa fii neaparat de acord cu mine. Uneori ma las cucerita si de arome considerate "comerciale" de cunoscatori, insa cred ca parfumurile trezesc memoria la viata(in genul lui Proust, desigur), deci o simpla madlena-sau in cazul nostru o esenta, poate deveni un obiect al dorintei si un izvor de bucurii.
Deci sfatul meu este sa incerci parfumurile si sa vezi daca iti plac.
Cu adevarat deosebite mi s-au parut cele de la Serge Lutens.